Αγώνες WRC

WRC: Ηλεκτρονικό Solberg World Cup, με ελληνικό αγώνα (+video)

Μετά το εικονικό "Solberg Race", ο Oliver Solberg διοργανώνει σε συνεργασία με το DirtFish το "Solberg World Cup", το οποίο διεξάγεται σε περιβάλλον Dirt Rally 2.0 και αποτελείται από 6 αγώνες, ένας εκ των οποίων θα είναι στην Ελλάδα.

Καθώς το Solberg Race που αφορούσε στο Ράλλυ Αργεντινής γνώρισε μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας 4500 συμμετοχές, ο Oliver Solberg αποφάσισε -έχοντας πάντοτε την υποστήριξη του πατέρα του, Petter- να πάει ένα βήμα παραπέρα. Άλλωστε, η οικογένεια Solberg είναι ιδιαίτερα διάσημη στη Νορβηγία και όχι μόνο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι η ζωή της οικογένειας έγινε σειρά, που θα προβάλλεται στην Νορβηγική τηλεόραση υπό τον τίτλο "Team Solberg".

Σε συνεργασία με το DirtFish λοιπόν, ο Oliver Solberg διοργανώνει σε ηλεκτρονικό περιβάλλον Dirt Rally 2.0, το "Solberg World Cup", που περιλαμβάνει συνολικά 6 αγώνες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Έλληνες, παρουσιάζει το γεγονός ότι το πρόγραμμα του θεσμού, περιλαμβάνει και Ράλλυ Ελλάδος. Προφανώς λόγω δικαιωμάτων χρήσης της ονομασίας, ο αγώνας ονομάζεται "Argolis", ωστόσο η σχέση με το "Acropolis" είναι προφανής. Η έναρξη του "Solberg World Cup" έγινε σήμερα με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ενώ θα ακολουθήσουν τα Ράλλυ Varmland (Σουηδία), Argolis (Ελλάδα), New England (ΗΠΑ), Jamsa (Φινλανδία) και Powys (Ουαλία), με την ολοκλήρωση του θεσμού να υπολογίζεται στα μέσα Ιουνίου.

Solberg World Cup

Όπως ανέφερε ο Oliver Solberg, ήθελε οι αγώνες που περιλαμβάνονται στο Virtual πρωτάθλημα, να θυμίζουν αγώνες που έχει ήδη συμμετάσχει. Σύμφωνα με τον 18χρονο οδηγό, το Ράλλυ Ελλάδος θυμίζει εκείνο του Μεξικού, ενώ ο φινλανδικός αγώνας θυμίζει το Ράλλυ Λετονίας, όπου ο Oliver Solberg έγινε πέρυσι ο νεότερος οδηγός που κερδίζει διεθνή αγώνα ράλλυ.  Οι συμμετέχοντες, θα οδηγούν αυτοκίνητα προδιαγραφών R5, ενώ έχουν δικαίωμα απεριόριστων δοκιμών, πριν την χρονομετρημένη τους προσπάθεια στον εκάστοτε αγώνα.

Oliver Solberg

Φυσικά, η διάκριση στο "Solberg World Cup" περιλαμβάνει και αντίστοιχη επιβράβευση. Ο τιτλούχος, θα κερδίσει ένα ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στις εγκαταστάσεις αγωνιστικής οδήγησης του DirtFish και να κάνει σεμινάριο, από τον Oliver Solberg. Μάλιστα, επειδή πολλοί από τους συμμετέχοντες στο θεσμό είναι ανήλικοι, το ταξίδι θα είναι για δύο, ώστε εφόσον ο νικητής δεν έχει συμπληρώσει τα 18 έτη, να έχει και την απαραίτητη συνοδεία από ενήλικα. Επιπλέον, η πρώτη τριάδα σε κάθε αγώνα θα κερδίσει δώρα, ενώ θα υπάρχουν και εκπλήξεις, οι επονομαζόμενες "Solberg SurPrizes", που θα διανέμονται τυχαία στους τερματίσαντες του εκάστοτε αγώνα.

Η επιτυχία του "Solberg World Cup" θεωρείται δεδομένη, καθώς οι συμμετοχές, κατά την πρώτη ημέρα του θεσμού, έχουν ήδη φτάσει στις 7000...

Solberg World Cup - Πρόγραμμα

1. Μόντε Κάρλο 13-19 Απριλίου

2. Varmland  20 Απριλίου-3 Μαΐου

3. Argolis 4-10 Μαΐου

4. New England 11-24 Μαΐου

5. Jamsa 25-31 Μαΐου

6. Powys 1-14 Ιουνίου

Δείτε το trailer του "Solberg World Cup"

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου