Αγώνες Formula 1

F1: Ο πρόεδρος της Ferrari για τις δυσκολίες της Scuderia και τον Leclerc

Ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann μίλησε για τις δυσκολίες που περνά η Scuderia με το φετινό μονοθέσιο και τις δομικές δυσλειτουργίες της, αλλά και για το μέλλον της με τον Charles Leclerc.

Η Ferrari ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με φιλοδοξίες, αλλά και αρκετά ερωτηματικά γύρω από το μονοθέσιό της. Μετά από 3 αγώνες, μοιάζει ως ομάδα midfield, με σαφείς αδυναμίες στον τομέα του κινητήρα και της αεροδυναμικής.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, ο John Elkann μίλησε συνολικά για την ομάδα, αλλά πρώτα στάθηκε στην πιο πρόσφατη αλλαγή στο εσωτερικό της Gestione Sportiva, με την ίδρυση ενός Τμήματος Απόδοσης για την καλύτερη εξέλιξη των μονοθέσιων:

«Είχαμε σοβαρές αδυναμίες στη δομή άπο άποψη αεροδυναμικής και vehicle dynamics. Έχουμε χάσει και σε δύναμη από τον κινητήρα.

«Η πραγματικότητα είναι πως το μονοθέσιό μας δεν είναι ανταγωνιστικό. Το είδατε στην πίστα και θα το δείτε ξανά. Σήμερα βάζουμε τις βάσεις για να είμαστε ανταγωνιστικοί και για να επιστρέψουμε στις νίκες με τις αλλαγές των κανονισμών του 2022. Είμαι πεπεισμένος για αυτό.»

Ο ίδιος δηλώνει πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο και τη δυναμική του τωρινού επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, διαψεύδοντας εμμέσως πλην σαφώς κάθε φήμη για την πιθανή αποπομπή του Ιταλού:

«Ο Mattia Binotto, που βρίσκεται στην ηγεσία της Scuderia εδώ κι έναν χρόνο, έχει όλες τις ικανότητες και τα χαρακτηριστικά για να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο επιτυχιών.

«Ήταν στη Ferrari με τον Todt και τον Schumi, ξέρει πώς να κερδίζει, και από την επόμενη χρονιά θα συνεργάζεται με δύο νέους και φιλόδοξους οδηγούς.»

'Οσο για την εμπιστοσύνη που δείχνει η ομάδα στον Charles Leclerc, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Elkann εξήγησε:

«Τα τελευταία 10 χρόνια είχαμε πρωταθλητές, όπως ήταν ο Alonso κι ο Vettel. Αλλά είναι αδιαμφισβήτητα πολύ πιο δύσκολο να ζητήσεις υπομονή από ανθρώπους που ήδη έχουν πετύχει σε σχέση με αυτούς που έχουν το μέλλον μπροστά τους.

«Θέτουμε τις βάσεις για να χτίσουμε κάτι σημαντικό, κάτι που θα έχει διάρκεια, και το συμβόλαιο που υπογράψαμε με τον Charles το αποδεικνύει: πενταετές συμβόλαιο, ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο συμβόλαιο στην ιστορία της Ferrari. Ο Leclerc κι ο Sainz θα κάνουν σπίτι τους το Μαρανέλο, θα είναι κοντά στους μηχανικούς μας. Το νέο μονοθέσιο θα γεννηθεί μαζί τους.»_Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου