top icon
Αγώνες

WRC – Ράλλυ Μεξικό: Όπως ξέρει…

O Sebastien Ogier σημείωσε τη δεύτερη του νίκη σε τρεις αγώνες και έβαλε τις βάσεις για ακόμα ένα τίτλο, τον έκτο του συνεχόμενο.

 

Τη δεύτερη νίκη του σε τρεις αγώνες σημείωσε στο Μεξικό ο Sebastien Ogier και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια του για ακόμα έναν τίτλο στο WRC, και συγκεκριμένα τον έκτο του συνεχόμενο. Ο Γάλλος σήμερα δεν χρειάστηκε να υπερβάλλει και χειρίστηκε με άκρως επαγγελματικό τρόπο τη διαφορά που έχτισε από το χθεσινό δεύτερο σκέλος. Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έλεγξε τους αντιπάλους του, ενώ παράλληλα προστάτευσε τα ελαστικά του για να “επιτεθεί” στην Power Stage και να προσθέσει ακόμα περισσότερους βαθμούς στη συγκομιδή του. Αυτή ήταν η 4η νίκη του στο Μεξικό, και το σημαντικότερο μετά από εξαιρετικές επιδόσεις. Ο Ogier ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο σκέλος, κανείς δεν είχε απάντηση στις επιδόσεις του, και επικράτησε δικαίως.

Στο βάθρο, τον ακολούθησε ο Dani Sordo, του οποίου η επίδοση ήταν εξαιρετική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και σίγουρα επισκιάστηκε από αρκετούς. Ο Ισπανός μπορεί να είχε πλεονέκτημα με τη σειρά εκκίνησης, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι οδήγησε εξαιρετικά και τις τρεις ημέρες του αγώνα. Σήμερα, ο Sordo έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα, προστατεύοντας την 3η θέση που είχε στην κατοχή του, και μόλις ο Kris Meeke έκανε το λάθος άρπαξε την ευκαιρία. Με αυτόν τον τρόπο ανέβηκε στο βάθρο και πάλι μετά το περσινό Ράλλυ Πορτογαλίας, ενώ παράλληλα πρόσφερε πολύτιμους βαθμούς στην Hyundai στο κυνήγι του τίτλου των Κατασκευαστών.

Ο Meeke για ακόμα μία φορά κατάφερε να απογοητεύσει. Ο Βρετανός μπορεί να τερμάτισε τρίτος, αλλά οι δηλώσεις του στο τέλος του αγώνα, όπου και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του, ήταν ενδεικτικές της παρουσίας του. Ο Meeke σήμερα είχε τη 2η θέση στα χέρια του, αλλά κατάφερε να κάνει ένα από τα γνωστά του λάθη με αποτέλεσμα να πέσει στην 3η θέση. Μάλιστα, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να “καταστρέψει” τα αεροδυναμικά βοηθήματα του C3 και να μην καταφέρει να διεκδικήσει κάποιους επιπλέον βαθμούς στην Power Stage. Πίσω από τον Βρετανό, ακολούθησε ο Andreas Mikkelsen μετά από μία απογοητευτική εμφάνιση. Ο Νορβηγός δεν ήταν ανταγωνιστικός σε κανένα σημείο του αγώνα και εν τέλει περιορίστηκε σε ρόλο “κομπάρσου”, καταφέρνοντας στο τέλος να προσθέσει βαθμούς στη συγκομιδή του που πιθανότατα να του φανούν χρήσιμοι στη συνέχεια.

Στην 5η θέση ολοκλήρωσε ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του αγώνα, ο Sebastien Loeb. Το αστέρι του Γάλλου έλαμψε για ακόμα μία φορά και ουσιαστικά απέδειξε τους λόγους για τους οποίους είναι ο κορυφαίος οδηγός όλων των εποχών. Ίσως, αν εχθές δεν είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό σήμερα η ιστορία να ήταν τελείως διαφορετική. Αλλά όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, με τα “αν” δεν γράφεται ιστορία. Σίγουρα, ο Seb ήταν η ευχάριστη έκπληξη του αγώνα με τις επιδόσεις του, ενώ ο ίδιος σε κανένα σημείο δεν έκρυψε ότι απόλαυσε την επιστροφή του στο WRC. Την πρώτη εξάδα, συμπλήρωσε ο Thierry Neuville μετά από ένα καταστροφικό και απογοητευτικό τριήμερο. Ο Βέλγος έχασε χρόνο τόσο με τη σειρά εκκίνησης, όσο και με μηχανικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να πέσει 2ος στη βαθμολογία πίσω από τον Ogier.

Βέβαια, όπως είχαμε αναφέρει μετά το Ράλλυ Σουηδίας, η κίνηση του 5άκις Πρωταθλητή στην Power Stage να δεχθεί ποινή για να εκκινήσει πιο πίσω και να έχει καλύτερη σειρά εκκίνησης, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Τόσο ο Neuville, όσο και ο Ott Tanak, έκαναν το ίδιο στο Μεξικό, με τον Εσθονό να καταφέρνει να σημειώνει και τον ταχύτερο χρόνο στην Power Stage και να αποκομίζει πέντε βαθμούς. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Jari Matti Latvala στο τέλος της Power Stage, ο οποίος και είπε πως είναι χαρούμενος για τον χρόνο του σύμφωνα με τη σειρά εκκίνησης που είχε.

Ο επόμενος αγώνας του θεσμού είναι προγραμματισμένος για τις 5-8 Απριλίου στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Κορσικής. Εκεί που -επιτέλους- δεν θα έχουμε γκρίνια για τη σειρά εκκίνησης…_Π.Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ