top icon
Αγώνες

Formula 1: “Bad” boy Sir Lewis

Αντιδράσεις για το βίντεο όπου ο πολυπρωταθλητής Formula 1, Lewis Hamilton, φαίνεται να οδηγεί “αντικοινωνικά”. Έκανε άραγε κάποια τροχαία παράβαση κατά το γύρισμα;

Όπως ανέφερε προχθές το 4Τροχοί, ο 7κις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1, Sir Lewis Hamilton, ανέβασε βίντεο στα ΜΚΔ, όπου εμφανίζεται να κάνει ντόνατς με ένα 4κίνητο Nissan Skyline GT-R 34 και να το οδηγεί νύχτα με υψηλή ταχύτητα σε δημόσιο αυτοκινητόδρομο στην περιοχή του Τόκυο.

Προερχόμενος από μια τραυματική σεζόν, που για πρώτη φορά στα 16 χρόνια που αγωνίζεται στη Formula 1 έκλεισε χωρίς νίκη, ανέφερε στο λογαριασμό του ο Lewis Hamilton: «Μου αρέσει να οδηγώ μόνο στην πίστα, αλλά μερικές φορές κάνω εξαιρέσεις». Πάντως, από τον πυκνό καπνό που βγαίνει από το τούνελ της μετάδοσης, στο αυτοκίνητο δε φαίνεται να άρεσε εξίσου η ταλαιπωρία.

Δε γνωρίζουμε να υπάρχει κάποια αντίδραση από την Τροχαία του Τόκυο και ίσως δεν υπάρχει καν τροχαία παράβαση, αφού τα ντόνατς φαίνεται να έγιναν σε κάτι που μοιάζει με άδειο πάρκινγκ, ενδεχόμενα ιδιωτικό, ενώ οι Ιαπωνικοί αυτοκινητόδρομοι, τα λεγόμενα Expressways, μολονότι έχουν συνήθως όριο στα 60 ή και 50 μίλια ανά ώρα, έχουν επίσης κάποια σημεία όπου επιτρέπονται υψηλότερες ταχύτητες 75 μιλίων ανά ώρα (120 χλμ/ώρα).

Κάποια δίκτυα μετέδωσαν ότι στο βίντεο (υποτίθεται πως) φαίνεται από τον πίνακα οργάνων να φτάνει σχεδόν τα 100 μίλια ανά ώρα (160 χλμ/ώρα), εμείς όμως, όσες φορές κι αν είδαμε το βίντεο, δε μπορέσαμε να τον δούμε πουθενά να ξεπερνά τα 70κάτι μίλια ανά ώρα.

Formula 1 Lewis Hamilton

Η βελόνα του ταχύμετρου, στα δεξιά του πίνακα οργάνων, δείχνει περίπου 73 μίλια, δλδ 117 χλμ/ώρα

Συγκεκριμένα, ανατρέχοντας στον πίνακα οργάνων του Nissan Skyline GT-R 34, παρατηρούμε ότι στα αριστερά έχει το στροφόμετρο και δεξιά το ταχύμετρο. Οι ενδείξεις σε μίλια ξεκινούν από το 0 και ανεβαίνουν ανά 20. Το σημείο που βρίσκεται η βελόνα της ταχύτητας στο βίντεο αντιστοιχούν περίπου στα 73 μίλια ανά ώρα, συνεπώς φαίνεται πως κινήθηκε εντός του ορίου ταχύτητας και στα πλαίσια της νομιμότητας.

Υπάρχουν πάντως αρκετές αντιδράσεις στα ΜΚΔ, ότι τέτοιο βίντεο δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση από έναν πολυπρωταθλητή Formula 1 και κατά τεκμήριο από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο.

Επιπλέον, μια εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων ισχυρίζεται, σύμφωνα με την αυτόματη μετάφραση του Google: «Αυτό είναι ένα αυτοκίνητο από την Omoshiro Rent-A-Car, αλλά δεν ελήφθη με άδεια από την εταιρεία μας. Τέτοια οδήγηση απαγορεύεται αυστηρά.»

Ο Lewis Hamilton έχει ιστορικό τροχαίων παραβάσεων. Το 2007, πρώτη του χρονιά στη Formula 1, τον σταμάτησαν στη Γαλλική Autoroute για παραβίαση του ορίου ταχύτητας κατά 61 χλμ/ώρα, με Mercedes CLK, οπότε τιμωρήθηκε με δέσμευση του αυτοκινήτου, αφαίρεση της άδειας οδήγησης στη Γαλλική επικράτεια για 1 μήνα και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ.

Επιπλέον, στην Αυστραλία το 2010, ήδη Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1, συνελήφθη επειδή έκανε burnout σε λεωφόρο με μια Mercedes AMG, ώστε να διασκεδάσει φιλάθλους που τον αναγνώρισαν.

Και σκεφτείτε, ο αστυνομικός που τον σταμάτησε να μην τον αναγνώρισε και να του είπε, πριν δει τα χαρτιά του, «και ποιος νομίζεις πως είσαι, ο Lewis Hamilton;».

Ο Πρωταθλητής Formula 1 1978 Mario Andretti, πάντως, αφηγείται μια ιστορία, όπου οδηγούσαν με έναν φίλο του μια Lamborghini Countach με σχεδόν 300 σε ένα έρημο δημόσιο δρόμο στην Αμερική κι ο αστυνομικός που τους σταμάτησε τους είπε, «τι νομίζετε πως είστε, ο Mario Andretti;»

Ασυζητητί, η οδήγηση που παραβιάζει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι λάθος και μπορούμε να θυμηθούμε και άλλες περιπτώσεις Πρωταθλητών Formula 1 που, στην εποχή τους, τιμωρήθηκαν για υπερβολική ταχύτητα σε δημόσιο δρόμο, όπως τον Nelson Piquet με μια κουπέ BMW ή τον Michael Schumacher με καμπριολέ Audi.

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω (Ιωάν. η’7), και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Formula 1 είναι άνθρωποι με αδυναμίες, που κάνουν κι αυτοί λάθη.

Formula 1 Hamilton 4

Όμως στις πιο πάνω περιπτώσεις οι αστέρες της Formula 1 αποκαλύφθηκαν παραβάτες παρά τη θέλησή τους. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι, γιατί αυτή τη φορά ο Sir Lewis Hamilton, που αποτελεί ασφαλώς έναν πρέσβη του αθλήματος, ανέβασε οικειοθελώς ένα τέτοιο βίντεο, που προκαλεί αρκετές αρνητικές αντιδράσεις;

Η πρώτη μας σκέψη είναι, μήπως αυτό το βίντεο, που ασφαλώς ιντριγκάρει, μολονότι τελικά δεν αποκαλύπτει τέλεση τροχαίας παράβασης, αποτελεί ένα πρώτο teaser για κάποια κινηματογραφική ταινία, που ενδεχόμενα ετοιμάζει ως κινηματογραφικός παραγωγός πλέον ο Lewis Hamilton, με θέμα φερ’ ειπείν τα φημισμένα κλαμπ των Ιαπώνων φίλων της ταχύτητας, που δραστηριοποιούνται τη νύχτα στους αυτοκινητόδρομους του Τόκυο και της γειτονικής Γιοκοχάμα;

Σε μια τέτοια ερμηνεία συνηγορεί το επαγγελματικά γυρισμένο και μονταρισμένο επίμαχο βίντεο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ