Αγώνες WRC

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ανακοινώθηκαν οι 84 συμμετοχές

Λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη διεξαγωγή του Ράλλυ Μόντε Κάρλο στις 21-24 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκε ο πίνακας των 84 συμμετεχόντων στον αγώνα, που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον.

Οι προετοιμασίες για την έναρξη του WRC, με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο στις 21-24 Ιανουαρίου, συνεχίζονται, με πιο πρόσφατη εξέλιξη την αναδιαμόρφωση του ωραρίου, ώστε να μην επηρεάζεται από τον περιορισμό κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας.

Για ακόμη μια χρονιά, το Ράλλυ Μόντε Κάρλο συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί έναν από τους πλέον ιστορικούς αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Από πλευράς συμμετοχών, τη μερίδα του λέοντος παίρνουν οι εργοστασιακές συμμετοχές, με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC.

Sebastien Ogier-Julien Ingrassia

Μετά από μια χρονιά παύσης, το Νο.1 επιστρέφει στους αγώνες, για το Toyota Yaris WRC των Sebastien Ogier-Julien Ingrassia. Γράφουμε ότι επιστρέφει, καθώς πέρυσι ο Ott Tanak είχε προτιμήσει να μην το χρησιμοποιήσει, διατηρώντας το Νο.8. Ως γνωστόν, η σύνθεση της Toyota δεν έχει διαφοροποιηθεί, οπότε πέραν των Ogier-Ingrassia, περιλαμβάνει ακόμη τους Elfyn Evans-Scott Martin, Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen, καθώς επίσης και τους Takamoto Katsuta-Dan Barritt, όλοι τους με Toyota Yaris WRC.

Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul

Η Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών Hyundai, θα συμμετάσχει με 3 i20 Coupe WRC, τα οποία θα μοιραστούν οι περσινοί νικητές του Μόντε, Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul, οι Ott Tanak-Martin Jarveoja, ενώ το τρίτο αυτοκίνητο θα οδηγεί ο Dani Sordo. Αν και έχει ανακοινωθεί επίσημα πως συνοδηγός του Sordo θα είναι ο Borja Rozada, στη λίστα συμμετεχόντων αναγράφεται ο Carlos Del Barrio, χωρίς να είναι σαφές αν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Ένα ημιεργοστασιακό Hyundai i20 Coupe WRC θα μοιραστούν οι Pierre Louis Loubet-Vincent Landais, που θα ακολουθήσουν ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Teemu Suninen

Όσον αφορά στην M-Sport Ford, τη βρετανική ομάδα θα εκπροσωπήσουν στο Μόντε Κάρλο, με δύο Ford Fiesta WRC, οι Gus Greensmith-Elliott Edmondson, που θα συμμετάσχουν σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και οι Teemu Suninen-Mikko Markkula, οι οποίοι θα έχουν επιλεκτικό πρόγραμμα. Μάλιστα, η παρουσία του Markkula στο πλευρό του Suninen αποτελεί μια νέα είδηση, αφού προσφάτως είχε ανακοινωθεί πως ο Jarmo Lehtinen δε θα βρεθεί στο πλευρό του Φινλανδού, αφού επιστρέφει με διοικητικό ρόλο στην Toyota. Η παρουσία του Markkula στο δεξί μπάκετ του Suninen δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αφού οι δύο Φινλανδοί αγωνίζονταν μαζί στο WRC από το 2015 έως το 2018.

Eric Camilli-FX Buresi

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται και η πρώτη συνάντηση για το φετινό WRC 2, που αποτείνεται σε ομάδες με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2, ή R5 όπως τα έχουμε συνηθίσει. Ανάμεσα στα 8 πληρώματα της κατηγορίας, ξεχωρίζουν οι Andreas Mikkelsen-Ola Floene με Skoda Fabia Rally2 evo της Toksport, Oliver Solberg-Aaron Johnston με Hyundai NG i20 R5 της Hyundai Motorsport N, οι Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul με Ford Fiesta MkII Rally2 της M-Sport και οι Eric Camilli-FX Buresi, με Citroen C3 Rally2 της ομάδας Sports&You. Ακόμη, teammateς των Mikkelsen-Floene στην Toksport θα είναι οι Marco Bulacia-Marcelo Der Ohannesian, ενώ οι Nikolay Gryazin-Konstantin Alexandrov θα μοιραστούν Volkswagen Polo R5 της ιταλικής Movisport.

Στο WRC 3, για ιδιώτες με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2 θα συμμετάσχουν 11 πληρώματα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία RGT, όπου θα λάβουν μέρος 6 Alpine A110 και ένα Abarth 124 Rally. Από τα πληρώματα των γαλλικών αυτοκινήτων, ξεχωρίζει η παρουσία των Cedric Robert-Matthieu Duval, Manu Guigou-Alexandre Coria και Raphael Astier-Frederic Vauclare.

Για ακόμη μια χρονιά, το Ράλλυ Μόντε Κάρλο έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς στη λίστα συμμετεχόντων βρίσκεται για 5η φορά, το όνομα του συμπατριώτη μας Νικόλα Παυλίδη, ο οποίος θα μοιραστεί ένα Peugeot 208 Rally4 με τον Allan Harryman.

Συνημμένα μπορείτε να βρείτε τις συμμετοχές του Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Συνημμένα Αρχεία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου