Αγώνες WRC

WRC: Ο συνοδηγός του Sordo βοηθά εθελοντικά την πολιτική προστασία της Ισπανίας

Στο πλαίσιο του "Home Shakedown" της Hyundai Motorsport, ο συνοδηγός του Dani Sordo, Carlos Del Barrio, αποκάλυψε ότι προσφέρει εθελοντικά του βοήθειά του, στην ισπανική Δύναμη Πολιτικής Προστασίας.

Καθώς η πανδημία του COVID-19 έχει αναστείλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, η Hyundai Motorsport διατηρεί την επαφή των πληρωμάτων της με το κοινό, μέσω του "Home Shakedown". Την αρχή έκανε ο Sebastien Loeb, τον οποίο ακολούθησε ο συνοδηγός του, Daniel Elena. Μετά το γαλλικό δίδυμο, το "Home Shakedown" περνάει στην Ισπανία, καθώς τρίτος κατά σειρά "καλεσμένος" είναι ο Carlos Del Barrio, συνοδηγός του Dani Sordo.

Σε  μια χώρα η οποία έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα από τον κορονοϊό, έχοντας περισσότερους από 22.500 θανάτους, ο Carlos Del Barrio αποφάσισε να περάσει χρόνο όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους άλλους. Συγκεκριμένα, συνδράμει εθελοντικά στην Δύναμη Πολιτικής Προστασίας της Ισπανίας, προσφέροντας βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.  Από εκεί και έπειτα, η "παύση εργασιών" και η παραμονή στο σπίτι του στη Βόρεια Ισπανία, του έδωσε τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο ώστε να βελτιώσει τα γαλλικά και τα ιταλικά του. Παράλληλα, για να διατηρηθεί σε καλή φυσική κατάσταση κάνει γυμναστική, αφού άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια, είναι μαραθωνοδρόμος.

Carlos del Barrio

Αναλυτικά, ο Carlos Del Barrio δήλωσε:

Για την καθημερινότητά του αυτή την περίοδο: "Έχουμε περάσει αρκετό χρόνο στο σπίτι, οπότε ήταν σημαντικό να μείνουμε σε καλή φυσική κατάσταση, απασχολημένοι και θετικοί. Αν και η κατάσταση εδώ πήγαινε από το κακό στο χειρότερο τις προηγούμενες εβδομάδες, φαίνεται πως έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ."

Για τις δραστηριότητες που τον κρατούν απασχολημένο: "Δημιούργησα μια ρουτίνα διαβάσματος. Προσπάθησα να βελτιώσω τα γαλλικά μου, που δεν ήταν τόσο καλά πριν από ένα χρόνο, καθώς και τα ιταλικά μου. Επίσης, διατηρώ τη φυσική μου κατάσταση ακολουθώντας δίαιτα χαμηλών θερμίδων, ώστε να μην πάρω βάρος."

Για την εθελοντική συνεργασία με την Δύναμη Πολιτικής Προστασίας: "Ναι, δίνουμε μάσκες, ψεκάζουμε με μια ανάμιξη νερού και υποχλωριώδους νατρίου, ώστε να συμβάλλουμε στη διακοπή μετάδοσης του ιού. Επίσης, κάνουμε ψώνια σε ηλικιωμένους ανθρώπους. Καθώς ζω μόνος μου, είμαι ολοκληρωτικά διαθέσιμος για την κοινότητα. Είναι απίστευτο, ότι στο χωριό μου κάθε άνθρωπος βοηθά τον άλλο. Έχουμε πολλούς αγρότες και πολλούς ηλικιωμένους, οπότε το πιο σημαντικό είναι εκείνοι να μη νιώθουν μόνοι. Όλο αυτό με βοηθά και στο μυαλό, καθώς αισθάνομαι χρήσιμος. Ως επαγγελματίες αθλητές, κανονικά πρέπει να είμαστε εγωιστές και να θέλουμε να κερδίζουμε, όμως αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική πλευρά. Πρέπει να βοηθάμε τους άλλους ανθρώπους και μην σκεφτόμαστε τόσο πολύ τους εαυτούς μας."

Carlos del Barrio

Για την προπόνησή του και όσα έχει καταφέρει με τους περιορισμούς: "Το πιο σημαντικό για εμένα είναι το τρέξιμο και αυτό δεν επιτρέπεται. Είναι πολύ απογοητευτικό, όμως πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες και να παίξουμε το ρόλο μας στη βελτίωση της κατάστασης. Τουλάχιστον χρησιμοποιώ συσκευές γυμναστικής στο σπίτι."

Για τους μαραθώνιους και τη σχέση με την τωρινή καθημερινότητα: "Ο τελευταίος μου μαραθώνιος έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά το Monza Rally Show, στη Μάλαγα. Έκανα 42 χιλιόμετρα σε 4 ώρες, το οποίο είναι ΟΚ. Ο καλύτερός μου χρόνος ήταν 3 ώρες και 11 λεπτά πριν από 9 χρόνια. Ποτέ δεν ξεκινώ έναν μαραθώνιο σκεπτόμενος ολόκληρη την απόσταση. Εστιάζω στα πρώτα 10 χιλιόμετρα, αφού τα συμπληρώσω εστιάζω στα επόμενα 10 χιλιόμετρα κ.ο.κ. Η κατάσταση του lockdown χρειάζεται αντίστοιχο τρόπο σκέψης. Σκέφτεσαι πρώτα το σήμερα, έπειτα το αύριο, αλλά όχι παραπέρα γιατί θα είναι εύκολο να τρελαθείς. Πρέπει να εκτιμήσεις το χρόνο διαφορετικά και να κάνεις τα πάντα βήμα-βήμα."

Για το αν η μελέτη ξένων γλωσσών είναι μορφή νοητικής εκγύμνασης: "Ακριβώς! Αγαπώ τις ξένες γλώσσες και τώρα έχω την ευκαιρία να το κάνω. Γαλλικά, ιταλικά, ενώ εργάζομαι και στα αγγλικά μου. Ασφαλώς, θα ήθελα να περάσω χρόνο προετοιμάζοντας το επόμενο ράλλυ, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα συμβεί αυτό, οπότε δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε. Ήμουν έτοιμος για τη Σαρδηνία μόλις επιστρέψαμε από το Μεξικό, αλλά τώρα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα συμβεί."

Carlos del Barrio

Για το αν παρακολουθεί αγώνες online: "Έχω παρακολουθήσει υλικό στο YouTube. Κάποιες φορές είναι καλύτερο από το να παρακολουθείς ειδήσεις, που είναι κατανοητό πως αναφέρονται ασταμάτητα στον ιό. Έχω δει παλιούς αγώνες από δεκαετίες '70 και '80. Επίσης, διαβάζω τις σημειώσεις μου και το τεχνικό εγχειρίδιο της Hyundai. Είναι σημαντικό να διατηρούμε απασχολημένο το μυαλό μας."

Για την επαφή με την ομάδα: "Έχουμε ποικίλες φόρμες επαφής με την ομάδα. Κάθε δύο ή τρεις ημέρες υπάρχει ένα μήνυμα WhatsApp με τον Andrea (Adamo). Επίσης υπάρχουν διαφορετικά chat groups μέσα στην ομάδα, με τους οδηγούς, τους συνοδηγούς και φυσικά, τον Dani. Αλλιώς θα βαριόμουν."

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους φίλους των ράλλυ: "Σίγουρα δεν είμαι ο κατάλληλος για συμβουλή σε αυτή την κατάσταση και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Όταν τα πράγματα επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε ότι προκύψει. Για τους φίλους του σπορ, να πω ότι θα επιστρέψουμε, ελπίζω σύντομα, και πως πρέπει να παραμείνουμε θετικοί."

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου