Αγώνες Formula 1

F1: Η Williams δεν εφεσιβάλει την απόφαση για τα brake ducts, αντίθετα από τη Racing Point

Η Williams αποφάσισε να μην προχωρήσει σε έφεση κατά της απόφασης της FIA για τα brake ducts της RP20, σε αντίθεση με τη Racing Point που θα διεκδικήσει την αθώωσή της.

Χθες το βράδυ, η Ferrari κι η Renault έκαναν κι επίσημα γνωστή την πρόθεσή τους να καταθέσουν έφεση για την απόφαση των αγωνοδικών σχετικά με τα brake ducts της RP20, ζητώντας να πάει η έρευνα εις βάθος και να αυστηροποιηθεί η ποινή. 

Αντίθετα, η McLaren, ως μέλλουσα συνεργάτιδα της Mercedes, αποσύρθηκε από αυτή τη διαδικασία, ενώ το ίδιο έκανε και νωρίτερα το πρωί η Williams.

Στην ανακοίνωσή της, η βρετανική ομάδα τονίζει την εμπιστοσύνη της στις κινήσεις της Ομοσπονδίας για να αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον:

«Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις, η Williams αποφάσισε να μην προχωρήσει σε έφεση.

«Πιστεύουμε πως η απόφαση της FIA να απαγορεύσει την εκτεταμένη αντιγραφή μονοθέσιων από το 2021 και μετά, καλύπτει την μεγαλύτερη ανησυχία μας και ορίζει τον ρόλο και τις ευθύνες ενός κατασκευαστή εντός του σπορ, κάτι που είναι θεμελιώδης αξίας για το DNA της Formula 1 και αποτελεί πυρήνα των πεποιθήσεων και των αρχών της Williams.»

Παράλληλα, η ίδια η Racing Point γνωστοποίησε στη FIA ότι θα εφεσιβάλει την ποινή που της δόθηκε, διεκδικώντας την αθώωσή της.

Πλέον η υπόθεση πηγαίνει στο Διεθνές Εφετείο προς διευθέτηση._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου