Αγώνες WRC

WRC: Ξεκίνησαν οι δοκιμές ελαστικών της Pirelli

Το ταξίδι της Pirelli προς την επιστροφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ξεκινά με δύο ημέρες δοκιμών στη Σαρδηνία και οδηγό στο Citroen C3 WRC, τον Andreas Mikkelsen.

Όπως είναι γνωστό, η Pirelli θα αποτελεί τον προμηθευτή ελαστικών για τις ομάδες που συμμετέχουν στο WRC, με το τρέχον συμβόλαιο να αφορά στην περίοδο 2021-2024. Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, οπότε η στιγμή των πρώτων δοκιμών, αν και με καθυστέρηση λόγω COVID, έφτασε. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της Pirelli βρίσκονται σήμερα και αύριο στη Σαρδηνία, για τα πρώτα αγωνιστικά χιλιόμετρα των νέων ελαστικών με ένα Citroen C3 WRC, που οδηγεί ο Andreas Mikkelsen.

Στόχος της Pirelli σε αυτές τις δοκιμές, είναι να τεθούν οι βάσεις από πλευράς δεδομένων αλλά κυρίως, η αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο επιδρούν στη φθορά και απόδοση των ελαστικών, η αυξήμενη ισχύς και κάθετη δύναμη των σύγχρονων αυτοκινήτων προδιαγραφών WRC. Η θερμοκρασία, που αυτή την περίοδο στη Σαρδηνία ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου, θα αποτελέσει ακόμη μια πρόκληση για την απόδοση των ελαστικών, ενώ για να έχουν μια αξιοποιήσημη βάση μέτρησης, οι Ιταλοί έχουν διαλέξει ειδικές διαδρομές που χρη παλαιότερα στον Ράλλυ Σαρδηνίας.

Pirelli

“Περίπου το 80% των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος διεξάγονται σε χώμα. Είμαστε τυχεροί, γιατί οι δρόμοι που κάνουμε δοκιμές και είχαν παλαιότερα χρησιμοποιηθεί στο Ράλλυ Ιταλίας, είναι από τις πιο απαιτητικές χωμάτινες ειδικές στον κόσμο”, δήλωσε ο επικεφαλής των δραστηριοτήτων ράλλυ της Pirelli, Terenzio Testoni. “Είναι σημαντικό να εργαστούμε με μέθοδο και να μετρήσουμε με ακρίβεια την πρόοδό μας. Θα ξεκινήσουμε με ένα χρησιμοποιημένο και αξιόπιστο ελαστικό, ενώ στη συνέχεια θα δοκιμάσουμε πρωτότυπα, ώστε να δούμε πού μπορούμε να προσθέσουμε επιδόσεις και διάρκεια. Όταν αναφερόμαστε σε ράλλυ, αυτό το έργο είναι δύσκολο γιατί, αντίθετα με ένα σιρκουί, ο δρόμος και οι συνθήκες πρόσφυσης αλλάζουν διαρκώς. Όμως θα επιστρέψουμε σε αυτούς τους δρόμους στο μέλλον, ώστε να δούμε πώς βελτιώνεται η απόδοση των νέων ελαστικών, μετά τις αλλαγές που θα κάνουμε”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Pirelli, ο Andreas Mikkelsen που θα έχει παραπλεύρως στις δοκιμές, τον μόνιμο συνοδηγό του Anders Jaeger, αναμένεται να πραγματοποιήσει περίπου 400 χιλιόμετρα συνολικά. Κατά την πρώτη ημέρα, θα δοκιμαστούν επί χωμάτινου εδάφους τα τελευταίας εξέλιξης Pirelli Scorpion, ενώ την επόμενη, θα ακολουθήσουν τα Pirelli P Zero, σε ασφάλτινο οδόστρωμα.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου