top icon
Eλληνικοί αγώνες

Από τον καναπέ

Στον «Άγιο» δεν πήγες για λόγους αισθητικής, στο Διαδρόμιο δεν πήγες προληπτικά, ενώ έμαθες για τον Φρανκ Ουίλιαμς από τους Cosmote, που έβαλαν γυαλιά στα πλήκτρα.

Προσθέστε το «αντίο φίλοι μου» του Ντανιέλ Ελενά, αλλά δημιουργικά και αισιόδοξα τη νίκη των Warriors! Tου Νικόλα Αρβανίτη και της κ. Ιωάννας Αρβανίτη-Χαραλαμπάκη με τη Fulvia-θρύλο σε αγώνα του θεσμού Regularity της ΟΜΑΕ, εκδήλωση με 13 συμμετοχές και ενημέρωση ούτε για τους 1+ περίπου 1 της αφίσας στο FB, και έχετε το βασικό μενού για την αγωνιστική εικόνα του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάπου, κάτι σε χειμωνιάτικη αμφίεση οργάνωσε και η αρχαιοτέρα των παλαιών. Το έμαθες συμπτωματικά, αναζητώντας Σάββατο και Κυριακή στο «Kafeina», στέκι ανώτερο του «Cova» στο Μιλάνο, στη Μοντεναπολεόνε, τον φίλο Στέλιο με την κόκκινη Veloce. Όχημα με άρωμα που ακινητοποιεί την κυκλοφορία στην Κηφισίας, στο ύψος της Ερυθραίας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, που ο Γιόχαν Κριστόφερσον κέρδισε ακόμα ένα παγκόσμιο στα Rallycross. Με το Αudi Α1 του φίλου του Ματίας Έκστρομ, αλλά και αυτό από το Cosmote το μάθαμε. Πού να φτάσει η χάρη μας στο Ρινγκ;

Τι ψάχνεις, Σ.Χ.;

Το αυτονόητο, που αφορά την ενημέρωση -προβολή. Ευθύνη και των συνδέσμων των οδηγών. Βάσει καταστατικού, αγαπητοί. Εδώ λοιπόν είχαμε «no newsbad news» για το Σπριντ στον Άγιο Μερκούριο, αγώνα του Σωματείου ΑΣΣΟΑΑ με υπογραφή Ψαρράκου, που σοφά και με θάρρος το πήρε επάνω της, αντικαθιστώντας ιπποτικά και ουσιαστικά τον πρόεδρο Πλέσσα που αναρρώνει.

Να ευχηθούμε περαστικά και στους τραυματίες αγωνιζόμενους που είχαν κακές στιγμές, με γεγονός πως τα κατεστραμμένα μέταλλα σε δυο-τρία, ίσως και τέσσερα αυτοκίνητα επισκευάζονται – ό,τι δεν ισχύει για τους ανθρώπους, στους οποίους οφείλουμε σεβασμό. Σημειώνουμε ότι η αντίδραση στις ατυχίες ήταν άμεση, σοβαρή και επιτυχής και προσπερνάμε τα περί ακύρωσης κ.ά. ευτράπελα συνδεδεμένα με τη μείωση της διαδρομής, μετά την εκκίνηση.

Γεγονός πως δεν προέκυψε από κανέναν ευαισθησία για έναν αγώνα Νοέμβριο μήνα, σε περιοχή που θέλει χρόνο για να αναγεννηθεί. Αγώνας που όφειλε η Ομοσπονδία ως εποπτεύουσα αρχή να ματαιώσει και οι Σύνδεσμοι να τραβήξουν το χειρόφρενο αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος, αφού ο αγωνιζόμενος που διψάει, ζει για έναν τέτοιο αγώνα, αλλά στην ώρα του.

Εκ των υστέρων προφήτης, Σ.Χ.;

Καμία σχέση, και η ύβρις της μετά εορτής κριτικής επιστρέφεται. Άλλωστε, κοινό νου έχουν και στο υπόγειο του ΟΑΚΑ, απλώς απορείς πού τον έχουν αποθηκεύσει. Αναμενόμενη επιλογή από αυτή την παρέα, που διοικεί και οργανώνει η έλλειψη ενημέρωσης, σε αγώνα όπου δε συμμετείχαν αγωνιζόμενοι με ιδιωτικά γραφεία Τύπου. Στον καναπέ, λοιπόν, αναλύοντας αποτελέσματα μέσω Ίντερνετ και δημιουργώντας παζλ στο FB ώστε να καταλάβεις.

Φαίνεται πως το βαρέλι άρεσε στους περισσότερους, ενώ, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας με πολλές εξόδους που δεν ήταν ανώδυνες, έλειψαν και τα πανηγύρια με τα Κύπελλα στο καπό του 5ου στους 6, της φιλοσοφίας του «κατάφερα και τερμάτισα», ή πλέον «ζωγράφισα στη Βαρέλα», και ρώτα τον φίλο σου τον Σάκη με το καπέλο του κατάσκοπου που επέστρεψε από το κρύο.

Μην γκρινιάζουμε όμως, αυτή είναι η μετεξέλιξη της αγωνιστικής μας κουλτούρας, και εδώ δεν προκύπτει επαφή, αφού υπάρχει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα χάσμα από την αγωνία στο παρελθόν, για τη διαδρομή σε άσφαλτο και χώμα.

Αντίστοιχη με αυτήν που έζησαν και αξιόλογοι συναθλητές μας, που σήμερα, με ανιδιοτελή συμμετοχή στο περιβάλλον των διοικούντων, έχασαν το momentum πληγώνοντας την ιστορία τους, αρνούμενοι να ορθώσουν το ανάστημά τους στις κακοτεχνίες των εκλεγμένων. Με καλές προθέσεις οι εκλεγμένοι, αλλά και με πονηρές σκέψεις της φτηνής πολιτικής, που δεν είναι ύποπτες, αλλά απλώς δε μας ταιριάζουν.

Εικόνες από τα πατήματα Ευσταθίου και Ζάχων, τους χρόνους των Κύρκων και το σόου του Αυγερόπουλου στην ομίχλη, με ταινία αγωνιστικής ζωής το «Σκορπιός» του ’83 και highlights από την «037» εκεί, οπότε και υποκλίθηκες στο μεγαλείο του Λεωνίδα Κύρκου. Του Τζέκου!

Διαχρονική η αγωνία για το πώς περνάς στα «S» πριν ή μετά τη Βαρέλα, πού φρενάρεις στο γεφύρι, πώς αργείς στου Μάριου πλέον και κυρίως για το πώς κατηφορίζεις από το «S»-κακοτυχία του Θοδωρή μέχρι τον έναν στα κτήματα ή τον άλλον τερματισμό ακριβώς στην ταβέρνα «Άγιος Μερκούριος», που ξαναζεί σε επίπεδο «Basegrill»!

Υψηλό επίπεδο κορυφαίας οδήγησης

Από τους νικητές Παναγιώτη Παραδείση-Κώστα Ποιμενίδη, που πετούσαν με το ΕVΟ IX σε άσφαλτο με μικτές συνθήκες βρεγμένου Μόντε, με λάσπη εδώ ή εκεί, χωρίς χιόνι. Συνθήκες που έδωσαν λάμψη στο βλέμμα των Νικόλα Καραδημήτρη και Δημήτρη Αμαξόπουλου, οι οποίοι αξιοποίησαν την ήρεμη δύναμη, σταθερή αξία των συνοδηγών τους και απογείωσαν τα Peugeot τους.

Η «αγία τριάδα» των έξι, υπέροχοι όπως και οι Χαραλαμπόπουλος και Πλακουτσής με τους συνοδηγούς τους, που επέλεξαν τη σωστή, τη ράλλυ αντιμετώπιση, ακόμα και όταν πρόκειται για σπριντ.

Υψηλού επιπέδου αγωνιζόμενοι συνολικά στη δεκάδα, και όχι μόνο, δικαιώνουν και όσους αντιστάθηκαν στο «κόψε, ράψε και ακύρωσε», που δεν ταιριάζει στην ιστορία της διαδρομής, η οποία άλλωστε αρκετά ταλαιπωρήθηκε.

Την Κυριακή

Επιμένεις να μη χαλάσεις τη συνήθεια και δε διασχίζεις τον Ισθμό, έχοντας άλλωστε την άψογη ενημέρωση, που θα πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάριο. Έγινε αγώνας στο Διαδρόμιο, στον τυπικά 4ο γύρο του Πρωταθλήματος, με τις δικές μας μετρήσεις να τον θεωρούν 3o, και πάμε παρακάτω. Το νερό είναι στο αυλάκι και λάμπει, ως καλό εμφιαλωμένο προσφορά προς όλους.

Απόντες δεν καταγράφεις, παρά το μέγεθός τους, και άλλωστε θα είναι παρόντες στην κυριολεξία μεθαύριο στη Χαλκίδα για το τελευταίο σφύριγμα, με οικοδεσπότη το ΑΣΜΑ. Εδώ η σφραγίδα έχει το όνομα του Δημήτρη Καττή, κορυφαίου αλυτάρχη του θεσμού (και όχι μόνο). Πρόκειται για έναν σημαντικό του χώρου με συνεργάτες διαμάντια όπως τον Στέλιο Δάσιο, εκπαιδευμένο στο ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζει το Σωματείο των Πρωταθλητών. Οργανισμός που αντιπαθεί την ξεπέτα και τις επιλογές χαμηλού κόστους που μετριάζουν τη λάμψη.

Την Κυριακή, λοιπόν, στην αγαπημένη πίστα-χωμάτινη ειδική διαδρομή που προσφέρεται και για τα συμβατικά αυτοκίνητα, αφού ευνοείται και η οδηγική έμπνευση της στιγμής.

Μέχρι τότε

Έμπνευση διαρκείας από τον κ. Γιάννη Ρέγγο, που με τη σοφή υποστήριξη καθηγητών-πρωταθλητών ξεπέρασε το χάντικαπ του αδύναμου κινητήρα και προσαρμόστηκε στην ξανασχεδιασμένη διαδρομή, αξιοποιώντας το πλαίσιό του και το τσαγανό του καρτίστα που τον χαρακτηρίζει. Με 3/4 ταχύτερους χρόνους κέρδισε τη μάχη, προσθέτοντας το όνομά του στους τέσσερις διαφορετικούς νικητές σε τέσσερις αγώνες, και πλέον πάει για να διεκδικήσει τον τίτλο ανάβοντας τα φώτα του σε έναν τεράστιο.

Νεαρός, 18χρονο παιδί ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, ο γιος του έμπειρου κ. Μιχάλη, αθλητής γέννημα Dirt Games, κάνει όργια, οδηγεί σε πτήση το καρτ του, και αυτήν τη φορά έβγαλε και ωριμότητα, που συνδυάστηκε με την ποιότητά του στη διαχείριση μικρών προβλημάτων που ακούγονται λεπτομέρειες, αλλά κάνουν τη διαφορά.

Αξίζει να πάτε Χαλκίδα να τους απολαύσετε ακολουθώντας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ο Νικόλας Παππάς, ο εθνικός αγωνιστικός μας γιατρός, δε διαπραγματεύεται. Η Χαλκίδα μεθαύριο, καθρέφτης για το τι έγινε χθες στο Διαδρόμιο, όπου στο βάθρο σκαρφάλωσε και ο εξαιρετικός Γιώργος Δημούσης, που σε συνδυασμό με τον DPAL στη θέση 5 -νεοφερμένος με ποιότητα που ήρθε για να μείνει, με επίδοση ακριβώς πίσω από τον Πρωταθλητή Νώντα Καρανικόλα- πιστοποίησαν ότι και τα Semog διαθέτουν στοιχεία για τη διάκριση. Ό,τι δίνει χαρά στον Βαγγέλη Σωτήρχο, που κοπιάζει με συνέπεια για τη συμμετοχή τους με αξιώσεις.

ΕΚΟ-Dirt Games

Ο Ρέγγος στην κορυφή του βάθρου, οι Τακιδέλλης πατήρ και υιός στη μάχη σε κάθε μέτρο, ο Βαγγέλης στα pits με άπαιχτες ιδέες για την επικοινωνία και πυροβολάρχες-gentlemen όπως ο Σπύρος Ράπτης και τα αδέλφια Νικόλας και Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης, που βρήκαν το ρυθμό και έχουν το τσαγανό, είναι o θεσμός, σε συνδυασμό με τους δημιουργούς που επιμένουν να κοπιάζουν και να μην κομπάζουν.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χωμάτινων καρτ που επανέφερε στην τάξη η Ψαρράκου, για να μην ξεχνιόμαστε. Αυτή η παραπάνω εξαιρετική παρέα συνδυάζεται με πρωταθλητές όπως οι Καρανικόλας, Ρουστέμης, Χεκιμιάν και Μπάμπης Γαζετάς, και προκύπτει σύνολο-φωτιά, που δείχνει το δρόμο με την προοπτική.

Δεσπόζει το αύριο και παραπέρα στην ατζέντα του Παύλου Αθανασούλα, που συνεννοείται με τα μάτια με τους ανήσυχους Λάμπρο και Ζυμάριο, όπως βέβαια και με τον Κωνσταντίνο Σταύρου, με τρέξιμο που δεν εξαργυρώνεται και αποκλειστική επιλογή την προσφορά διαρκείας.

Στη Χαλκίδα

Με συναγωνισμό και στα 750 και με περισσότερα αυτοκίνητα θα προκύψουν ευχάριστες εκπλήξεις, ενώ θα αποδοθεί και η πρέπουσα τιμή και προβολή σε όσους δεν έχασαν γύρο στο Διαδρόμιο. Όπως στον Θοδωρή Εγγλέζο, τον πυροβολάρχη, μέλος μιας γενιάς-φωτιάς, και την κ. Παυλή, και ποιος δε θέλει να δει τον Αλέξανδρο Χαλιβελάκη με πατήματα Καψάσκη εξαντλώντας το Escort. Αντίστοιχα, θέλεις να ακούσεις και τον κ. Καλδή να ράβει με το Civic Type R στο χώμα.

Να ζηλεύουμε

Μείνετε συντονισμένοι παρακολουθώντας ηλεκτρονικά αποτελέσματα και ακολουθώντας και τα δελτία Τύπου των δημιουργιών, με φωτογραφίες και τηλεοπτική εικόνα WRC, ως χαστούκι στη μιζέρια. Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά, κακά τα ψέματα, φίλοι των αγώνων._ Σ. Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ