Αγώνες Formula 1

F1: Πρεμιέρα στην Ευρώπη, διήμερα Grand Prix και κεκλεισμένων των θυρών αγώνες

Ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Formula 1, Ross Brawn μίλησε για όλα τα σενάρια που έχουν συζητηθεί για τη φετινή σεζόν, όπως είναι η διεξαγωγή διήμερων αγώνων και χωρίς κοινό, καθώς και για την πρεμιέρα της χρονιάς, όταν αυτή ξεκινήσει.

Η Formula 1 βρίσκεται στη δύσκολη θέση να πρέπει να επαναπρογραμματίσει το πρωτάθλημα, ώστε να μπορέσει να έχει σεζόν φέτος, χωρίς όμως να θέσει σε κίνδυνο τους εργαζομένους των ομάδων, τους οδηγούς ή και το δικό της προσωπικό.

Ο Ross Brawn είναι ένας από τους ανθρώπους που καλούνται να πάρουν τις δύσκολες αποφάσεις, και σήμερα άνοιξε τα χαρτιά του για το τι εξετάζει το σπορ σχετικά με το υπόλοιπο της χρονιάς, μετά από 7 αναβολές και 2 ακυρώσεις αγώνων.

«Τα ταξίδια για τις ομάδες και τα ταξίδια για όλους τους συμμετέχοντες θα είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα», δήλωσε στο Sky Sports.

«Η σκέψη είναι να γίνει η αρχή από την Ευρώπη και μπορεί και χωρίς θεατές. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πολύ κλειστό περιβάλλον, όπου ομάδες έρχονται με τσάρτερ πτήσεις, τις περνάμε με προσοχή στις πίστες, διασφαλίζουμε ότι όλοι έχουν εξεταστεί, ότι είναι ΟΚ και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για κανέναν.

«Μπορούμε να κάνουμε αγώνα χωρίς θεατές. Δεν είναι καλό αυτό, αλλά είναι καλύτερο από το να μην γίνουν καθόλου αγώνες. Πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που παρακολουθούν το άθλημα και κάθονται στο σπίτι. Πολλοί από αυτούς έχουν απομονωθεί και το να είμαστε σε θέση να κρατήσουμε το άθλημα ζωντανό και να ψυχαγωγήσουμε κόσμο θα ήταν ένα τεράστιο θετικό σε αυτήν την κρίση που έχουμε. Αλλά δεν μπορούμε να θέσουμε κανέναν σε κίνδυνο.

«Εξετάζουμε το πώς θα μπορούσαμε να έχουμε το νωρίτερο δυνατό ξεκίνημα. Αλλά και η ικανότητα να διατηρήσουμε αυτή την αρχή. Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις και μετά να σταματήσεις ξανά για λίγο.»

Το πόσοι αγώνες μπορούν να γίνουν τελικά φέτος είναι ένα εξίσου μεγάλο ζήτημα, με τον Brawn να δηλώνει βέβαιος πως, αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει τον Ιούλιο, τότε μπορεί να διεξαχθούν ως και 19 Grand Prix - κάποια διήμερα:

«Οι οκτώ αγώνες είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε παγκόσμιο πρωτάθλημα, [σύμφωνα με] το Καταστατικό της FIA. Μπορούμε να κάνουμε οκτώ αγώνες ξεκινώντας από τον Οκτώβρη. 

«Αλλά τότε υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τρέξουμε και του χρόνου. Κι αυτό το ενδεχόμενο ερευνάται. Μπορούμε να μπούμε και στον Ιανουάριο για να τελειώσουμε τη σεζόν; Υπάρχουν διάφορες επιπλοκές, όπως μπορείτε να φανταστείτε, με αυτό.

«Εάν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε στις αρχές Ιουλίου, θα μπορούσαμε να κάνουμε μια σεζόν 19 αγώνων. [Θα ήταν] δύσκολο - τρεις αγώνες, ένα κενό Σ/Κ, τρεις αγώνες σε, ένα κενό Σ/Κ. Εξετάσαμε όλες τις υπηρεσίες logistics, και πιστεύουμε ότι μπορούμε να διεξαγάγουμε μια σεζόν 18-19 αγώνων, αν μπορέσουμε να ξεκινήσουμε στις αρχές Ιουλίου.

«Μπορεί να έχουμε διήμερους αγώνες για να καλύψουμε τις υλικοτεχνικές ανάγκες. Για παράδειγμα, η Κίνα φαίνεται ότι θα είναι πιθανότατα διήμερο GP, εάν προχωρήσουμε με αυτό.»_Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου