top icon
Αγώνες

WRC: Ο Sordo στο προσκήνιο!

Με δεδομένη την είσοδο της VW στο WRC για το 2013, ο χειμώνας αναμένεται «καυτός» σε μεταγραφικό επίπεδο, με τον Dani Sordo να είναι ένα από τα ονόματα που παίζουν και για τις τρεις ομάδες που θα ακολουθήσουν το θεσμό.

Το 2013 οι εργοστασιακές ομάδες στο WRC, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να είναι τρεις, με αποτέλεσμα να αναμένονται ανακατατάξεις στο δυναμικό των ομάδων. Η είσοδος της VW, αλλά και το γεγονός ότι οι Γερμανοί διαθέτουν μεγάλο προϋπολογισμό, ικανό να δελεάσει οποιονδήποτε οδηγό, παίζουν καθοριστικό ρόλο στο μεταγραφικό παζάρι της νέας χρονιάς. Ένα από τα ονόματα που ενδιαφέρουν όλες τις ομάδες, είναι αυτό του Dani Sordo. Ο Ισπανός οδηγός, αποτελεί ιδανικό δεύτερο οδηγό, την ώρα που οι επιδόσεις του με το Mini πέρσι και φέτος, αποδεικνύουν ότι είναι ικανός ακόμα και για τη νίκη. Έτσι, το όνομα του έχει ακουστεί για την VW, η οποία θα έχει σίγουρα στο δυναμικό της τον Sebastien Ogier, με τον Sordo να μοιάζει ιδανικός παρτενέρ του Γάλλου. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι ο Ogier μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Ισπανό, προτιμώντας αυτόν στο δεύτερο Polo R WRC για ευνόητους λόγους.
 
Όμως, το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία έντονη φημολογία ότι η VW έχει ήδη κάνει πρόταση για διετές συμβόλαιο στον Jari Matti Latvala, του οποίου η συνεργασία με τη Ford λήγει στο τέλος της χρονιάς, για να οδηγήσει το δεύτερο Polo R WRC. Μάλιστα, φινλανδικά μέσα κάνουν λόγο για σίγουρη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία ίσως και να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του Ράλλυ Φινλανδίας! Αυτό, ίσως να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, με πρώτη αυτή στην ομάδα της Ford, η οποία θα ήθελε τον Sordo στις τάξεις της. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Ισπανός αντικατέστησε τον Latvala στο Ράλλυ Αργεντινής, όταν ο Φινλανδός ήταν τραυματίας, όντας τρίτος μέχρι τη στιγμή που προδόθηκε από τον κινητήρα του Fiesta. Την ίδια ώρα, όμως, ενδιαφέρον για τον Sordo εκφράζει και η Citroen! Όσο ο Sebastien Loeb δεν ανακοινώνει την απόφαση του (σας θυμίζουμε ότι το συμβόλαιο του οκτάκις Πρωταθλητή έχει διάρκεια οκτώ ετών, αλλά έχει δικαίωμα αν επιθυμεί να αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς) τόσο βρίσκονται σε σκέψεις οι άνθρωποι της ομάδας για τον αντικαταστάτη του. Και ο Sordo είναι ο βασικός υποψήφιος, αφού γνωρίζει την ομάδα πολύ καλά από την προηγούμενη πολυετή συνεργασία τους, την ώρα που ο ίδιος είχε λάβει μέρος στην εξέλιξη του DS3 WRC.
 
Ο ίδιος ο Sordo, όμως, διατηρεί μία διαφορετική στάση, δίνοντας προτεραιότητα στη Mini! «Αυτό που με ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι να μάθω τα σχέδια της Mini. Αυτή είναι η ομάδα μου τώρα και πρώτα από όλα θέλω να μάθω τι θα κάνουν. Λατρεύω την ομάδα και τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτή. Η Prodrive έχει τεράστια εμπειρία και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν. Αυτή τη στιγμή όλα είναι ανοικτά για μένα τη νέα σεζόν. Από εκεί και πέρα οι φήμες είναι πολλές, αναφέροντας ότι ο Latvala θα κάνει αυτό, ο Loeb το άλλο, και τις ακούμε κάθε μέρα. Όμως, αυτό που εγώ θέλω να μάθω είναι τα σχέδια της Mini»._Π.Τ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ