top icon
WRC

Ράλλυ Σαφάρι: Συμφωνία μέχρι το 2026

Ο WRC Promoter προχώρησε σε τριετή επέκταση της συμφωνίας για παρουσία του Ράλλυ Σαφάρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ενώ στον φετινό αγώνα δεν αποκλείεται να αγωνιστούν οι Sebastien Loeb και Sebastien Ogier.

Η επιστροφή του Ράλλυ Σαφάρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 2021 για τον θεσμό.

Κατά τη διάρκεια του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, όπου βιώσαμε μια τιτανομαχία μεταξύ των Sebastien Loeb-Isabelle Galmiche (Ford Puma Rally1) και Sebastien Ogier-Benjamin Veillas (Toyota GR Yaris Rally1), είχαμε σημαντική εξέλιξη για ακόμη έναν από τους θρυλικούς αγώνες του WRC.

Όπως έγινε γνωστό, ο Promoter του WRC ανακοίνωσε την επέκταση της συμφωνίας σχετικά με την παρουσία του Ράλλυ Σαφάρι στο ημερολόγιο του θεσμού, για επιπλέον τρία χρόνια.

Ράλλυ Σαφάρι (τουλάχιστον) έως το 2026

Όπως όλα δείχνουν, το Ράλλυ Σαφάρι που τον Ιούνιο του 2021 επέστρεψε στο WRC μετά από 19 χρόνια, ήρθε για να μείνει.

Αν και η αρχική συμφωνία είχε διάρκεια τριών ετών, έως το 2023, η επέκταση ήρθε άμεσα, εξασφαλίζοντας την παρουσία του αγώνα της Κένυας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, τουλάχιστον μέχρι το 2026.

Η επέκταση της συμφωνίας, υπογράφηκε από τον εκτελεστικό διευθυντή του WRC Promoter Jona Siebel, την Γραμματέα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Κένυας, Amina Mohamed, και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της αφρικανικής χώρας, Phineas Kimathi.

Jona Siebel, Abn Mohamed

“Είναι με διαφορά το μεγαλύτερο σε διάρκεια συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει και αυτό αποτελεί μια ισχυρή δήλωση”, ανέφερε ο Jona Siebel. “Μετά από διάλειμμα 19 ετών έγινε μια πολύ δυνατή επιστροφή πέρυσι και υπήρχε μεγάλο κίνητρο από τις δύο πλευρές, για μια μακροχρόνια συνεργασία.

“Τώρα την έχουμε. Πρόκειται για ένα τόσο εμβληματικό γεγονός και η Κένυα είναι μια φανταστική χώρα με ποικιλία άγριας ζωής, φύση και υπέροχους ανθρώπους με ισχυρή κληρονομιά του Σαφάρι.

“Το πάθος των φιλάθλων στις γειτονικές χώρες είναι τόσο μεγάλο και είμαστε ευτυχείς που θα βρεθούμε στην Κένυα για τα επόμενα χρόνια”.

Η Amb Mohamed πρόσθεσε: “Καταφέραμε να προσφέρουμε στη χώρα ένα Ράλλυ Σαφάρι που αποτελεί μέρος της κληρονομιάς μας και το οποίο είχαμε χάσει για πολλά, πολλά χρόνια.

“Αυτή είναι μια πραγματικά ιστορική στιγμή, μια οριακή στιγμή για εμάς, που αυτή η δέσμευση και αφοσίωση ανταμείφθηκε.

“Προσβλέπουμε σε πολλούς ακόμη συναρπαστικούς αγώνες. Είναι μια στιγμή υπερηφάνειας για τη χώρα μας και για όλους εμάς που εργαστήκαμε για αυτό”.

Safari Rally Kenya 03

Ράλλυ Σαφάρι: Δεν αποκλείεται η συμμετοχή των δύο Seb στον φετινό αγώνα

Όσον αφορά στο 2022, το Ράλλυ Σαφάρι που προγραμματίζεται να αποτελέσει τον 6ο γύρο της σεζόν στις 23-26 Ιουνίου, δεν αποκλείεται να “φιλοξενήσει” μια ακόμη μάχη των δύο μεγάλων Sebastien του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Θυμίζουμε, πως τόσο ο Sebastien Loeb όσο και ο Sebastien Ogier, θα συμμετάσχουν σε επιλεκτικούς αγώνες με τα υβριδικά Ford Puma Rally1 και Toyota GR Yaris Rally1, αντίστοιχα.

Καθώς ο μεν Loeb έχει ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally Raid και στο Extreme E με την Prodrive, ενώ ο δε Ogier αναμένεται να κάνει ντεμπούτο σε αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC), η συνύπαρξή τους σε ράλλυ του WRC δεν είναι απλή υπόθεση.

Ωστόσο, το Ράλλυ Σαφάρι είναι ένας από τους αγώνες, όπου θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και οι δύο κορυφαίοι οδηγοί, που επέδειξαν θετική διάθεση να ταξιδέψουν στην Κένυα.

Safari Rally Kenya Ogier Ingrassia

“Πραγματικά απόλαυσα το ράλλυ πέρυσι, με τη φύση και τους ανθρώπους και το καλωσόρισμα που λάβαμε”, δήλωσε ο περσινός νικητής του Ράλλυ Σαφάρι, Sebastien Ogier. “Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για το ράλλυ. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι, όμως σίγουρα θα το σκεφτώ”.

Safari Rally Kenya 2002

Από την πλευρά του, ο νικητής του Ράλλυ Μόντε Κάρλο συμμετείχε στην τελευταία εκδοχή του Ράλλυ Σαφάρι πριν από την 19ετή απουσία, το 2002, όταν είχε τερματίσει στην 5η θέση με συνοδηγό στην εργοστασιακή Citroen Xsara WRC, τον Daniel Elena.

“Έχω απίστευτες αναμνήσεις από το 2002. Ο σχεδιασμός είναι πολύ διαφορετικός από άλλους αγώνες. Τα ζώα και η τοποθεσία, όλα είναι συναρπαστικά.

“Βλέπεις πράγματα που δε θα δεις πουθενά αλλού. Ήταν καλό που βρεθήκαμε εκεί και νομίζω πως το Ράλλυ Σαφάρι είναι καλό για το Πρωτάθλημα”, ήταν το σχόλιο του Sebastien Loeb.

Photos: Toyota Gazoo Racing, WRC, Αρχείο 4Τ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ