Αγώνες Formula 1

F1: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Niki Lauda

Σαν σήμερα, στις 22 Φεβρουαρίου 1949, γεννήθηκε ο θρύλος της F1, Niki Lauda.

Παράδειγμα προς μίμηση για την αστείρευτη ψυχική και νοητική του δύναμη, ο Niki Lauda έγινε το σύμβολο μίας γενιάς για τη Formula 1.

Γεννημένος στην Βιέννη από επιχειρηματική οικογένεια, ο Lauda επέλεξε να μην γίνει ο διάδοχος των γονέων του, αλλά ένας οδηγός αγώνων.

Έκανε το ντεμπούτο του ως πιλότος το 1971 κατακτώντας την πρώτη του νίκη στην F1 με τα χρώματα της Ferrari το 1974 και τον επόμενο χρόνο τον πρώτο του τίτλο. Μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο Nurburgring το 1976, ο Lauda επέστρεψε με περισσότερο πάθος κατακτώντας ένα χρόνο αργότερα το δεύτερο προσωπικό του στέμμα.

Το 1978, ο Αυστριακός αλλάζει στρατόπεδο και μετακομίζει στην Brabham. Μετά την απόσυρσή του από την F1 στο Καναδικό GP του 1979, ο Lauda αφιέρωσε τη ζωή του σε άλλες δραστηριότητες εκτός πίστας επιστρέφοντας σε αυτές με τα χρώματα της McLaren το 1982.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Niki Lauda κατακτά με τη βρετανική ομάδα έναν ακόμα τίτλο. Το 1985 αποχωρεί οριστικά από την ενεργό δράση αναλαμβάνοντας τη δεκαετία του ’90 ρόλο συμβούλου στη Ferrari. Τη διετία 2001/02 εντάσσεται στους κόλπους της Jaguar, ενώ το 2012 επιστρέφει στο μαγικό κόσμο της F1 στη Mercedes στη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου της.

Απεβίωσε στις 20 Μαΐου 2019, σε ηλικία 70 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με πρόβλημα στο αναπνευστικό, που τον είδε να κάνει ακόμα και μεταμόσχευση πνευμόνων.

Το κενό που άφησε παραμένει μέχρι σήμερα μεγάλο, και το αποτύπωμά του από όποια ομάδα κι αν πέρασε, ανεξίτηλο._Δ.Μ.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου