top icon
Αγώνες

WRC: Τα τελευταία νέα!

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, αλλά τα νέα γύρω από τον κόσμο του WRC εξακολουθούν να τρέχουν, με τα μεταγραφικά σενάρια και τις φήμες να πληθαίνουν!

Οι περισσότεροι βρίσκονται σε κάποια παραλία απολαμβάνοντας το καλοκαίρι, προσπαθώντας να γεμίσουν τις μπαταρίες τους για το χειμώνα, αλλά στο WRC οι προετοιμασίες και τα νέα γύρω απο το θεσμό εξακολουθούν να τρέχουν! Η περίοδος των διακοπών για τις ομάδες ολοκληρώθηκε πριν το Ράλλυ Φινλανδίας και σήμερα οι ομάδες πραγματοποιούν σειρές δοκιμών εν όψει Γερμανίας και Τουρκίας που ακολουθούν. Η Citroen και η Hyundai προετοιμάστηκαν για τον γερμανικό ασφάλτινο γύρο του θεσμού, την ώρα που η Toyota βρίσκεται στη χώρα μας και δοκιμάζει το Yaris στα σκληρα ελληνικά χώματα εν όψει Τουρκίας.

WRC

Μετά τη νίκη της ιαπωνικής εταιρίας στη Φινλανδία, η ηρεμία επέστρεψε στο στρατόπεδο της ομάδας και ο Tommi Makinen έχει βάλει μπροστά το σχέδιο ανανέωσης του συμβολαίου του Ott Tanak. Όλες οι πληροφορίες και οι ενδείξεις, δείχνουν ότι ο Εσθονός θα ανανεώσει με την Toyota και θα παραμείνει στις τάξεις της ομάδας, αφήνοντας στην άκρη τις προτάσεις που έχει από Hyundai και M-Sport. Ο ίδιος ο Εσθονός δήλωσε ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, ενώ σε αντίστοιχο ύφος ήταν οι δηλώσεις του Makinen μετά το τέλος του Ράλλυ Φινλανδίας. Παράλληλα, στο περιθώριο του 9ου γύρου του θεσμού ήταν έντονη η φημολογία ότι το ένα από τρία Yaris τη νέα χρονιά θα οδηγεί ο νεαρός Kalle Rovanpera. Η συμφωνία μοιάζει δεδομένη, κάτι που σημαίνει ότι ένας εκ των Latvala και Meeke θα μείνει εκτός ομάδας. Το κλίμα για τον Βρετανό δεν είναι καλό, ειδικά μετά το λάθος του στη Φινλανδία, ενώ οι σχέσεις του Timo Jouhki (μάνατζερ του Latvala αλλά και του Rovanpera) με τον Makinen γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του Φινλανδού.

WRC

Στη Hyundai, ο Andrea Adamo μπορεί να χάνει όπως όλα δείχνουν τον Ott Tanak, αλλά στο μυαλό του ακόμα έχει τον τίτλο των Κατασκευαστών. Ο Ιταλός μάνατζερ προσπαθεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το δυναμικό της ομάδας του, με τον Dani Sordo να παίρνει το χρίσμα για το Ράλλυ Γερμανίας. Ο Craig Breen, που στη Φινλανδία εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του, έχει εξασφαλίσει όπως όλα δείχνουν μία θέση στο i20 WRC για το Ράλλυ Μ. Βρετανίας, ενώ μόνο απίθανο δεν είναι να τον δούμε και σε ακόμα έναν αγώνα μέσα στη χρονιά.

WRC

Οι Γάλλοι της Citroen, έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο Ράλλυ Γερμανίας, πραγματοποιώντας δοκιμές με το C3 WRC, το οποίο αναμένεται να διαθέτει αναβαθμισμένο κινητήρα. Την ίδια ώρα, μετά από ερώτηση της Citroen, δημιουργήθηκε στο τέλος του Ράλλυ Φινλανδίας ένα σημαντικό ζήτημα αναφορικά με την πίσω αεροτομή του Yaris, και συγκεκριμένα για τις διαστάσεις της. Η FIA εξέτασε το θέμα, και ουσιαστικά διαπίστωσε ότι υπάρχει κενό στον κανονισμό, το οποίο και θα αλλάξει λίαν συντόμως. Αυτό κατέστησε σαφές ότι η αεροτομή του Yaris δεν είναι παράνομη, η οποία μάλιστα δεν έχει διαφοροποιηθεί από το 2017, όταν και ομολογκαρίστηκε για πρώτη φορά. Όταν ο κανονισμός γίνει πιο συγκεκριμένος είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί όλες οι ομάδες να κάνουν μικρές αλλαγές, χωρίς μάλιστα τη χρήση κάποιου “joker”.

WRC

Τέλος, στην M-Sport θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Elfyn Evans και για το Ράλλυ Γερμανίας, αφού ο νεαρός Βρετανός δεν έχει αναρρώσει πλήρως μετά τον τραυματισμό του στη μέση στο Ράλλυ Εσθονίας. Έτσι, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα τη θέση του θα πάρει ο Gus Greensmith, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την 3η του φετινή εμφάνιση με το Ford Fiesta WRC. Δύσκολα θα δούμε τρίτο Fiesta στον αγώνα, με τον Hayden Paddon να έχει ξεκινήσει συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για να βρει τον απαραίτητο προϋπολογισμό, έτσι ώστε να τον δούμε και πάλι σε έναν αγώνα του θεσμού. Ο Νεοζηλανδός που δεν αγωνίστηκε στη Φινλανδία μετά την έξοδο που είχε κατά τη διάρκεια δοκιμών πριν τον αγώνα, έχει συζητήσεις με χορηγούς για να αγωνιστεί σε έναν έστω αγώνα μέσα στη χρονιά.

Μία ακόμα εκκρεμότητα που υπάρχει στο WRC είναι η ανακοίνωση του προγράμματος της νέας χρονιάς. Η μία καθυστέρηση διαδέχεται την άλλη, με τα Ράλλυ Σαφάρι και Ιαπωνίας να θεωρείται δεδομένο ότι θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της νέας χρονιάς. Το Ράλλυ Κορσικής είναι επίσημο ότι θα τεθεί εκτός το 2020, με τη γαλλική Ομοσπονδία να επιστρέφει το 2021 με νέο αγώνα στην ηπειρωτική Γαλλία. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το Ράλλυ Γερμανίας θα είναι ο επόμενος αγώνας που θα βρισκόταν εκτός, φήμες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις για διατήρηση του στο καλαντάρι και της νέας χρονιάς, με το Ράλλυ Τουρκίας να βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου. Μέχρι το τέλος του μήνα ή το αργότερα στις αρχές του επόμενου, το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να έχει ανακοινωθεί, με δεδομένο πλέον ότι θα έχουμε δύο ακόμα αγώνες εκτός ευρωπαϊκής ηπείρου._Π.Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ