top icon
Blog

Η Seat προχωρά σε παραγωγή αυτόματων αναπνευστήρων (+video)

Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία Seat ξεκίνησε την παραγωγή αυτόματων αναπνευστήρων, σε συνεργασία με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας.

Καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει χτυπήσει πολύ άσχημα την Ισπανία, με τους νεκρούς να αυξάνονται διαρκώς, οι άνθρωποι της Seat αποφάσισαν να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης που έχει δημιουργηθεί. Σε μόλις 1 εβδομάδα, η γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Martorell, ανέστειλε την παραγωγή του Seat Leon και στη θέση του, παράγονται αυτόματοι αναπνευστήρες.

Αρχικά, μια ομάδα μηχανικών της Seat σχεδίασε 13 πρωτότυπα αναπνευστήρων, προτού προκύψει ο οριστικός τύπος που θα έμπαινε σε παραγωγή. Για τη λειτουργία του αναπνευστήρα, οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν την τεχνογνωσία τους από τους άξονες του κιβωτίου ταχυτήτων, τα γρανάζια των σχέσεων και τον μηχανισμό λειτουργίας ενός υαλοκαθαριστήρα. Κάπως έτσι προέκυψε ο OxyGEN, αναπνευστήρας που παράγεται στο Martorell και σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Protofy.XYZ.

Στο εγχείρημα της παραγωγής και συναρμολόγησης των αναπνευστήρων απασχολούνται 150 εργαζόμενοι. Η εργασία αυτή μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς κάθε αναπνευστήρας αποτελείται από 80 ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα, που πρέπει να υποστούν λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο και αποστείρωση με υπεριώδη ακτινοβολία.  Όπως ενημερώνει η Seat, στην παρούσα φάση ο αναπνευστήρας υπόκειται σε εκτενείς δοκιμές προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη έγκριση.

Δείτε το σχετικό video

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ