top icon
WRC

M-Sport και Fanatec συνεργάζονται για το τιμόνι του Ford Puma Rally1

H Μ-Sport ανακοίνωσε τη συμφωνία με την κορυφαία εταιρεία υλικού παιχνιδιών προσομοίωσης Fanatec, για την εξέλιξη του τιμονιού στο νέο, υβριδικό Ford Puma Rally1.

Οι M-Sport Ford και Fanatec φέρνουν τον κόσμο των πραγματικών ράλλυ και του sim racing πολύ κοντά, με φόντο το υβριδικό Ford Puma Rally1 που θα κάνει ντεμπούτο με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο στις 20-23 Ιανουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από τη βρετανική ομάδα, η Fanatec εντάσσεται στους τεχνικούς συνεργάτες της M-Sport ενόψει του 2022 και του λανσαρίσματος του Ford Puma Rally1.

Φυσικά η συνεργασία δεν ξεκινά τώρα, αφού οι M-Sport και Fanatec έχουν δουλέψει από κοινού, για την εξέλιξη των τιμονιών τα οποία θα βρίσκονται στα εργοστασιακά Ford Puma Rally1 που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Η συγκεκριμένη συνεργασία είναι ακόμη μια ένδειξη των νέων δεδομένων στο WRC, όπου υπενθυμίζουμε πως από το 2022 τα αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας (όπως το Puma) θα εφοδιάζονται με υβριδικά κινητήρια σύνολα και θα κινούνται με βιώσιμα καύσιμα.

M-Sport και Fanatec: Συνδυάζοντας WRC και eSports

Οι αγώνες εικονικής πραγματικότητας αναπτύσσουν ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική, οπότε η M-Sport δεν έχασε την ευκαιρία να επωφεληθεί, προχωρώντας σε αυτή την ενδιαφέρουσα συμφωνία με την Fanatec.

Η εταιρεία του Malcolm Wilson έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση των κόσμο των eSports, αφού τον θεωρεί ιδανικό πεδίο δοκιμών και εξέλιξης για αυτοκίνητα και οδηγούς.

Έχοντας άμεση συνεργασία με τους οδηγούς της M-Sport, η Fanatec βοήθησε με την τεχνογνωσία της, στην ανάπτυξη ενός ελαφρού και άκαμπτου σχεδιαστικά τιμονιού, το οποίο χρησιμοποιείται στο Ford Puma Rally1.

Ford Puma Rally1 Video 015

Για όσους πιθανώς να μη γνωρίζουν, η Fanatec θεωρείται ως κορυφαία μάρκα δημιουργίας αγωνιστικού εξοπλισμού για sim racing, στον οποίο περιλαμβάνονται τιμόνια, πεντάλ και πλήρη κόκπιτ για PC, Playstation και Xbox.

Η γερμανική εταιρεία, αποτελεί επίσημη συνεργάτη εξοπλισμού για θεσμούς όπως τα F1 Esports Pro Series, eSport WRC και SRO E-sport GT Series.

Στο μεταξύ, πέραν της Fanatec, η M-Sport ανακοίνωσε και τη συνεργασία της με την Bell Racing, όσον αφορά στα κράνη των πληρωμάτων της ομάδας για το 2022.

“Θυμάμαι όταν πήρα τον το πρώτο μου τιμόνι προσομοίωσης πριν από 15 χρόνια και πρέπει να πω ότι η ανάπτυξη αυτού του τομέα του παιχνιδιού είναι εντυπωσιακή”, ανέφερε ο επικεφαλής της M-Sport Ford WRT, Richard Millener.

“Nα έχετε στην οικιακή εγκατάσταση παιχνιδιού το ίδιο τιμόνι που χρησιμοποιείται σε ένα πραγματικό αυτοκίνητο Rally1, είναι πραγματικά απίστευτο.

“Παρόλο που δεν παίζω πολύ αυτές τις μέρες, παρακολουθώ τι συμβαίνει στον κόσμο των προσομοιώσεων, επειδή πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχουν οφέλη που μπορούν να μεταφερθούν από τον κόσμο των προσομοιώσεων στον πραγματικό κόσμο.

“Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για τη συνεργασία με την Fanatec, ώστε να δούμε πώς  μπορούμε και οι δύο να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα προϊόντα μας στην πραγματικότητα και την προσομοίωση, κάτι που θα καταλήξει σε καλύτερα προϊόντα και καλύτερα αποτελέσματα και για τις δύο εταιρείες”.

Ford Puma Rally1 testing 01

Ο πρώτος οδηγός της M-Sport Ford WRT, Craig Breen, πρόσθεσε: “Είναι εξαιρετικό να συνεργαζόμαστε με την Fanatec κατά την προετοιμασία για τη σεζόν του 2022.

“Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να τους βλέπουμε να κάνουν αυτό το βήμα στην πραγματικότητα και μας έχουν επιτρέψει να εξάγουμε το μέγιστο από το υβριδικό Puma Rally1, με τον πίνακα ελέγχου του τιμονιού.

“Ανυπομονώ να εργαστώ μαζί τους στο μέλλον”.

“Πέρυσι η Fanatec έκανε τεράστια βήματα προς την επίτευξη του στόχου μας να συνδυάσουμε πραγματικούς και εικονικούς αγώνες, οπότε θέλαμε να ξεκινήσουμε το 2022 εξίσου δυνατά”, δήλωσε ο CEO της Fanatec, Thomas Jackermeier.

“Η συνεργασία με την M-Sport για τη χρήση εξαρτημάτων που έχουν κατασκευαστεί από την Fanatec στο Ford Puma Rally1 για την επερχόμενη σεζόν του WRC είναι ένα ακόμη παράδειγμα μέσω του οποίου φαίνεται πως η γραμμή μεταξύ μηχανοκίνητου αθλητισμού και αγώνων προσομοίωσης γίνεται όλο και πιο δύσκολο να καθοριστεί.

“Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που συμμετέχουμε στη νέα υβριδική εποχή του WRC και που παρέχουμε στους πελάτες μας περισσότερα προϊόντα μηχανοκίνητου αθλητισμού για να επιλέξουν.

Αν ένας 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής όπως ο Sébastien Loeb πιστεύει ότι το προϊόν μας είναι ζωτικό μέρος του αυτοκινήτου, τότε ξέρουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο”.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ