top icon
Αγώνες

WRC: Διαφοροποιημένη δομή και μείωση αγώνων φέτος, προβλέπει ο Yves Matton

Ο διευθυντής Ράλλυ της FIA, Yves Matton έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι με τους αγώνες του θεσμού, όταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ επανεκκινήσει.

Με δηλώσεις του στο DirtFish, ο Yves Matton επιβεβαίωσε πως εξετάζονται σχέδια διαφοροποίησης του format των ράλλυ, ενώ παραδέχτηκε πως δεν πρόκειται για διεξαχθούν όλοι οι αναβληθέντες αγώνες. Ιδιαίτερα οι αγώνες εκτός Ευρώπης, φαίνεται πως πλήττονται περισσότερο, γεγονός που επιβεβαιώνει και την άποψη που εξέφρασε πριν από λίγες ημέρες ο Sebastien Ogier.

Υπενθυμίζουμε, πως μέχρι στιγμής έχουν αναβληθεί τα Ράλλυ Αργεντινής, Πορτογαλίας και Σαρδηνίας, ενώ ανάλογη τύχη αναμένεται να έχει και το Ράλλυ Σαφάρι. Αν και για τον αφρικανικό αγώνα δεν έχουν υπάρξει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, το πιο αισιόδοξο σενάριο φέρνει ως πρώτο αγώνα που θα διεξαχθεί το Ράλλυ Φινλανδίας στις 6-9 Αυγούστου, χωρίς πάντως αυτό να θεωρείται δεδομένο.

Μιλώντας στο DirtFish, ο Matton παραδέχθηκε πως μεταξύ των προτάσεων που εξετάζει η FIA, είναι και εκείνες που είχε κάνει πρόσφατα ο Richard Millener εκ μέρους της M-Sport Ford.

Yves Matton

Διαβάστε αναλυτικά τι ανέφερε ο Yves Matton:

Για την επανέναρξη του WRC: “Ειλικρινά, είμαι πεπεισμένος πως θα ξεκινήσουμε κάποια στιγμή το καλοκαίρι, αλλά δεν έχω την πληροφόρηση να πω 100% ποιοι αγώνες θα γίνουν. Αυτή είναι μια διαδικασία που κυλάει μέρα με την ημέρα, οπότε δεν μπορώ να έχω ασφαλές συμπέρασμα για το πότε θα ξεκινήσουμε ξανά.”

Για τους αγώνες εκτός Ευρώπης: “Δε νομίζω ότι θα καταφέρουμε να γίνουν όλοι φέτος. Οι αγώνες εκτός Ευρώπης είναι δύσκολο να αναπρογραμματιστούν και να ταιριάξουν στο πρόγραμμα του δεύτερου μισού της χρονιάς, για λόγους μεταφορών και μετακινήσεων. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα, αν δε γνωρίζουμε ακριβώς την κατάσταση σε Κένυα, Νέα Ζηλανδία και Ιαπωνία. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουμε σε ποια χώρα να στείλουμε τα containers με το υλικό που προορίζεται για τους αγώνες εκτός Ευρώπης.”

Για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες: “Νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολο να ταιριάξουν στο πρόγραμμα, αγώνες όπως η Πορτογαλία και η Ιταλία. Παράλληλα, εργαζόμαστε στην αναπροσαρμογή της δομής των ράλλυ που αναβλήθηκαν, ώστε να μπορέσουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα περισσότερους αγώνες σε μικρότερο χρονικό διάστημα.”

Για τις σκέψεις αναφορικά με την αλλαγή στο format: “Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να δημοσιεύσουμε αυτά στα οποία εργαζόμαστε. Όμως ναι, επεξεργαζόμαστε νέες δομές για αγώνες οι οποίοι πρέπει να χωρέσουν στο πρόγραμμα, ώστε να βοηθήσουμε το κομμάτι των μεταφορών. Αν μπορούμε να παραμείνουμε σε έναν αγώνα για μικρότερο χρονικό διάστημα, αυτό θα βοηθούσε να εντάξουμε περισσότερα ράλλυ στο δεύτερο μισό της χρονιάς.”

Για τους αγώνες που πιθανώς να μη γίνουν: “Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε τους αγώνες που αναβλήθηκαν μέσα στο παιχνίδι, καθώς αυτό είναι σημαντικό για το μέλλον. Δε νομίζω ότι θα γίνουν όλοι οι αγώνες, όμως είναι σημαντικό να βρεθεί μια λύση που θα βοηθήσει τους διοργανωτές να μείνουν ενεργοί για το μέλλον.”

Από τις δηλώσεις του Yves Matton, προκύπτει πως εφόσον συνεχιστεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, το πιθανότερο σενάριο είναι να πραγματοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί αγώνες του θεσμού και ίσως, ένας εκτός Ευρώπης. Ωστόσο, τα πάντα αυτή τη στιγμή παραμένουν σχέδια επί χάρτου…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ