Αγώνες WRC

Ράλλυ Εσθονίας: Επικεφαλής ο Tanak στα μισά της δεύτερης ημέρας

Οι Ott Tanak-Martin Jarveoja πλησιάζουν στη νίκη του Ράλλυ Εσθονίας, καθώς διατηρούν το προβάδισμα με 3 ειδικές διαδρομές να απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα.

Η δεύτερη και καταληκτική ημέρα του Ράλλυ Εσθονίας, που περιλαμβάνει 3 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές μήκους 84,94 αγωνιστικών χιλιομέτρων, ξεκίνησε πολύ νωρίς και το πρώτο loop έχει ήδη ολοκληρωθεί, με τα πληρώματα της Toyota να έχουν μοιραστεί τους ταχύτερους χρόνους. Παρόλα αυτά, οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) διατηρούν το προβάδισμα που απέκτησαν χθες χωρίς να πιέζονται, έχοντας διαφορά 12,5'' από τους teammates τους, Craig Breen-Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC), οι οποίοι έχουν επίσης διαφορά που μπορεί να θεωρηθεί ασφαλείας από τα πληρώματα της ομάδας του Tommi Makinen.

Toyota Yaris WRC

Στην τρίτη θέση, με διαφορά 14,5'' από τους Breen-Nagle, παραμένουν οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris), με τον Γάλλο να κάνει διαρκώς αλλαγές στο αυτοκίνητο για να βρει το ιδανικό στήσιμο και να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στην τρίτη ειδική διαδρομή του loop. Μια θέση πιο πίσω, βρίσκονται οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris), που ήταν ταχύτεροι στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της ημέρας. Στην 5η θέση ανέβηκαν οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC), οι οποίοι επέστρεψαν μετά την ποινή ενός λεπτού που δέχθηκαν χθες, σημειώνοντας επίσης έναν ταχύτερο χρόνο στο πρωινό σκέλος.

Ford Fiesta WRC

Την εξάδα συμπληρώνουν οι Esapekka Lappi-Janne Ferm, τους οποίους ακολουθούν τα άλλα δύο πληρώματα της M-Sport Ford, Teemu Suninen-Jarmo Lehtinen και Gus Greensmith-Elliott Edmondson, όλοι τους με Ford Fiesta WRC. Σημειώστε, πως στη δεύτερη ειδική διαδρομή της ημέρας είχαμε δύο εγκαταλείψεις, καθώς οι Takamoto Katsuta-Dan Barritt (Toyota Yaris WRC) είχαν τουμπάρισμα με αρκετά χιλιόμετρα, ενώ οι Pierre Louis Loubet-Vincent Landais (Hyundai i20 Coupe WRC), τέθηκαν εκτός με πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης.

Στις επιμέρους κατηγορίες, οι Oliver Solberg-Aaron Johnston (Volkswagen Polo GTI) και Mads Ostberg-Tortein Eriksen (Citroen C3) συνεχίζουν να προηγούνται σε WRC 3 και WRC 2 αντίστοιχα.

Top-10

Αυτή τη στιγμή τα πρώτα πληρώματα βρίσκονται σε ανασυγκρότηση, προτού συνεχίσουν -χωρίς ύπαρξη ενδιάμεσου σέρβις- για το δεύτερο loop των τριών ειδικών διαδρομών. H Power Stage (Kambja 2, 20,04 χλμ.) ξεκινά στις 13:18.

Αναλυτικό πρόγραμμα μεταδόσεων σε ώρα Ελλάδος (ίδια με την ώρα Εσθονίας) από την Cosmote Sport 8HD 

SS15 Arula 2, 10:45

SS16, Kaagvere 2, 11:25

SS17, Kambja 2 (Power Stage), 13:00

Ωράριο, ζωντανή ενημέρωση και χρόνους κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου