top icon
Αγώνες

O Yves Matton για την πιθανότητα επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο DirtFish ο Διευθυντής Ράλλυ της FIA, Yves Matton, αναφέρθηκε σε πιθανή επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η FIA γνωρίζει πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να τη βοηθήσει να διοργανώσει έναν αγώνα στη χώρα μας.

Με το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ να έχει μπει στην τελική ευθεία, καθώς οι προετοιμασίες για το Ράλλυ Monza είναι πυρετώδεις, τη στιγμή που το πρόγραμμα ενόψει 2021 έχει ήδη ανακοινωθεί με το Ράλλυ Ακρόπολις να έχει θέση αναπληρωματικού, ο Διευθυντής Ράλλυ της FIA, Yves Matton έδωσε μια ενδελεχή συνέντευξη στο DirtFish, εστιάζοντας στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Acropolis Rally 2013

Μεταξύ άλλων, ο Matton αναφέρθηκε και στην πιθανότητα επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο ημερολόγιο του θεσμού, για πρώτη φορά μετά το 2013, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από την κυβέρνηση να φέρει πίσω έναν αγώνα. Και γνωρίζουμε πως η κυβέρνηση θα μας βοηθήσει να κάνουμε έναν αγώνα. Ξεκινάμε από το μηδέν και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα από την πλευρά μας. Αλλά, όπως σας είπα πριν, γνωρίζουμε πως η εμπλοκή της κυβέρνησης θα είναι πολύ σημαντική, είναι ο λόγος που τους δίνουμε την ευκαιρία να είναι αναπληρωματικός αγώνας και θα μπορέσουμε να πούμε κάτι περισσότερο, όταν θα υπάρξει κάτι στο τραπέζι”.

Από εκεί και έπειτα, ο Yves Matton δήλωσε για το 2021:

Σχετικά με την απουσία αγώνων εκτός Ευρώπης έως το τέλος Ιουνίου: “Πιστεύουμε ότι στο πρώτο μισό της σεζόν δε θα μπορούμε να ταξιδέψουμε εκτός Ευρώπης και ότι στο δεύτερο μέρος του χρόνου, θα μπορούμε”.

Για τους αναπληρωματικούς αγώνες και αν θα μπορούν να διεξαχθούν, εφόσον υπάρξει χρονική δυνατότητα: “Ειλικρινά, δεν είναι σαφές. Αλλά όλοι οι αγώνες έχουν το χρονικό τους σημείο και είναι δύσκολο να το αλλάξουμε για διαφορετικούς λόγους: μπορεί να αφορά την τοποθεσία του στρατηγείου, τις διακοπές, μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι οι κανονικές ημερομηνίες για αυτούς τους αγώνες και ποιοι είναι οι γεω-λογιστικοί περιορισμοί. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες για αυτούς τους αγώνες να διεξαχθούν εκτός του φυσιολογικού τους χρονικού σημείου, αλλά σίγουρα όταν βρεθούμε σε θέση να πρέπει να γεμίσουμε ένα κενό, που ελπίζω να μη συμβεί, θα τους ρωτήσουμε όλους αν μπορούν να το γεμίσουν. Αλλά δεν είμαι σίγουρος, αναφορικά με την ευελιξία τους από πλευράς ημερομηνίας, ίσως να υφίσταται ευελιξία για μερικές εβδομάδες, αλλά όχι για μερικούς μήνες”.

Yves Matton

Αναφορικά με την ύπαρξη 12 αγώνων, ενώ οι ομάδες ήθελαν 10: “Γνωρίζετε ότι πρόκειται πάντοτε για συμβιβασμό ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και στο τέλος πρέπει να μπορούν να ανταποκριθούν όλοι από οικονομικής πλευράς. Σίγουρα, συμφωνούμε με τους κατασκευαστές ότι από πλευράς προβολής και ενδιαφέροντος του πρωταθλήματος, χρειαζόμαστε 12 αγώνες και συμφωνούν μαζί μας ότι αυτός είναι ένας αριθμός που μπορούν να ανταποκριθούν. Βρισκόμαστε στο ίδιο καράβι και στο τέλος, πρόκειται πάντοτε για συμβιβασμό. Ο ελάχιστος αριθμός ήταν 10 και στο τέλος, το “12” λειτούργησε για όλους.

Όσον αφορά στον αριθμό των αγώνων, πρέπει να σκεφτείτε την ανάμιξή τους. Έχουμε ένα πρόγραμμα 12 αγώνων, με 9 εξ αυτών στην Ευρώπη, που βοηθά πολύ τους κατασκευαστές. Για αυτό στο τέλος, συμφώνησαν να έχουμε 12 αγώνες, με αυτόν τον αριθμό στην Ευρώπη”.

Σχετικά με την παρουσία της Monza σε θέση αναπληρωματικού για το 2021: “Αν διοργανώσουν έναν σωστό αγώνα, γιατί να μην τους έχουμε πίσω το 2021”;

Για την απουσία της Γερμανίας από το πρόγραμμα: “Εφόσον δε βρίσκονται στη λίστα, σημαίνει πως δεν υπάρχει πρόταση για να βρεθούν σε αυτήν. Δεν είναι η FIA αυτή που καταθέτει την πρόταση δέσμευσης για μια χώρα, είναι η χώρα που συζητά με τον Promoter να αποτελέσει μέρος του ημερολογίου. Δεν υπάρχει πραγματική πρόταση για το 2021 από την ADAC. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα είναι μέρος του ημερολογίου 2022, απλά δεν υπάρχει κάτι για το 2021”.

Rally Estonia 2020

Κατά πόσο είναι παράξενη η παρουσία των Ράλλυ Εσθονίας και Φινλανδίας το ένα μετά το άλλο, καθώς πρόκειται για αντίστοιχους αγώνες: “Ίσως οι διαδρομές να μοιάζουν με εκείνες στη Φινλανδία, όμως δεν είναι 100% ίδιες. Όμως, πρώτα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για τη δουλειά που έκαναν – επίσης θεωρώ ότι (Η Εσθονία) φέρνει νέο αίμα στο πρωτάθλημα και πως άλλοι ορισμένοι ακόμη αγώνες θα μπορέσουν να επωφεληθούν από πράγματα που έγιναν στην Εσθονία.

Μπορώ να σας πω ότι οι Εσθονοί έχουν την ευγένεια να δείξουν και να βοηθήσουν σχετικά με νέες τεχνολογίες και προσεγγίσεις σε άλλους αγώνες και θεωρώ πως κέρδισαν τη θέση τους στο πρωτάθλημα, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο (λόγω του κορονοϊού). Πραγματικά εκπληρώνουν αυτά που περιμένουμε από έναν διοργανωτή για το μέλλον”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ