top icon
Αγώνες

OMAE: Υποψήφιος στις εκλογές ο Μάριος Ηλιόπουλος

Ο Μάριος Ηλιόπουλος ανακοίνωσε, μέσω Συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε το απόγευμα της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου, την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές της ΟΜΑΕ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 22-23 Φεβρουαρίου.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Πρόεδρος του ΣΟΑΑ, Μάριος Ηλιόπουλος, ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος στις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΟΜΑΕ), κατά το διήμερο 22-23 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές των ελληνικών αγώνων. Αρχικά ως πρωταγωνιστής στους αγώνες αναβάσεων και τα τελευταία χρόνια, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων και χορηγός σε σημαντικά γεγονότα όπως το Ράλλυ Ακρόπολις, ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει αφήσει το στίγμα του στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σήμερα, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, παρουσιάστηκε έτοιμος για το επόμενο βήμα, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του στις εκλογές της ΟΜΑΕ.

Αρχικά, ο Μάριος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στον δεκάλογο που είχε παρουσιάσει τον Απρίλιο του 2018 ο ΣΟΑΑ, με προτάσεις για βελτίωση των αγώνων, προς την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έκβαση των εξελίξεων, αναφορικά με θεμελιώδη θέματα των αγώνων, έστρεψε τα βέλη του προς το απελθόν Προεδρείο της Ομοσπονδίας. Όπως ανέφερε ο Μάριος Ηλιόπουλος, η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ήταν πολύ δύσκολη, αλλά μεγάλο ρόλο σε αυτήν έπαιξε η παραίνεση αρκετών ανθρώπων του χώρου, αθλητών και μελών Σωματείων.

Το τρίπτυχο με βάση το οποίο οραματίζεται την επόμενη ημέρα στην ΟΜΑΕ, είναι, όπως ο ίδιος τόνισε πολλές φορές, ο συνδυασμός ασφάλειας, ποιότητας και προβολής. Η μέγιστη ασφάλεια για αγωνιζόμενους και θεατές είναι πρωταρχική για τον ίδιο, όπως και η υψηλή ποιότητα των αγωνιστικών διοργανώσεων και των συμμετοχών. Τα παραπάνω, εφόσον επιτευχθούν, θα βοηθήσουν και στην αύξηση της προβολής. Στο τελευταίο κομμάτι, το οποίο θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό πυλώνα της πολιτικής του, ώστε να γίνει το σπορ πιο δημοφιλές, ανέφερε πως σκοπεύει να επενδύσει.

Marios Iliopoulos

Επιπλέον, στις πρώτες ενέργειες που δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει εντάσσεται η ισχύς του ασφαλιστήριου συμβολαίου, το οποίο δήλωσε πως με βάση την δική του έρευνα δεν ισχύει αυτή τη στιγμή για προσωπικό ατύχημα. Κατόπιν τούτου θέλει, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, να επιστρέψει το άθλημα στην κανονικότητα, με την πραγματοποίηση καλών αγώνων. Επιπρόσθετα, στόχος του είναι οι νομοθετικές κινήσεις, για προσαρμογή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην νομοθεσία, που θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του σπορ σε κάθε επίπεδο.

Όσον αφορά στα οικονομικά, για τα οποία γίνεται μεγάλη κουβέντα, πρόθεση του Μάριου Ηλιόπουλου, θα είναι η κλήση ορκωτών λογιστών, ώστε να γίνει αποσαφηνιστούν τα οικονομικά δεδομένα της Ομοσπονδίας. Ακόμη, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως εξυγίανση, διαφάνεια και νομιμότητα, έδειξε τις προθέσεις του για τον τρόπο διοίκησης που οραματίζεται. Αναφορικά με τη καθημερινότητα της Ομοσπονδίας, η σκέψη του είναι να τοποθετήσει σε θέσεις-κλειδιά, επαγγελματίες που ειδικεύονται στο Management.

Αναμφίβολα, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάριου Ηλιόπουλου, αποτελεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εξέλιξη αναφορικά με το φλέγον θέμα του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού αυτή την περίοδο, που είναι οι επερχόμενες εκλογές στην ΟΜΑΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ