Αγώνες WRC

WRC: Σκέψεις για 12 αγώνες το 2021

Όπως έγινε γνωστό, ο Promoter του WRC επεξεργάζεται το ενδεχόμενο προγραμματισμού λιγότερων αγώνων ενόψει 2021.

Μετά την ακύρωση του Ράλλυ Φινλανδίας, καθώς και εκείνη του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνα του φετινού WRC, είναι το Ράλλυ Τουρκίας στις 24-27 Σεπτεμβρίου. Εκτός από το 2020 πάντως, οι εμπλεκόμενοι με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ασχολούνται εντατικά και με το 2021, ενώ φυσικά εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχουν συζητήσεις για τους νέους κανονισμούς ενόψει 2022.

Όσον αφορά στην επόμενη χρονιά λοιπόν, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του WRC, Oliver Ciesla, αποκάλυψε πως λόγω της κρίσης που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού, δε θεωρείται απίθανο το αγωνιστικό ημερολόγιο να περιλαμβάνει 12 αγώνες. Άμεση συνέπεια της μείωσης των αγώνων θα είναι η αντίστοιχη μείωση του κόστους, που ειδικά με τα νέα δεδομένα, αποτελεί προτεραιότητα. Άλλωστε, πέραν της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, οι ομάδες έχουν να διαχειριστούν και τη δημιουργία των νέων αγωνιστικών τους αυτοκινήτων, με αφορμή την αλλαγή των κανονισμών από το 2022.

Oliver Ciesla

“Λιγότεροι αγώνες σημαίνουν χαμηλότερο κόστος. Λόγω του ιού, υπάρχουν πιέσεις αναφορικά με τα budgets”, δήλωσε ο Oliver Ciesla. “Επίσης, ζητήσαμε από τις ομάδες να εξελίξουν νέα αυτοκίνητα για το 2022 και για αυτό, σκεφτόμαστε να κάνουμε 2 αγώνες λιγότερους από τους 14 που είχαμε αρχικά προγραμματίσει. Βρισκόμαστε στις αρχές Ιουνίου. Η πρώτη πρόταση για το ημερολόγιο θα γίνει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA και η δεύτερη, τον Σεπτέμβριο. Δε θα ήταν έκπληξη αν ένας ή δύο αγώνες που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη χρονιά ζητούσαν ένα διάλειμμα, λόγω έλλειψης πόρων εξαιτίας της πανδημίας”.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου