20 Οκτ 2017

Από 14.900 ευρώ το Seat Arona

H ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τις τιμές πώλησης του Arona, του πρώτου compact crossover στην ιστορία της Seat, οι οποίες ξεκινούν από τα 14.900 ευρώ για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις και τα 16.900 για τις ντίζελ.

Seat Arona

Το Arona είναι το τρίτο σε σειρά λανσάρισμα μέσα στο τρέχον έτος, μετά το ανανεωμένο Leon και το νέο Ibiza και αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα στα πλαίσια της μεγαλύτερης επιθετικής προϊοντικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ στην ιστορία της εταιρείας. Το Ateca και το επόμενο μεγάλο SUV που θα παρουσιαστεί το 2018 περιλαμβάνονται επίσης σε αυτήν. Το Arona είναι ο μικρός αδελφός της οικογένειας των SEAT SUVs, αφού συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των μικρών διαστάσεων του για χρήση στη πόλη με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός SUV για χρήση εκτός πόλης. Είναι το δεύτερο μοντέλο μετά το Ibiza, που κατασκευάζεται με την χρήση της πλατφόρμας MQB Α0. Οι βασικές διαστάσεις του Arona είναι 4.138 mm μήκος, 1.780 mm πλάτος και 1.543 mm ύψος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΟΔΗΓΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ SEAT ARONA


ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ


Όσον αφορά την παθητική και ενεργητική ασφάλεια, το νέο SEAT Arona είναι ξοπλισμένο με συστήματα οδηγικής υποβοήθησης όπως Front Assist, Hill Hold Control, Σύστημα Ανίχνευσης Κούρασης, Αισθητήρες Φωτός και Βροχής, Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων, Σύστημα Προειδοποίησης Οπισθοπορείας, Ανίχνευση Τυφλού Σημείου, Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης με Κάμερα Οπισθοπορείας και Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία Stop&Go. Από άποψη συνδεσιμότητας και άνεσης, μπορούμε να βρούμε όλα τα γνωστά συστήματα infotainment, όπως το Keyless Entry με Start & Stop System, την υψηλής ακρίβειας και ποιότητας πίσω κάμερα, την premium οθόνη 8” black panel, την ασύρματη βάση φόρτισης τηλεφώνου με κεραία GSM και το ηχοσύστημα BeatsAudioTM. Το Arona είναι ένα πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο χάρη στα Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link χωρίς να ξεχνάμε φυσικά το SEAT DriveApp. Από το 2018 θα διαθέτει επίσης και το νέο ψηφιακό cockpit, προσφέροντας εξαιρετική λειτουργικότητα και τέλεια ψηφιακή ανάλυση καθώς και τη διαδραστική φωνητική υπηρεσία Amazon Alexa.

Όλοι οι κινητήρες του Arona διαθέτουν σύστημα άμεσου ψεκασμού, στροβιλοσυμπιεστή και αυτόματο σύστημα stop&go. Υπάρχουν τρείς διαφορετικοί βενζίνης, όλοι με αλουμινένιο μπλοκ. Ο πρώτος είναι ο 3κύλινδρος, 1.0 TSI 95 PS με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κινητήρας 1.0 TSI 115 PS έρχεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-τάχυτο DSG διπλού συμπλέκτη. Στην πρώτη φάση λανσαρίσματος του νέου SEAT Arona, θα είναι διαθέσιμες τρεις εκδόσεις (1.0 TSI 95 PS, 115 PS χειροκίνητο και DSG). Στη συνέχεια, στην γκάμα θα προστεθεί και ο τρίτος κινητήρας βενζίνης, ο νέος 4κύλινδρος 1.5 TSI EVO 150 PS με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων, αποκλειστικά στην έκδοση FR, με 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Όσον αφορά τις εκδόσεις πετρελαίου, ο κινητήρας 1.6 TDI θα διατίθεται με 95 PS (5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 7-τάχυτο κιβώτιο DSG) καθώς και με 115 PS (6-τάχυτο κιβώτιο). Τέλος, μετά τα μέσα του 2018 θα λανσαριστεί ο κινητήρας 1.0 TSI 90 PS CNG. Η SEAT είναι ο πρώτος κατασκευαστής που λανσάρει κινητήρα που τροφοδοτείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο στην κατηγορία των compact crossover.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Seat Arona
  • Seat Arona
  • Seat Arona
  • Seat Arona
Ετικέτες: