Αγώνες WRC

WRC: Ο Dani Sordo και η ισπανική καραντίνα

Με ασυνήθιστο τρόπο γιόρτασε, λόγω της καραντίνας, τα 37α γενέθλιά του ο Dani Sordo, που όπως οι περισσότεροι από εμάς, έχει δημιουργήσει μια νέα ρουτίνα εξαιτίας του lockdown.

Μετά τους Sebastien Loeb, Daniel Elena και Carlos del Barrio, σειρά στο "Home Shakedown" της Hyundai Motorsport, πήρε ο Dani Sordo. Ο Ισπανός οδηγός, που το Σάββατο 2 Μαΐου έγινε 37 ετών, γιόρτασε την ημέρα με ασυνήθιστο για εκείνον τρόπο, μέσα στο σπίτι.

Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ισπανία, που μαζί με την Ιταλία έχει πληγεί περισσότερο από τον COVID-19 στην Ευρώπη, η καθημερινότητα όλων είναι πολύ διαφορετική από τη συνηθισμένη. Αντίστοιχα και ο Dani Sordo, έχει προσαρμόσει τις δραστηριότητές του εντός σπιτιού, κάνει αρκετές δουλειές εντός αυτού ή στον κήπο, ενώ έχει για παρέα τη σύντροφό του, καθώς και τα σκυλιά του. 

Όπως κάθε άνθρωπος της δράσης, δε νιώθει ιδιαίτερα άνετα αυτή την περίοδο και ανυπομονεί, η ζωή να αποκτήσει ξανά τους κανονικούς της ρυθμούς.

Dani Sordo

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Dani Sordo:

Για την νέα του καθημερινότητα: "Ευτυχώς, η κατάσταση εδώ δεν είναι τόσο δύσκολη όσο σε άλλες περιοχές, όμως είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με σοβαρότητα και να σεβόμαστε τους κανόνες. Έχω φροντίσει να παραμείνω ασφαλής, κάνοντας ότι μπορώ για να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση και να μείνω απασχολημένος. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αλλά προς το παρόν πρέπει να έχουμε υπομονή."

Για τη ρουτίνα που έχει δημιουργήσει: "Η ρουτίνα είναι βοηθητική. Έχω προσπαθήσει να κάνω γυμναστική μια φορά την ημέρα και έπειτα, δουλειές στο σπίτι. Για παράδειγμα, καθαρίζω τα παράθυρα, κουρεύω το γρασίδι, κάνω κηπουρική και μαγειρεύω. Επίσης, παίζω πολύ με τα σκυλιά μου. Προφανώς δεν πρόκειται για τη ζωή που κάνω συνήθως και μου έχει λείψει να βγω έξω."

Dani Sordo

Για τη σχέση τους με τα simulators και τη συμμετοχή (ή μη) σε αγώνες Esports: "Έχω έναν simulator, που παλαιότερα δε χρησιμοποιούσα. Αν και γενικά δεν παίζω video games, στην παρούσα φάση νομίζω ότι είναι καλό για να διατηρείς το μυαλό σου σε εγρήγορση και για την ταχύτητά σου. Μέχρι στιγμής παίζω μόνο με τους φίλους μου. Δεν έχω συμμετάσχει σε κάποιο αγώνα Esports και για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι οπαδός τους, προτιμώ το κανονικό σπορ."

Για την επικοινωνία με την υπόλοιπη ομάδα: "Είχαμε ένα Instagram chat με τον Carlos (del Barrio) αν και συνήθως δεν επικοινωνούμε πολύ μεταξύ των αγώνων. Επίσης έχω μιλήσει με τους Andrea (Adamo) και Alain (Penasse). Νομίζω πως θα ήταν ωραίο αν κάναμε ένα video chat όλοι οι οδηγοί - θα είχε πλάκα!"

Το μήνυμα που θέλει να στείλει: "Όλοι βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση τελευταία. Όχι μόνο οι ομάδες, αλλά οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή σύντομα. Πρέπει να έχουμε θετικά συναισθήματα. Ίσως είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε πως και με λίγο πιο αργούς ρυθμούς, η ζωή παραμένει όμορφη."

Το μήνυμα που θέλει να στείλει στους φίλους του σπορ: "Ειλικρινά, το μήνυμά μου είναι πως λυπάμαι για αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, όμως το καλύτερο για όλους είναι να μείνουμε σπίτι. Είμαστε απογοητευμένοι που δε θα βρεθούμε στην Πορτογαλία και την Ιταλία, γιατί πρόκειται για δύο από τους αγαπημένους μου αγώνες. Είμαστε λυπημένοι για τους αγώνες που χάθηκαν, αλλά περισσότερο λυπημένοι για την κατάσταση. Ελπίζω τα πάντα να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς το συντομότερο δυνατό."

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου