top icon
Αγώνες

Τροποποίηση του άρθρου 49 του ΚΟΚ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την τροποποίηση του άρθρου 49 του ΚΟΚ, κάτι που σημαίνει πως η ΟΜΑΕ (και όχι η ΕΛΠΑ) θα έχει την ευθύνη οργάνωσης οποιουδήποτε αγώνα στην επικράτεια.

Η τροποποίηση του άρθρου 49 ήταν ένας από τους μεγαλύτερους στόχους της ΟΜΑΕ από την ημέρα σύστασης της. Με αυτό τον τρόπο, η διεξαγωγή και διοργάνωση των εθνικών αγώνων θα αποτελούσε αποκλειστική ευθύνη της Ομοσπονδίας και όχι της ΕΛΠΑ, η οποία και είχε το παραπάνω δικαίωμα μέχρι πρότινος. Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΟΜΑΕ, μετά από πολύμηνες προσπάθειες και επαφές με τους αρμόδιους φορείς, ο βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, κατέθεσε βουλευτική τροπολογία με θέμα την τροποποίηση του άρθρου 49 του ΚΟΚ, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και με την υποστήριξη της από τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες και επαφές με τους αρμόδιους φορείς, η ΟΜΑΕ αποκτά ακόμα μεγαλύτερη υπόσταση, αφού πλέον αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο διεξαγωγής των αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού (αυτοκίνητο, φόρμουλα, καρτ) στην ελληνική επικράτεια. Συγκεκριμένα, νωρίτερα σήμερα κατατέθηκε από τον βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρίστο Δήμα, βουλευτική τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με θέμα την τροποποίηση του άρθρου 49 του ΚΟΚ, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατόπιν και της υποστήριξής της και στο κοινοβούλιο από τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο. Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος εκφράζει την εκτίμηση και ικανοποίηση της προς τα πολιτικά πρόσωπα για την καταλυτική συνεισφορά στην ιστορική αυτή αλλαγή, που αφορά στο θεσμικό πλαίσιο του μηχανοκίνητου Αθλητισμού στη χώρα μας. Απελευθερωμένοι από δεσμεύσεις του παρελθόντος, με την υποστήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού, του υφυπουργού, κ. Αδριανού και των υπηρεσιακών παραγόντων της Γ.Γ.Α., μπορούμε πλέον να είμαστε αισιόδοξοι για τη διοργάνωση εθνικών και διεθνών διοργανώσεων προς όφελος της χώρας μας, του κοινωνικού συνόλου, των 2.650 εγγεγραμμένων αθλητών-οδηγών αγώνων, των 104 αθλητικών σωματείων και των άνω των 1.000 στελεχών, αλυταρχών, αγωνοδικών και κριτών οι οποίοι στηρίζουν τους ελληνικούς και διεθνείς αγώνες που διοργανώνονται στην Ελλάδα.»

 

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, η ΟΜΑΕ έχει πλέον την ευθύνη και είναι το μοναδικό όργανο που θα παρέχει τη δυνατότητα εθνικών και διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων. Αξίζει να σημειώσουμε, πως όσο η ΕΛΠΑ παραμένει μέλος της FIA διατηρεί και αυτή το δικαίωμα διοργάνωσης διεθνών αγώνων στο πλαίσιο της ελληνικής επικράτειας. Φυσικά, αυτό αλλάζει πλήρως το χάρτη του σπορ στη χώρα μας, αφήνοντας στην άκρη δεσμεύσεις του παρελθόντος. Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το αντίκτυπο που έχει η παραπάνω απόφαση σχετικά με τον εθνικό μας αγώνα, το Ράλλυ Ακρόπολις. Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγει ο δρόμος να εκταμιευτούν τα χρήματα που είχε δεσμευτεί η Γ.Γ.Α. να πληρώσει για το παράβολο του Ακρόπολις του 2014 στο Eurosport, χρηματικό ποσό το οποίο μέχρι και σήμερα δεν είχε πληρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό δεν σχετίζεται άμεσα με επιστροφή του εθνικού μας αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Η καταβολή του παραβόλου στο Eurosport, σημαίνει ότι το μεγαλύτερο αθλητικό κανάλι το οποίο και έχει την ευθύνη της διοργάνωσης και της προώθησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, θα είναι ανοικτό στο ενδεχόμενο το Ακρόπολις να συμπεριληφθεί εκ νέου στο πρόγραμμα του ERC τη νέα χρονιά. Οι πληροφορίες θέλουν το Eurosport να επιθυμεί την ένταξη του Ακρόπολις στο πρόγραμμα του 2015 και εκεί πλέον το αν οαγώνας θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του ERC ή όχι θα έγκειται στην επιθυμία των ελλήνων οργανωτών. Αναφορικά με το WRC, υπάρχουν ακόμα χρήματα τα οποία οφείλονται στη FIA, γεγονός που καθιστά αδύνατη αυτή τη στιγμή την οποία συζήτηση περί επιστροφής του εθνικού μας αγώνα στο καλαντάρι του θεσμού._Π.Τ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ