top icon
WRC

Thierry Neuville: “Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί ως ομάδα”

Παρά την εγκατάλειψή του από την κορυφή της κατάταξης κατά την τελευταία ημέρα του Ράλλυ Safari, ο Thierry Neuville έστειλε μήνυμα ανασυγκρότησης για τη Hyundai, ενόψει της συνέχειας.

Το Ράλλυ Safari είχε επίπονη εξέλιξη  για τη Hyundai Motorsport, που είδε για τρίτο συνεχόμενο αγώνα ένα πλήρωμά της, να εγκαταλείπει από πρόβλημα που συνδέεται με την ανάρτηση του i20 Coupe WRC, ενώ βρισκόταν επικεφαλής.

Υπενθυμίζουμε, πως οι Thierry Neuville-Martjin Wydaeghe φιγουράριζαν σχεδόν ανελλιπώς στην κορυφή της κατάταξης του Ράλλυ Safari από την πρώτη “πραγματική” ειδική διαδρομή του αγώνα, έως και το πρωί της τελευταίας ημέρας.

Η άτυχη στιγμή του Thierry Neuville

Στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της τρίτης και καταληκτικής ημέρας του Ράλλυ Safari, ενώ οι Neuville-Wydaeghe είχαν δημιουργήσει διαφορά 57,4” και 1:15,5” από τους Takamoto Katsuta-Dan Barritt και Sebastien Ogier-Julien Ingrassia, ήρθε η καταστροφή.

Μετά από μια αργή στροφή, όπου η onboard κάμερα έδειξε επαφή με μικρή πέτρα, το Hyundai i20 Coupe WRC παρουσίασε πρόβλημα, που αποδείχθηκε πως αφορούσε στην πίσω δεξιά ανάρτηση.

Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Safari Rally Kenya)

Το βελγικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την ειδική διαδρομή, έχοντας χάσει σχεδόν ένα λεπτό, όμως παρόλο που η διαφορά είχε ψαλιδιστεί στα 11,7” και 16,3”, παρέμενε στην κορυφή.

Αμέσως μετά, στην απλή πριν από την επόμενη ειδική διαδρομή, ο Neuville διαπίστωσε πως δε μπορούσε να συνεχίσει, από είχε σπάσει πίσω δεξί αμορτισέρ του Hyundai i20 Coupe WRC, με αποτέλεσμα μια επώδυνη, από ψυχολογικής και βαθμολογικής πλευράς,

Οι δηλώσεις του Thierry Neuville για τη συνέχεια

Μετά από την εγκατάλειψη του Neuville και με τη νίκη της Toyota και του Sebastien Ogier, οι διαφορές στα Πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών, έχουν αυξηθεί σημαντικά, υπέρ του Γάλλου οδηγού και της ομάδας του Jari Matti Latvala.

Παρόλα αυτά, ο Thierry Neuville δεν το βάζει κάτω και θεωρεί πως εκείνος και η ομάδα του, θα επιστρέψουν δριμύτεροι στη συνέχεια.

“Είναι μεγάλη απογοήτευση, όχι μόνο για εμένα αλλά για ολόκληρη την ομάδα”, δήλωσε ο Neuville. “Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή, καθώς εγκαταλείψαμε από την κορυφή για τρίτο συνεχόμενο ράλλυ”.

Περιγράφοντας τη στιγμή του προβλήματος και μετέπειτα, της εγκατάλειψης από το Ράλλυ Safari, ο Βέλγος ανέφερε: “Βασικά, ήρθαμε σε μια πολύ αργή στροφή και κατά την έξοδο, ξαφνικά αισθάνθηκα κάτι να σπάει στο αυτοκίνητο. Προσπαθήσαμε να τερματίσουμε την ειδική διαδρομή, όμως μετά από έρευνα είδαμε πως το αμορτισέρ είχε εκραγεί και έπρεπε να σταματήσουμε εκεί”.

Thierry Neuville Safari

Σχετικά με την επίδοση στο Ράλλυ Safari, ο Neuville σχολίασε: “Γνωρίζαμε πως αυτός θα ήταν σκληρός αγώνας, όμως είχαμε προετοιμαστεί για αυτό και κάναμε τη δουλειά -εγώ και ο Martijn στο αυτοκίνητο, οι μηχανικοί, όλοι. Ένιωσα άνετα με το αυτοκίνητο, ήμασταν ταχείς και ελέγχαμε την ταχύτητά μας σε όλον τον αγώνα, οπότε υπάρχουν πολλά θετικά”.

Όσον αφορά στη συνέχεια, ο 33χρονος οδηγός, πρόσθεσε: “Το κίνητρο παραμένει εκεί, μας λείπει λίγη τύχη, αλλά θα ανασυγκροτηθούμε, θα βρούμε λύσεις και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί ως ομάδα”.

Αναφορικά με την τρίτη συνεχόμενη εγκατάλειψη ενός πληρώματος της Hyundai ενώ προηγούνταν σε αγώνα του WRC, με πρόβλημα στην ανάρτηση, ο Andrea Adamo δήλωσε:

“Δε μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι. Είναι ο τρίτος αγώνας στη σειρά που είχαμε προβλήματα, οπότε δε μπορεί να θεωρηθεί ως κακοτυχία”, δήλωσε ο απογοητευμένος Andrea Adamo.

“Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, απλά δεν έπρεπε να συμβεί. Πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Έχουμε τα ίδια εξαρτήματα που χρησιμοποιούσαμε πέρυσι, σε αγώνες όπως τα Ράλλυ Τουρκίας και Σαρδηνίας.

“Η απόδοση έχει βελτιωθεί όμως χάνουμε σε αξιοπιστία και πρέπει να καταλάβουμε γιατί. Είναι απλά απαράδεκτο”.

Mετά από το Ράλλυ Safari, 6o γύρο του φετινού WRC, o Thierry Neuville βρίσκεται στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών, με 77 βαθμούς.

Ο Βέλγος, απέχει 56 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Sebastien Ogier, που έχει συγκεντρώσει 133 βαθμούς.

Ακόμη, η Hyundai Motorsport βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών με 214 βαθμούς, 59 λιγότερους από την Toyota Gazoo Racing, που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, 273 πόντους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ