Αγώνες Formula 1

F1: Η Renault άρει την έφεσή της για τα brake ducts της RP20

Η Renault αποφάσισε να άρει την έφεσή της για την ετυμηγορία των αγωνοδικών για τα brake ducts των RP20.

Η Renault ήταν αυτή που είχε «κυνηγήσει» το ζήτημα των brake ducts των RP20 όλο το περασμένο διάστημα, και αποφάσισε να εφεσιβάλλει και την απόφαση των αγωνοδικών, θέλοντας να αυστηροποιηθεί η ποινή.

Παρόλα αυτά, με σημερινή της ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι αποσύρει την έφεσή της, δηλώνοντας βέβαιη για την θέληση της FIA να δώσει τέλος στα φαινόμενα αντιγραφής ανάμεσα στις ομάδες, από το 2021 κιόλας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Renault DP World F1 Team επιβεβαιώνει ότι ζήτησε να αποσυρθούν οι προσφυγές που ασκήθηκαν από την ίδια κατά των αποφάσεων των αγωνοδικών σχετικά με τα brake ducts της ομάδας BWT Racing Point F1.

«Πέρα από τις αποφάσεις, τα επίμαχα θέματα ήταν ζωτικής σημασίας για την ακεραιότητα της Formula 1, τόσο κατά την τρέχουσα περίοδο, όσο και στο μέλλον. Ωστόσο, η εντατική και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της FIA, της Renault DP World F1 Team και όλων των ενδιαφερομένων μερών της Formula 1 έχει οδηγήσει σε απτή πρόοδο όσον αφορά τη διασφάλιση της πρωτοτυπίας μέσα στο σπορ, μέσω τροποποιήσεων στους Αθλητικούς και Τεχνικούς Κανονισμούς που έχουν προγραμματιστεί για την αγωνιστική περίοδο του 2021, επιβεβαιώνοντας τις απαιτήσεις για να χαρακτηριστεί μία ομάδα ως κατασκευαστής.

«Η επίτευξη αυτού του στρατηγικού στόχου, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας ομονοίας, ήταν προτεραιότητά μας. Η διαμάχη για την έναρξη αυτής της σεζόν πρέπει να μείνει πίσω μας, καθώς πρέπει να επικεντρωθούμε στο υπόλοιπο του έντονου και μοναδικού πρωταθλήματος.»

 

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου