top icon
WRC

Ott Tanak: Προτού ανανεώσει με τη Hyundai, συζήτησε με τις Toyota και M-Sport

Ο Ott Tanak εξήγησε τους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Hyundai, αποκαλύπτοντας πως μίλησε και με τις υπόλοιπες ομάδες του WRC.

Γράφοντας ένα άρθρο στο DirtFish, που αποτελεί και προσωπικό του χορηγό, ο Ott Tanak επεξήγησε τους λόγους παραμονής του στη Hyundai. Ακόμη, παραδέχθηκε ότι μίλησε και με τις υπόλοιπες ομάδες του WRC, ξεκαθαρίζοντας πως η εξέλιξη ενός νέου εντελώς αυτοκινήτου, έπαιξε βασικό ρόλο για την παραμονή του στην ομάδα.

Όπως έγινε γνωστό, τόσο το νέο συμβόλαιο του Ott Tanak όσο και εκείνο του Thierry Neuville, που επίσης θα παραμείνει οδηγός της Hyundai τα επόμενα χρόνια , έχουν πολυετή διάρκεια, χωρίς αυτή να έχει γνωστοποιηθεί.

Τα βασικά σημεία του άρθρου του Ott Tanak

Αναφορικά με τη στιγμή της υπογραφής του νέου συμβολαίου, σχολίασε: “Είχαμε διάλειμμα μετά από το Ράλλυ Arctic Φινλανδίας. Σε διάστημα δύο μηνών δεν κάναμε σχεδόν τίποτα. Ήταν η ιδανική στιγμή να επιλυθεί αυτό. Τώρα θα πάμε σε Πορτογαλία και Σαρδηνία και θα είμαστε πολύ απασχολημένοι. Έχουμε αγώνες, δοκιμές πριν από αγώνες, δοκιμές εξέλιξης. Θα δουλεύουμε κάθε μέρα, οπότε δεν υπήρχε λόγος να αφήσουμε την απόφαση για αργότερα”.

Ott Tanak

Ott Tanak-Martin Jarveoja

Για την επιρροή των νέων κανονισμών σε αυτή την απόφαση: “Αλλαγή ομάδας θα σήμαινε πως θα βρισκόσουν σε αυτοκίνητο, το οποίο δε θα είχες εξελίξει και εμπλακεί σε επίπεδο δοκιμών. Τώρα μπορούμε να “γεννηθούμε” μαζί με το αυτοκίνητο και ελπίζω να κάνουμε τη διαφορά”.

Ο Ott Tanak αποκάλυψε πως είχε συζητήσεις και με τις Toyota, M-Sport Ford: Υπήρχαν συζητήσεις βασικά και με τις τρεις ομάδες στα τέλη του έτους και τις αρχές του επόμενου, όμως το σημαντικό είναι πως μπορούμε να εξελίξουμε το νέο μας αυτοκίνητο από την αρχή”.

Σχετικά με τις αλλαγές που φέρνουν οι νέοι κανονισμοί και το επίπεδο του συναγωνισμού: “Είμαι βέβαιος πως ο συναγωνισμός στο WRC θα είναι μεγάλος. Βασικά είναι η μεγαλύτερη αλλαγή κανονισμών που είχαμε ποτέ – αυτό που θα έχουμε την επόμενη χρονιά δε θα είναι αυτοκίνητο όπως τα γνωρίζουμε. Θα είναι υβριδικό για πρώτη φορά, που είναι συναρπαστικό και ταυτόχρονα μια μεγάλη πρόκληση”.

Ott Tanak

Για την έλευση του Christian Loriaux στη Hyundai: Είναι πραγματικά καλή κίνηση από τον Andrea (Adamo) να φέρει τον Christian Loriaux στην ομάδα. Ο Andrea κάνει το καλύτερο για να είμαστε βέβαιοι πως θα αποδώσουμε και θα κερδίσουμε. Ο Christian είναι μια ιδιοφυία από το παρελθόν, πιο πρόσφατα ασχολήθηκε με αγώνες πίστας, όμως έχει τόση τεχνογνωσία που σίγουρα αξίζει να τον έχουμε μαζί μας”.

Για τον Thierry Neuville και την πλήρη σύνθεση της Hyundai ενόψει 2022: “Είδατε πως ο Thierry υπέγραψε την ίδια στιγμή με εμένα. Είμαι χαρούμενος για αυτό. Η ομάδα είναι σίγουρα δυνατό. Ο Thierry είναι εξαιρετικός οδηγός, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό και αν έχεις έναν teammate που σε πιέζει, αυτό πάντοτε σε ωθεί προς τα εμπρός. Τώρα χρειάζεται να δούμε ποιος θα είναι στο τρίτο αυτοκίνητο. Τα τελευταία χρόνια ο Andrea κάνει εξαιρετική δουλειά κερδίζοντας δύο Πρωταθλήματα Κατασκευαστών. Του έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι θα κάνει τη σωστή επιλογή”.

Ott Tanak

Κλείνοντας, ο Ott Tanak ανέφερε πως μίλησε αρκετά για την επόμενη χρονιά, όμως πρέπει να εστιάσει εκ νέου στην προετοιμασία για το Ράλλυ Πορτογαλίας. Υπενθυμίζουμε ότι ο 4ος γύρος του WRC, που συγκέντρωσε 81 συμμετοχές, προγραμματίζεται για τις 20-23 Μαΐου.

Μετά από 3 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα, οι Ott Tanak-Martin Jarveoja βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς, απέχοντας 21 πόντους από την κορυφή. Οι Εσθονοί, έχουν κατακτήσει μία νίκη, στο Ράλλυ Arctic Φινλανδίας.

Photos: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ