top icon
Αγώνες

Christian Horner: Όταν σταματήσω τη Formula 1 θα γίνω αγρότης (video)

Από τη φάρμα του, όπου ζει ανάμεσα στους αγώνες, μίλησε ο Christrian Horner με τον πολύπειρο δημοσιογράφο Martin Brundle.

Ο Christian Horner, όταν ανέλαβε επικεφαλής της Red Bull τον Ιανουάριο του 2005, ήταν μόλις 31 ετών και ο νεότερος team manager στην ιστορία της Formula 1. Σήμερα παραμένει νεότερος από κάθε άλλον εν ενεργεία team manager της Formula 1 αλλά ταυτόχρονα είναι και ο παλαιότερος από όλους τους. Έχει οδηγήσει την ομάδα του σε 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και 5 Οδηγών.

Ζει σε μια φάρμα στην εξοχή, με τη γυναίκα του, Geri Halliwell, μια από τις Spice Girls, και τα 3 παιδιά τους. Έχουν 4 κατσίκες, 4 γαϊδουράκια, ένα στάβλο καθαρόαιμα άλογα, κουνελάκια, σκυλιά, γατιά.
hornsky2

Σε αυτό το σκηνικό ο Horner μίλησε εφ όλης της ύλης με τον πολύπειρο δημοσιογράφο του SkySports, Martin Brundle, πρώην οδηγό Formula 1 και νικητή LeMans.

Μεταξύ άλλων είπε ο Horner:

Η νέα γενιά των οδηγών, ο Max, o Charles, o Lando, o George (με αυτή τη σειρά τους ανέφερε) έχουν θαυμάσιες προσωπικότητες και ταυτόχρονα είναι τόσο εξαιρετικοί στον τρόπο που αγωνίζονται.

Spa, Monaco, Silverstone και Monza είναι ιστορικά σιρκουί, πρέπει να τα προστατέψουμε και να εξασφαλίσουμε την παραμονή τους στη Formula 1.

Θα ήταν υπέροχο αν ερχόταν στη Formula 1 η Andretti ή η Penske.

Ήδη μικρές ομάδες αγοράζουν από τις μεγάλες κινητήρες ή κιβώτια. Γιατί όχι ολόκληρο αυτοκίνητο;

Δε μπορείς να αρνηθείς όταν σου κάνουν δώρο ένα άλογο (για τους αγώνες που κέρδισαν φέτος από λάθη της Ferrari).

Η Mercedes είναι ποιοτική ομάδα και είναι θέμα χρόνου πριν επιστρέψουν στις νίκες.

Το budget cup περιόρισε τον ετήσιο προϋπολογισμό μας για την εξέλιξη από τα 50 στα 8 εκατομμύρια.

Ο Max είναι βασικό κομμάτι της ομάδας μας. Δεν μας καθοδηγεί, όπως ο Schumacher καθοδηγούσε τη Ferrari, αλλά είναι ο οδηγός που ξέρεις ότι θα πάρει το 110% από το αυτοκίνητο. Δεν τον ενδιαφέρει η δόξα, ούτε του αρέσουν οι κοσμικότητες. Του αρέσει να οδηγεί!

Αν ήσουν οπαδός της Mercedes και του Hamilton, θεωρείς άδικο αυτό που συνέβη πέρσι στο Abu Dhabi. Αν ήσουν οπαδός του Max και της Red Bull, το θεωρείς λυτρωμό για όσα είχαν ήδη συμβεί στη διάρκεια της χρονιάς.

Αν πιστεύω ότι ο Max άξιζε το περσινό Πρωτάθλημα; Απόλυτα!

hornsky

Οι νέοι αλυτάρχες της Formula 1 αναζητούν το βηματισμό τους αλλά θα τον βρουν.

Η σχέση Verstappen – Perez είναι η καλύτερη που είχαμε ποτέ ανάμεσα σε οδηγούς μας.

Ο πατέρας του Max δεν μας έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα, πέρα από 1-2 άρθρα που έχει γράψει σε μπλογκ, και έρχεται όλο και πιο σπάνια στους αγώνες.

Το εργοστάσιο κινητήρων μας (Red Bull Powertrains) οργανώθηκε μέσα σε μόλις 1 χρόνο και απασχολεί 270 τεχνικούς. Αν έρθει ένας συνεταίρος όπως η Porsche, το φυσιολογικό θα είναι να χτίσουμε μαζί πάνω σε αυτό που ήδη έχουμε.

Ο Adrian Newey είναι βασικός παράγοντας της επιτυχίας μας όλα αυτά τα χρόνια.

Δε θα κρίνω εγώ αν είμαι καλύτερος ή όχι από τον Toto Wolff. Κάνω τη δική μου δουλειά κι ο Toto τη δική του.

Είναι υπέροχο που η Formula 1 προσελκύει όλο αυτό το νέο κοινό, και μάλιστα πολλά νέα κορίτσια.

Όλα τα χρήματα κι η δόξα του κόσμου δεν έχουν αξία αν δεν έχεις την υγεία σου και την οικογένειά σου. Η Formula 1 είναι ένα υπέροχο περιτύλιγμα σε όλα αυτά αλλά στον πυρήνα βρίσκεται η οικογένεια.

Κατά βάθος  είμαι ένα χωριατόπαιδο. Όταν σταματήσω τους αγώνες, πιστεύω ύστερα από αρκετά χρόνια, θα έρθω στη φάρμα μου και θα γίνω ένας  χαρωπός αγρότης.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

brundle

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ