top icon
Αγώνες

WRC: Οι δραστηριότητες του Daniel Elena στην καραντίνα

Το Home Shakedown της Hyundai Motorsport συνεχίζεται και αυτή τη φορά, σειρά παίρνει ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Συνοδηγών, Daniel Elena.

Θέλοντας να διατηρήσει την επαφή της με το κοινό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η Hyundai Motorsport καθιέρωσε το Home Shakedown. Ο λόγος για σειρά μικρών συνεντεύξεων με τους οδηγούς και συνοδηγούς της ομάδας, οι οποίοι μιλούν για τις ασχολίες και τις σκέψεις τους, στην περίοδο της καραντίνας. Μετά τον Sebastien Loeb, σειρά πήρε ο μόνιμος συνοδηγός του, Daniel Elena.

Ο Μονεγάσκος συνοδηγός βρίσκεται στο σπίτι του στη Νότια Γαλλία ζώντας, θέλοντας και μη, σε αργούς για τα δεδομένα του ρυθμούς. Αν και εκ φύσεως χαλαρός τύπος, ο Daniel Elena δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει στο ταξίδι και στην εναλλαγή παραστάσεων, με πολύ γρήγορους μάλιστα ρυθμούς. Είναι λογικό λοιπόν, η συγκεκριμένη συνθήκη, καθώς είναι αναγκασμένος να μείνει στον ίδιο χώρο για αρκετό καιρό, να μην του είναι οικεία.

Ο 47χρονος Daniel μίλησε για όσα κάνει αυτή την περίοδο, εστιάζοντας στο γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εκείνος. Από εκεί και έπειτα, ο ίδιο ασχολείται με την κηπουρική, καθώς και με παιχνίδια εντός και εκτός σπιτιού. Μέσα στο σπίτι παίζει scrabble, ενώ εκτός αυτού ασχολείται με το pétanque, υπαίθριο γαλλικό παιχνίδι που θυμίζει κάπως το bowling.

Daniel Elena

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Daniel Elena στο “Home Shakedown” της Hyundai για τον τρόπο που περνάει το χρόνο του, τις ομοιότητες pétanque και ράλλυ, τον Sebastien Loeb και το YouΤube:

Για το μέρος που βρίσκεται και τον τρόπο που περνάει το χρόνο του: “Βρίσκομαι στην εξοχή της Νότιας Γαλλίας. Όλα είναι καλά όμως φυσικά, όπως για όλους, οι ημέρες είναι ιδιαίτερα μεγάλες όταν είσαι κλεισμένος στο σπίτι. Ευτυχώς έχω κήπο, οπότε είναι εύκολο για εμένα να πάω έξω, να κάνω κηπουρική και να παίξω boules.”

Για τη σχέση του με την κηπουρική: “Κανονικά δεν είμαι κηπουρός! Ποτέ δεν το έκανα στο παρελθόν. Προσπάθησα να φυτέψω ορισμένα προϊόντα για να χρησιμοποιώ στις σαλάτες, αλλά αυτό είναι τελείως νέο για εμένα. Δεν είμαι βέβαιος τι θα συμβεί στο τέλος. Συνήθως βρίσκομαι στο Μονακό, ταξιδεύω ή διατηρούμαι απασχολημένος. Είναι ασυνήθιστο για εμένα να βρίσκομαι στο ίδιο μέρος για τόσο καιρό.”

Για τις boules, δηλαδή το pétanque: “Έχω εγκατάσταση pétanque στο σπίτι. Για προπόνηση είναι καλά, αλλά όταν παίζεις μόνος, δεν είναι τόσο εύκολο. Σε αυτό πάντως μοιάζει με τα ράλλυ, καθώς για να βελτιωθείς πρέπει να προπονείσαι ατομικά. Ίσως όταν τελειώσει αυτή η κατάσταση, να είμαι λίγο καλύτερος. Ίσως θα πρέπει να προπονήσω τα μέλη της Hyundai Motorsport ώστε να παίξουμε.”

Daniel Elena

Για τη σημασία της διατήρησης ψυχικής ευεξίας: “Είναι πολύ σημαντικό να περάσει ο χρόνος και να μείνουμε υγιείς. Κάποιες φορές παίζω Playstation, βλέπω τηλεόραση, ενώ περνάω χρόνο για να ενημερωθώ για την κατάσταση σε καθημερινή βάση από το διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο για όλους, καθώς πολλοί μένουν σε μικρά διαμερίσματα ή δε διαθέτουν κήπους. Αυτή είναι σαφώς πιο δύσκολη κατάσταση.”

Για τη σχέση του με τα ράλλυ video-games: “Προσπαθώ, ωστόσο έχω επιβεβαιώσει πως είμαι καλύτερος ως συνοδηγός. Είναι πολύ απαιτητικό, στις περισσότερες ειδικές παλεύω να τερματίσω. Σίγουρα, θα αφήσω την οδήγηση στον Seb.”

Για την παρακολούθηση παλαιών αγώνων στο YouTube: “Ναι, παρακολουθώ κάποιες φορές. Υπάρχουν πολλές αναμνήσεις από εκείνες τις στιγμές. Βλέπω παλαιότερους αγώνες με τον Colin (McRae), τον Richard (Burns) και φυσικά με εμάς σε νεότερη ηλικία. Είναι ωραίο αυτό με το YouTube. Είναι σαν διαδικτυακή αλληλεγγύη, που προσπαθεί να ενώσει όλες εκείνες τις σημαντικές στιγμές, ώστε ο καθένας να τις ξαναζήσει σε αυτές τις μακρές, δύσκολες ημέρες.”

Για τα επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς ο Seb Loeb δήλωσε πως παίζει Monopoly:“Εγώ παίζω Scrabble, αλλά ειδική έκδοση που ονομάζεται, οι λέξεις του Danos.”

Daniel Elena

Για το αν θα έπαιζε με τον Loeb: “Όχι, όχι, όχι! Με τον Seb θα ήταν αδύνατο. Είναι οδηγός. Διατηρούμε στενή επαφή, μοιραζόμαστε εικόνες και ενημερώνουμε ο ένας τον άλλον. Επίσης, λαμβάνω πολλά μηνύματα από τον Andrea (Adamo). Θέλει να γνωρίζει πως είμαστε όλοι καλά. Είναι καλό αφεντικό και διατηρεί συχνή επαφή με όλους μας, οδηγούς και συνοδηγούς. Όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στους αγώνες το συντομότερο δυνατόν, αρκεί φυσικά αυτό να είναι και ασφαλές.”

Το μήνυμά του προς τους φίλους του ανά τον κόσμο: “Αυτή τη στιγμή, το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε σπίτι. Αν όλοι σεβαστούμε τους κανόνες και μείνουμε σπίτι, περιμένουμε λίγο, ευελπιστώ πως αυτό θα περάσει γρήγορα. Επίσης σκέφτομαι τα μέλη της ομάδας μας και ελπίζω να είναι όλοι ασφαλείς. Θα επιστρέψουμε από αυτό σε maximum attack.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ