top icon
WRC

Ράλλυ Safari: Διατηρεί το προβάδισμα ο Neuville στα μισά της δεύτερης ημέρας

Μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου loop ειδικών διαδρομών της δεύτερης ημέρας του Ράλλυ Safari, ο Thierry Neuville παραμένει στην κορυφή της κατάταξης.

Η δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Safari ξεκίνησε με τη διεξαγωγή τριών ειδικών διαδρομών (Elmenteita, Soysambu, Sleeping Warrior), συνολικού μήκους 61,04 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Οι σημερινές ειδικές διαδρομές προφανώς και έχουν σκληρά σημεία -ιδίως η τελευταία του loop- όμως για τα δεδομένα ενός Ράλλυ Safari, είναι πιο απαλές σε σύγκριση με όσα είδαμε χθες.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρωινό κύλησε χωρίς απρόοπτα για τα κορυφαία πληρώματα, τα οποία συνάντησαν και ζέβρες στη δεύτερη διαδρομή του loop.

H εξέλιξη του δεύτερου πρωινού στο Ράλλυ Safari

Μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου κομματιού της ημέρας, οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) παραμένουν στην κορυφή, έχοντας μάλιστα αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες τους, σε σύγκριση με χθες.

Safari Midday 2 - Neuville 02

Οι Βέλγοι πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της  ημέρας και συνολικά ήταν μεταξύ των ταχύτερων πληρωμάτων, προσέχοντας παράλληλα ώστε να μην αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Έτσι, μετά από 10 ειδικές διαδρομές, προηγούνται με διαφορά 28,1” από τους Takamoto Katsuta-Dan Barritt (Toyota Yaris WRC) και με διαφορά 56,2” από τους Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC).

Safari Midday 2 - Katsuta

Το πλήρωμα της Toyota συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με χθες, προσπαθώντας να αποφύγει τις κακοτοπιές και τα προβλήματα. Αυτή η τακτική συνεχίζει να αποδίδει, αφού οι Katsuta-Barritt παραμένουν στη δεύτερη θέση, έχοντας πάντως πολύ έμπειρα και ικανά πληρώματα να τους ακολουθούν, οπότε δεν εφησυχάζουν.

Safari Midday 2 - Tanak

Οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) παραμένουν σε “στρατηγική χαμηλού ρίσκου”, διατηρώντας την τρίτη θέση, αλλά έχοντας μειώσει τη διαφορά από τους Katsuta-Barritt στα 28,1”.

Ιδιαίτερα στην τελευταία ειδική διαδρομή του loop, ο Εσθονός δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε, αφού είχαν βγει στην επιφάνεια πολλές πέτρες, που δεν υπήρχαν εκεί στις αναγνωρίσεις.

Safari Midday 2 - Ogier

Όσον αφορά στους Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC), οι Γάλλοι παραμένουν στην 4η θέση όμως έχουν ανεβάσει το ρυθμό τους, σημειώνοντας δύο ταχύτερους χρόνους και όντες το ταχύτερο πλήρωμα του loop.

Με αυτόν τον τρόπο, έχουν μειώσει τη διαφορά από τους Tanak-Jarveoja στα 37,6”, γεγονός που προμηνύει μάχη για τις θέσεις του βάθρου.

Safari Midday 2 - Greensmith

Την εξάδα, διαμορφώνουν οι Gus Greensmith-Chris Patterson και Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul, με τα δύο Ford Fiesta WRC της M-Sport.

Οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) βρίσκονται στην 7η θέση, παρά το γεγονός ότι κάνουν χρήση SupeRally μετά από τη χθεσινή τους εγκατάλειψη.

Safari Midday 2 - Classification

Ακόμη, στον αγώνα επέστρεψαν οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC), Dani Sordo-Borja Rozada (Hyundai i20 Coupe WRC) και Lorenzo Bertelli-Simone Scattolin (Ford Fiesta WRC), που είχαν εγκαταλείψει χθες.

Αυτό δε συνέβη για τους Oliver Solberg-Aaron Johnston (Hyundai i20 Coupe WRC), καθώς η ζημιά στον κλωβό ασφαλείας μετά από τη χθεσινή εγκατάλειψη από σπασμένη ανάρτηση, δεν τους επέτρεψε να επανεκκινήσουν.

Επίσης, εκτός αγώνα τέθηκαν οριστικά και οι Martin Prokop-Zdenek Jurka (Ford Fiesta Rally2), που ήταν το μοναδικό πλήρωμα του WRC2, όμως χθες είχαν σφοδρή έξοδο που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητό τους και οδήγησε σε μεταφορά του συνοδηγού στο νοσοκομείο, για προληπτικές εξετάσεις.

Αυτή τη στιγμή τα πρώτα πληρώματα επιστρέφουν στη Naivasha για το μεσημεριανό σέρβις.

Η δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Safari θα ολοκληρωθεί με επανάληψη των ίδιων ειδικών διαδρομών, η πρώτη εκ των οποίων (Elmenteita 2) ξεκινά στις 14:05.

Πρόγραμμα μεταδόσεων (Cosmote Sport 8HD)

SS11 Elementeita 2, 14:05

SS12 Soysambu 2, 15:00

SS13 Sleeping Warrior 2, 16:22

Για να παρακολουθήσετε live όλες τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, μπορείτε να κάνετε συνδρομή στο WRC+ All Live.

Live αποτελέσματα, εξέλιξη και το WRC+, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC.

Photos: Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing, M-Sport Ford

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Safari Midday 2 - Classification
  • Safari Midday 2 - Neuville
  • Safari Midday 2 - Neuville 02
  • Safari Midday 2 - Katsuta
  • Safari Midday 2 - Tanak
  • Safari Midday 2 - Ogier
  • Safari Midday 2 - Greensmith
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ