top icon
WRC

Ogier: Αβέβαιος αν άξιζε η τρίτη ημέρα του Ράλλυ Ypres στο Spa

Ο Sebastien Ogier εμφανίστηκε αβέβαιος για τη χρησιμότητα διεξαγωγής της τρίτης ημέρας του Ράλλυ Ypres Βελγίου, στο Spa – Διαβάστε τι απάντησε o Yves Matton.

Το Ράλλυ Ypres Βελγίου έκανε πρεμιέρα στο WRC ως 8ος γύρος της χρονιάς το περασμένο Σαββατοκύριακο με νικητή τον Thierry Neuville, την ώρα που ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Sebastien Ogier, τερμάτισε στην 5η θέση.

Ένα σημείο συζήτησης πριν καν ξεκινήσει το Ράλλυ Ypres Βελγίου, αφορούσε στη διεξαγωγή της τρίτης και καταληκτικής ημέρας του αγώνα, με επίκεντρο την πίστα Spa-Francorchamps.

Ο λόγος αυτής της κουβέντας, είναι πως η περιοχή του Spa απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του αγώνα, στην Ypres του Βελγίου και την περιοχή της Φλάνδρας, καθιστώντας την απλή διαδρομή μεγάλη και κουραστική.

Καθώς η τρίτη ημέρα περιλάμβανε μόλις 40,52 αγωνιστικά χιλιόμετρα (μόλις το 11,29% των συνολικών χιλιομέτρων), με τον επίλογο βέβαια να γράφεται στη φημισμένη πίστα,  αρκετοί αναρωτήθηκαν αν αυτό το “ταξίδι”, αφού τα πληρώματα έφυγαν από την Ypres τα ξημερώματα της Κυριακής, άξιζε τον κόπο.

Οι σκέψεις του Ogier για την τρίτη ημέρα στο Spa

Μεταξύ των σκεπτικιστών για τη χρησιμότητα αυτής της κίνησης, είναι και ο Sebastien Ogier, όπως προκύπτει από δηλώσεις του στο DirtFish.

Sebastien Ogier

“Σίγουρα ήταν ωραίο που βρεθήκαμε σε μια ιδιαίτερη πίστα, όμως η διαδικασία μετακίνησης και μεταφορών ήταν περίπλοκη για όλους”, ανέφερε ο Sebastien Ogier.

“Δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει με κάποιον τρόπο. Είναι ιδιαίτερο για τον κόσμο, δημιουργεί ωραία εικόνα να τερματίζεις το ράλλυ εδώ, όμως και η Ypres δεν είναι άσχημο μέρος”.

Ταυτόχρονα, ο Ogier παραδέχθηκε πως το κλίμα στον αγώνα ήταν ωραίο: “Νομίζω πως υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, οπότε είμαι βέβαιος πως οι ομάδες απόλαυσαν τον τερματισμό του αγώνα εκεί”.

Yves Matton

Η απάντηση του Matton

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Ράλλυ της FIA, Yves Matton, έδωσε μια πιο πραγματιστική εξήγηση, που αφορά και στην προγραμματισμένη διεξαγωγή του αγώνα το 2020, η οποία εν τέλει ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Όταν ο αγώνας εντάχθηκε στο πρόγραμμα το 2020 μετά από την ακύρωση αρκετών αγώνων του WRC, η ημερομηνία που έλαβε το Ράλλυ Ypres Βελγίου, ήταν ίδια με τον αντίστοιχο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross, στο Spa.

Έτσι, η συγκεκριμένη τοποθεσία ήταν ενδεικνυόμενη για μια τέτοια επιλογή.

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι (εκείνη η απόφαση βασίστηκε στο γεγονός πως) ταυτόχρονα υπήρχε αγώνας rallycross εδώ, οπότε σίγουρα αν είχαμε αγώνα rallycross και τώρα, αυτό θα ήταν το μέρος που έπρεπε να βρεθούμε”, δήλωσε ο Βέλγος manager.

Sebastien Ogier-Julien Ingrassia 02

Πάντως, ο Matton παραδέχθηκε ότι η εμπειρία της διεξαγωγής του αγώνα, έδειξε πως θα ήταν προτιμότερο το σκέλος του Spa, να είχε πραγματοποιηθεί κατά την πρώτη και όχι την τελευταία ημέρα.

“Μετά από τον αγώνα, πιστεύω ότι η καλύτερη δομή θα ήταν να βρεθούμε εκεί (Spa) την Παρασκευή και Σάββατο-Κυριακή στην Ypres, όμως ίσως αυτό να βασίζεται στην εμπειρία που αποκτήσαμε το Σαββατοκύριακο”, πρόσθεσε ο Βέλγος manager.

Η εμπειρία της διεξαγωγής ενός αγώνα του WRC σε πίστα δεν ήταν πρωτόγνωρη.

Θυμίζουμε, πως η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε με το Ράλλυ Monza, που είχε ως επίκεντρο τον “Ναό της Ταχύτητας”, στην Ιταλία.

Μάλιστα, στην πίστα πραγματοποιήθηκαν οι δύο από τις τρεις ημέρες του αγώνα, με τα πληρώματα να κάνουν “εξόρμηση” στο βουνό, μόνο κατά τη δεύτερη ημέρα.

Thierry Neuville

Πιο θετικός στις δηλώσεις του για την “επίσκεψη” στο Spa ήταν ο νικητής του Ράλλυ Ypres Βελγίου, Thierry Neuville:

“Να έρθουμε στο Spa, την ωραιότερη πίστα στον κόσμο με αυτοκίνητο WRC, ήταν διασκεδαστικό.

“Διασκέδασα το μέρος του αγώνα στην πίστα, αφού η πρόσφυση ήταν υψηλή και έπρεπε να προσαρμόσεις την οδήγηση αφού τα αυτοκίνητά μας είναι πολύ μαλακά και ψηλά.

“Πλαγιολισθαίνεις με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό ήταν διασκεδαστικό”.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ