top icon
Blog

Ευχάριστα πρωτοφανές!

Εκχώρηση γενναίου ποσού από την πολιτεία για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, και ο «Στρατισίνο» δεν κρύβεται.

Είναι γεγονός πως ο Αυγενάκης δε μασάει τα λόγια του, και είχε δύο όψεις το νόμισμα της παρουσίασης σήμερα για τις εκδηλώσεις που αφορούν τα 70 χρόνια του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Διόνυσος In-Out

Άλλωστε, δεν επέλεξαν τυχαία οι Motorsport Greece για την περίσταση τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της πόλης. Στα «πόδια» της, αλλά και ως κάδρο η Ακρόπολη, και ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός του πλανήτη είναι στην Αθήνα, πρωτεύουσα της χώρας που θέσπισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περήφανοι, ακόμα και για εμάς τους μονόχνοτους του Motorsport, που ανατριχιάζουμε όποτε -σπάνια- όλα συνδυάζονται.

Ελληνικός και ο κορυφαίος αγώνας του WRC, και σήμερα φορέσαμε τα καλά μας και στα εσώψυχά μας. Δε μας ενώνει, αλλά προβάλλει τη θετική πλευρά ανθρώπων και εμπλεκόμενων θεσμών το ΡΑ, και αυτό το οφείλουμε στον Αυγενάκη.

Ανάμεσά μας άνθρωπός μας, από τότε που πήγε με την κ. Πασαλή και τον Δημήτρη Μιχελακάκη στη Γενεύη, όπου είδε, άκουσε, έμαθε, ενημερώθηκε, πείσμωσε και με το πράσινο φως του πρωθυπουργού υλοποίησε το ακατόρθωτο.

Τους ταιριάζει και δεν το κρύβουν. Αποδεικνύεται ότι το έχουν σε αυτή την άσκηση της υπέρβασης, σπάνια περίπτωση σήμερα, που ακόμα και τα αυτοκίνητα εξελίσσονται με τον προγραμματισμένο τρόπο της διεκπεραίωσης, όπως άλλωστε οδηγεί πλέον η πλειοψηφία…

Η συνέχεια

Όταν το συναίσθημα αξιοποιείται και συνδυάζεται με την εμπειρία των ειδικών, το αποτέλεσμα διεκδικεί το Όσκαρ που του αναλογεί. Το κυριότερο, η υπεραξία που προκύπτει αποκτά τη διαχρονική διάσταση που καθιερώνει τα σημαντικά γεγονότα.

Το Ακρόπολις έχει εβδομήντα χρόνια διαδρομή χάρη στην ΕΛΠΑ και σε εμβληματικούς ανθρώπους στην οργάνωσή του, όπως είναι οι Δαρδούφας, Γλωσσώτης, Δεσποτόπουλος, Πασαλή, αλλά και αθλητές πρώτης σειράς. Όπως ο «Σιρόκο» και ο Γιώργος Μοσχούς, αργότερα ο Άρης Βωβός, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Γιάννης Παπαδημητρίου και στα σύγχρονα χρόνια ο Λάμπρος Αθανασούλας, όπως και αρκετοί άλλοι που γράφουν την ιστορία.

Acropolis1

Είναι όσοι με τους συνοδηγούς τους, κλάσης Φερτάκη, Στεφανή, «ΕΛ-ΕΜ», Γιάννη Σταυρόπουλου και Πολυζώη, δημιουργούν την άτυπη εθνική ομάδα. Σε διάφορους σημαντικούς ρόλους ο πατριάρχης-ευεργέτης του χώρου, ο Sir Αλέξανδρος Μανιατόπουλος, ενώ κλειδί της προσπάθειας είναι τα στελέχη και οι κριτές, και όλοι όσοι μαζί με εξαιρετικούς τεχνικούς δημιουργούν μια κοινότητα που ψάξε και δε θα βρεις άλλο τέτοιο σύνολο με την ανάλογη κουλτούρα.

Σε αναρχία όλο αυτό, και με υπομονή και επιμονή και σταθερή γραμμή, χωρίς τετ-α-κε από τον Υπουργό, το νερό μπήκε στο αυλάκι και η ιστορία συνεχίζεται. Υποδειγματικά, με τους αθλητές να εξελίσσονται και την Ομοσπονδία καταδικασμένη να προσαρμοστεί, και έτσι, μέσα από αυτή την απογείωση, θα προκύψει και η αναβάθμιση των εθνικών αγώνων, υπόθεση εξαιρετικών σωματείων.

Η βάση, το «Υπουργείο των Υποδομών» για τον αθλητή και για το χώρο, αφού μπήκε στο αυλάκι και η οργάνωση και άλλων γεγονότων σε διεθνή διάσταση.

Athanasoulas

Τίποτα στην τύχη

Προέκυψε η χορηγία-θηρίο στη Motorsport Greece από την πολιτεία με 1.100.000 ευρώ από το στοίχημα σε συνδυασμό με τη συμφωνία με την FIA και την ΕΚΟ και για το 2024-2025 και, επιτέλους, το Motorsport έλαβε ό,τι του αναλογεί ώστε να παραμένει υγιές, δημιουργικό και ανεξάρτητο.

Σε καθαρά χέρια τα χρήματα που εκταμιεύονται, όπως ακριβώς προβλέπεται.

Θα θυμάστε την υπέρβαση Κουκοδήμου-Μανιατόπουλου για το ΡΑ τότε μέσω ΠΡΟ-ΠΟ.

Ως ένδειξη το καταγράφουμε, αφού δεν προκύπτει σύγκριση.

Πάμε Λαμία

Στον φυσικό του χώρο θα εξελιχθεί ο επετειακός αγώνας, όπως και τα πενήντα του χρόνια, και τυχεροί όσοι συμμετείχαν τότε και έχουν και ρόλο σήμερα.

Η τύχη συνδεδεμένη με την υγεία μας, με γεγονός πως η ραχοκοκαλιά της υπέρβασης που συνδέεται με το ΡΑ ως εθνικό γεγονός δεν είναι στη ζωή ώστε να απολαύσει.

Σεβασμός, λοιπόν, και στους παρόντες, όπως προχθές, παρά τις απουσίες, αλλά κυρίως σε όσους έχουν φύγει από τη ζωή και μας λείπουν, ενώ κάποιοι την κατέθεσαν για τον αγώνα μας.

Η συνέχεια με τις εκδηλώσεις, και διαβάστε σχετικά στην ενότητά μας «Αγώνες»._ «Στρατισίνο»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ