top icon
Αγώνες

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2η ημέρα: δυναμικό ξεκίνημα για την On Sale Rally Team

Η περιπέτεια του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε, τα ελληνικά βουνά γέμισαν κόσμο και η On Sale Rally Team έδειξε τις διαθέσεις ολοκληρώνοντας τη δεύτερη μέρα στην πρώτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα.

Τα οκτώ χρόνια απουσίας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν πολλά και η παρουσία του κόσμου στον εθνικό μας αγώνα μαρτυρά του λόγου το αληθές. Τα πρώτα σημάδια ήταν εμφανή στην πανηγυρική εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ενώ οι περίπου 25.000 θεατές που βρέθηκαν στο Σύνταγμα έστειλαν ένα ηχηρό όσον αφορά τη στήριξη του ελληνικού κοινού στον εθνικό μας αγώνα, και το μηχανοκίνητο αθλητισμό, γενικότερα.

Σήμερα γίναμε μάρτυρες ακριβώς της ίδιας εικόνας και στο βουνό. Ο κόσμος πλημμύρισε τις ειδικές διαδρομές των Αγίων Θεοδώρων, του Λουτρακίου, της Θήβας και της Ελάτειας, δημιουργώντας ένα μοναδικό περιβάλλον, το οποίο εξύμνησαν οι πρωταγωνιστές του αγώνα. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και η One Sale Rally Team, η οποία κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στη 2η μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.


Ο Γιώργος Κεχαγιάς με το Μάριο Τσαούσογλου στο δεξί μπάκετ του νέου Skoda Fabia Rally2 evo, ξεχώρισαν από την πρώτη ειδική διαδρομή. Στο Ράλλυ Κορίνθου είχαν ήδη επιδείξει εξαιρετικά σημάδια βελτίωσης και στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Το ελληνικό πλήρωμα ξεκίνησε εντυπωσιακά, καταφέρνοντας να κινηθεί σε γρήγορους ρυθμούς από τα πρώτα χιλιόμετρα. Από νωρίς ξεχώρισαν, όντας οι ταχύτεροι ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα. Μάλιστα, οι χρόνοι τους ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί απέναντι στους συνδυασμούς από το εξωτερικό. Με δεδομένο το γεγονός πως σήμερα δεν υπήρχε ενδιάμεσο σέρβις, αλλά μόνο ένα tyre fitting zone, μετά τις ειδικές του Λουτρακίου-Περαχώρας, το πλήρωμα της On Sale Rally Team μείωσε ρυθμό προστατεύοντας το αυτοκίνητο και διαφυλάσσοντας τη θέση του. Με αυτόν τον τρόπο ολοκλήρωσαν το σκέλος πρώτοι ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα, ενώ σκαρφάλωσαν στην 6η θέση του WRC3.

Βέβαια, ο αγώνας είναι μεγάλος και ο Γιώργος Κεχαγιάς με τον Μάριο Τσαούσογλου, όπως και όλα τα πληρώματα, έχουν μπροστά τους δύο δύσκολες μέρες. Η πρόκληση των αυριανών ειδικών διαδρομών είναι μεγάλη, αλλά αμφότεροι είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν.

Ας δούμε τι σκέφτονται ο Γιώργος Κεχαγιάς και ο Μάριος Τσαούσογλου με την επιστροφή τους στο σέρβις παρκ της Λαμίας.

Γιώργος Κεχαγιάς: «Σήμερα, όλα εξελίχθηκαν πολύ καλά. Στις ειδικές διαδρομές που γνωρίζαμε καλύτερα πιέσαμε περισσότερο. Οδηγήσαμε γρήγορα και καταφέραμε να σημειώσουμε ανταγωνιστικούς χρόνους, ενώ σίγουρα το ευχαριστηθήκαμε. Στις τελευταίες ειδικές μειώσαμε ρυθμό, προσπαθώντας να μην κάνουμε κάποιο λάθος. Σε κάθε περίπτωση το απολαύσαμε, ενώ αξίζει να τονίσουμε την παρουσία του κόσμου. Χιλιάδες θεατές βρέθηκαν στις ειδικές και δημιούργησαν μία πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα που δεν έχουμε συναντήσει ξανά. Βέβαια, θέλουμε να ζητήσουμε από τον κόσμο να προσέξει ιδιαίτερα τη συμπεριφορά του και τα σημεία που θα κάθεται, αφού θα είναι κρίμα να ακυρωθούν ειδικές για λόγους ασφαλείας.»

Μάριος Τσαούσογλου: «Ξεκινήσαμε με γρήγορο ρυθμό, αν και οι ειδικές των Αγίων Θεοδώρων και του Λουτρακίου ήταν σκληρές. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό, ενώ στη συνέχεια όταν διαπιστώσαμε τις ατυχίες των αντιπάλων μας μειώσαμε ρυθμό, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουμε στο σέρβις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σήμερα δεν υπήρχε ενδιάμεσο σέρβις, παρά μόνο ένα tyre fitting zone. Όσον αφορά την αυριανή ημέρα, περιμένουμε να δούμε την κατάσταση των ειδικών. Σίγουρα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ