Αγώνες WRC

WRC: Τον Αύγουστο η προθεσμία συμμετοχής ενόψει 2022

Ο Διευθυντής Ράλλυ της FIA, Yves Matton, επιβεβαίωσε πως η καταληκτική ημερομηνία ώστε οι κατασκευαστές να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ 2022, όταν και θα ισχύσουν οι νέοι κανονισμοί, έχει οριστεί για τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, Toyota και Hyundai είναι έτοιμες να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους, ενώ η M-Sport του Malcolm Wilson εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.  Ως αρχική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής είχε οριστεί ο Ιούνιος, με την πανδημία του COVID-19 να οδηγεί σε μετακύληση για τον Αύγουστο.

"Παραμένουμε στο σχέδιο και το χρονοδιάγραμμά μας", δήλωσε ο Yves Matton. "Όσον αφορά στη δέσμευση των κατασκευαστών, θα περιμένουμε τον Αύγουστο και όχι τον Ιούνιο. Όμως, μια καθυστέρηση δύο μηνών έπειτα από κρίση τριών μηνών, δεν είναι μακριά από αυτό που περιμέναμε αρχικά".

Yves Matton

Παράλληλα, ο Matton επιβεβαίωσε πως FIA, Promoter και ομάδες βρίσκονται σε επαφή επί εβδομαδιαίας βάσεως: "Οι Κατασκευαστές εργάζονται σκληρά για την εξέλιξη των αυτοκινήτων του 2022 και υπάρχει εβδομαδιαία ομάδα εργασίας πάνω στους τεχνικούς κανονισμούς, ώστε να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις που προκύπτουν. Επίσης, κάθε εβδομάδα υπάρχει συνάντηση μεταξύ του Promoter και των κατασκευαστών, ώστε να υπάρχει καλό επίπεδο επικοινωνίας και συνεργασίας κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης περιόδου".

Μένει να δούμε, αν θα προκύψει ενδιαφέρον και από κάποιον άλλο κατασκευαστή, κάτι που προς το παρόν φαντάζει δύσκολο. Άλλωστε, όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Subaru που επεξεργαζόταν την επιστροφή της στο θεσμό, σύμφωνα με πληροφορίες δε θα το πράξει , τουλάχιστον στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου