top icon
Blog

Αύριο τα σπουδαία

Φόρουμ για την «αποφώνηση» του Ράλλυ Ακρόπολις, αύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Απολογισμός, μια πρωτότυπη για την Ελλάδα διαδικασία που έγινε συνήθεια. Από τον Υπουργό των Sport, Λευτέρη Αυγενάκη, που γράφει ιστορία επαναφέροντας το ταλαιπωρημένο ελληνικό motorsport στα διεθνή σαλόνια και σε διάφορα επίπεδα. Μαζί του οι αποδεδειγμένα ξεχωριστοί συνεργάτες του, και είμαστε από αυτούς που στηρίξαμε και δεν αμφισβητούμε, απολαμβάνοντας μάλιστα τη λάμψη συνδεδεμένη με εκτίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τυχεροί όσοι το έχουμε ξαναζήσει αυτό την εποχή της ΕΛΠΑ, και άλλωστε αυτή η δυναμική εξελίσσεται, και κάπου εδώ προκύπτουν και συναισθηματικά στοιχεία, που συνδέονται με την αγωνία και των νεότερων του χώρου – είναι εξάλλου γεγονός πως η παρέμβαση νέων, όπως εκφράζεται από την «ηλιόλουστη χιονοθύελλα» ΠΑΣΜΑ, μας κάνει περήφανους. Μας ταξιδεύει σαράντα χρόνια πίσω, όταν μέχρι τη διοίκηση Νίκου Τσάδαρη ζούσε ο ΣΟΑΑ με τον σωστό τρόπο. Διεκδικώντας με πρόταση, και στο «ταμείο» προέκυπτε πού έχασες και πού κέρδισες.

Πιθανόν παρεξηγεί ο Υπουργός, επειδή όποιος παρεμβαίνει στα social, στα ερτζιανά ή και συμπτωματικά οπουδήποτε τον συναντήσει, «του την πέφτει» ζητώντας του να επιβάλει κάθαρση στην ΟΜΑΕ. Στη μηχανοκίνητη Ομοσπονδία, με τον όποιο πολιτικό προϊστάμενο, έστω αυστηρά τυπικά, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρεί το χώρο που υποτίθεται πως υπηρετεί. Απλώς, μια έντιμη κοινότητα με δυναμική.

Πολλές οι φωνές από θεσμικούς, όπως εκπροσώπους των οδηγών που έγιναν θεσμός όπως τους ζητήθηκε, αλλά και από σωματεία με σημαιοφόρο τον ιστορικό ΑΟΘ -η 3η Στρατιά του χώρου μας-, καθώς και δημοσιογράφους. Ακόμα και από γραφικούς μεμονωμένους, όπως θεωρείται και ο γράφων και από την παρέα του Υπουργού.

Θα συμφωνήσουμε ότι δεν προκύπτει δικαίωμα παρέμβασης σε κανένα επίπεδο. Ας μας συγχωρήσει ο Κρητίκαρος, αλλά μόνον από εκείνον περιμένουμε. Η σιωπηρή πλειοψηφία χωρίς ψήφο, μεθαύριο σε άλλη μία ΓΣ-φιάσκο που μόνο από τους έντιμους ελεγκτές περιμένεις την αλήθεια. Είναι η αγωγή του Τάκη Κουτσίκου που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης του ελέγχου.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

Έδωσε σημασία, πίστεψε, ασχολήθηκε και έγραψε ιστορία, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και κάθε προηγούμενο. Πού θα απευθυνθείς λοιπόν; Πού θα ακουμπήσεις; Πού θα νιώσεις ασφάλεια για να καταθέσεις απογοήτευση και πίκρα και από ποιον περιμένεις τη στήριξη για την αλλαγή ώστε το διεθνές αποτέλεσμα να συνδυάζεται με το εθνικό;

Ειλικρινά, συγγνώμη που όσοι πιστοί με ιστορία ή με προοπτική τον έχουμε θεό, και μάλιστα αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του να ακολουθεί το τυπικό πλάνο, στηρίζοντας όπως φαίνεται τη διοίκηση της ΟΜΑΕ, που τον εκθέτει. Ο απλός, ο ανιδιοτελής Έλληνας, μακριά από τα «off the record», που άλλωστε δεν του ταιριάζουν του Λ.Α. – με ό,τι βλέπει κρίνει.

Σύμφωνοι, σημαντικό το αποτέλεσμα, όπως όμως και το πώς προκύπτει… Σε απόσταση από λεπτομέρειες που αφορούν και οικονομικά στοιχεία συνδεδεμένα με τα χρήματα που διακινήθηκαν τυπικά άψογα από την οργάνωση του Ράλλυ προς την Ομοσπονδία, που μοίρασε κατά περίπτωση…

Πάμε αλλιώς…

Καμία αμφιβολία ότι αύριο θα προκύψει ανατριχίλα. Θα «σηκωθούν αεροπλάνα» στο Ελληνικό ακούγοντας την ανάλυση-απογραφή με τα συμπεράσματα της προοπτικής. Ακούσματα από τους δικούς μας και άλλους του Παγκόσμιου που μας ξανασέβονται.

Από εκεί και πέρα; Η απόλυτη αντίθεση με ό,τι θα μαθευτεί στη ΓΣ της ΟΜΑΕ, και έτσι το κοκτέιλ με τη γλυκιά και πικρή γεύση θα μας κάψει το στομάχι. Εκτός του αγέρωχου Μιχελακάκη και της παρέας του, και δε θα πιστέψω στα 66 μου ότι ο Μανώλης Χαλιβελάκης και η σύζυγός του, πρόεδρος του ΑΣΜΑ, είναι μέρος της παρέας. Σκάκι παίζουν, οπότε και ουδείς ασχολείται με την επόμενη ημέρα σε ουσιαστικό επίπεδο. Ποιο όραμα; Εφιάλτης με έδρα στο ΟΑΚΑ.

To όνειρο;

«Να μονιάσουμε, μωρέ», και εδώ που φτάσαμε μόνο εσύ μπορείς… Πάρ’ τον από το χέρι και ανακοινώστε μαζί, λοιπόν, το πακέτο ενεργειών πέρα από τα παγκόσμια, με ζητούμενο την άψογη ελληνική εκπροσώπηση σε διεθνείς θεσμούς.

Αθλητές δε στηρίζετε, το έχουμε εμπεδώσει. Στηρίξτε λοιπόν περιβάλλον, επιβάλλοντας όρους και προϋποθέσεις, δίνοντας υποτροφίες, ώστε να μη γελάνε με τον Έλληνα όπου ταξιδεύει και άνισα ανταγωνίζεται.

Τα καρτ στον αυτόματο, με ιδιώτες να στηρίζουν διεθνείς αποστολές. Τα Dirt στην τρέλα των δημιουργών. Η πίστα στα κέφια ενός παρανοϊκού που προσφέρει χωράφι χωρίς άδεια, με κόστος όπως η Μόντσα. Την ώρα που παραμένει μηδενική η προσπάθεια μείωσης του κόστους της μετακίνησης, στο κόσμημα. Στις Σέρρες.

Υπουργέ,

Έχουμε WRC και δεν έχουμε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, και η συμμετοχή μας σε εκδήλωση της FIA κρίθηκε από τη δυνατότητα κάλυψης των εξόδων από βετεράνο gentleman με κατάληξη 11/12. Καταρρέει ο χώρος, η προβολή εξελίσσεται με αρνητικό πρόσημο και πάμε Ακρόπολις και περιμένουμε από τον Αθανασούλα, που πορεύεται για τα πενήντα του. Έβηξε ο πληγωμένος παλίκαρος και έκανε πάρτι ο Κύπριος πρωταθλητής μέσα στο σπίτι μας, και μάλιστα ενίοτε τον θεωρούμε και Έλληνα.

Μην ακουμπάτε την Ομοσπονδία, λοιπόν, αλλά προσπεράστε τους δημιουργικά στηρίζοντας ένα οικοδόμημα, μια δυνατή κοινότητα της κοινωνίας μας με ταλαντούχους αθλητές, ικανούς μηχανικούς διψασμένους και για μάθηση, και οργανωτές με έμπειρα στελέχη που όμως δεν ανανεώνονται, ενώ ουδείς τούς εκπαιδεύει.

Άλλο Υπουργό των Σπορ, ακόμα και στη δική σας κυβέρνηση, θα τον βρίσκαμε σε γήπεδο ή σε κανάλια να μαλώνει για τα αυτονόητα. Εσείς όμως είστε δικός μας με έργο, οπότε και καλοπροαίρετα καταδικασμένος να στηρίξετε και τους εθνικούς αγώνες με auto και moto, καταθέτοντας ψυχή και για το καρτ, που θα μας φέρει τον Τσιτσιπά μας.

Με συμπάθεια, αλλά επιτροπή Motorsport χωρίς π.χ. τον 13άκις Σάκη Σινιώρη και τον SBK Γιάννη Μπούστα, όπως και τον σοφό Νίκο Ζάχο, είναι επιτροπή μόνο για το ΡΑ. Αντιλαμβάνεστε το νόημα της παραγράφου, με αγωνία για το αν θα φτάνει σωστά σε εσάς η ενημέρωση, γενικά για το GR-Motorsport.

Τα σέβη μου, «Στρατισίνο»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ