top icon
Blog

Jeep Avenger: Τι λες τώρα;

Οι Ιταλοί ξανάρχονται, και αρκεί ένα γνήσιο Jeep σε B-SUV ώστε να αναστατώσουν τους πάντες.

Σε «πρώτο πρόσωπο», ήρθε, πάτησε Ελλάδα το Avenger και αρέσει πολύ. «Τρελάθηκα και νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ», σχολιάζει ο Σ.Χ., που δοκίμασε, δεν κρύβεται και σχολιάζει: Σοβαροί οι λόγοι ώστε να σε ενθουσιάζει αυτό το ηλεκτρικό B-SUV από τη Stellantis με την αληθινή σφραγίδα Jeep, και όχι τη fake, όπως στο Renegade…

Τους καταγράφουμε:

– Έντιμο συνολικά
– Αξιοποιεί τις παροχές για τα ηλεκτρικά.
– Τέλειες εξωτερικές αναλογίες
– Άψογη θέση οδήγησης
– Εργονομία
– Τίμιο σε αυτονομία, χωρίς αγωνία
– Κρύβει το βάρος του.
– Δεν κουράζονται τα φρένα του.
– Ανάρτηση παντός «καιρού» και εδάφους
– Έρχεται σύντομα και με θερμικό κινητήρα.

Αρνητικά;

– Δε συγκρίνεται – και εμείς τι φταίμε;
– Καθυστερεί η εκδοχή με θερμικό κινητήρα.
– Ακριβό… Θα το θέλαμε 19.999 για τη βενζίνη, ώστε να κατατροπώσει.

Jeep Avenger

Δεν κρύβεται ο ενθουσιασμός

Ιεροσυλία, θα πουν οι φίλοι μου στο The Italian Job, και το χαρακτηρίζουμε ως μια σύγχρονη Alfasud σε crossover. Είναι κίτρινο το δικό μας, που λαχταράς να το οδηγείς, οπότε όταν θα προσφέρεται και με θερμικό κινητήρα θα το τοποθετήσεις δίπλα στα σέξι της κατηγορίας· στα γοητευτικά B-SUV της αγοράς, όπως το Juke, το Puma και το Mokka, αλλά και το T-Cross, ενώ βλέπει με ατού ακόμα και το T-Roc. Τόσο καλό. Σε σχέση με την ηλεκτρική του εκδοχή, που μας έχει αναστατώσει θετικά, δικαιώνοντας και την ψήφισή του ως COTY 2023, ρισκάρεις να συμπεριλάβεις στην άσκηση και το πραγματικά premium, το DS 3.

Ψηλά ο πήχης με το νέο «2008», όπως και με το Kona, που έχει «ξεχειλώσει» με τον σωστό τρόπο. Αν παραδίδεται σε λογικούς χρόνους, θα βλάψει και το Yaris Cross.

Το Countyman; Εύστοχο το ερώτημά σας, αγαπητή, αλλά αφενός ένα είναι το Μini, όταν αυτό το Jeep απλώς δε συγκρίνεται. Θα μας πει η αξιότιμη κ. Ιωάννα του γιατρού στη Μεταμόρφωση, όπως και άλλες κυρίες, ότι υπερέχει σε χώρους το Mini SUV, οπότε ευχόμαστε καλορίζικο. Είναι σαφές πως απέχουμε για τα περί αυτοκίνησης.

Jeep Avenger

Σε σχέση με το Avenger, έχουμε να κάνουμε με χαρακτήρα και στυλ. Είναι αποτέλεσμα και του εσωτερικού τους ανταγωνισμού και είναι γεγονός πως τους βγήκε περισσότερο σωστό και από ό,τι οι ίδιοι θα ήθελαν. Πιστοποιεί μάλιστα, όπως άλλωστε και το «2008», ότι στη Stellantis λειτουργούν και ανεξάρτητα, και αισιοδοξούμε πως έτσι θα εκφραστούν με την Alfa και, κυρίως, με τη Lancia. Είναι ο δρόμος της Cupra μέσα στο γερμανικό γκρουπ… Δείγμα ότι κάποιος σοφός, παλιός της αυτοκίνησης, αφήνει αραιά και πού την υπέρβαση, όπως τη ρυτίδα που γοητεύει στο αψεγάδιαστο πρόσωπο.

Δε μας ενθουσίασε η Tonale, τουλάχιστον στις εκδοχές που τη δοκιμάσαμε, και τη θέλαμε την υπέρβαση από το ιταλικό γκρουπ, έστω και μέσω της Jeep που σεβόμαστε. Θεωρούμε μάλιστα πως με τα φτηνά υλικά στο εσωτερικό οι Ιταλοί μας κλείνουν το μάτι, ξεχωρίζοντας την ουσία από τα φτιασίδια. Χορτάσαμε μαλακά πλαστικά και, στο τέλος, θα ξεχάσουμε την ουσία της οδηγικής συμπεριφοράς και της κύλισης, που εδώ βαθμολογούνται με άριστα. Με την ευκαιρία, ο «μετρητής» των πλαστικών μάς τελείωσε. Δε βγάζει ένδειξη, και η αστοχία του σε οδηγεί στο να ασχολείσαι με την ουσία κάθε λεπτομέρειας.

Jeep Avenger

Το Avenger στην ηλεκτρική του εκδοχή, ό,τι διαβάσατε από τον Μ.Σ. χθες και από την Ε.Ξ. πριν από πολλούς μήνες, βγάζει ένα θράσος, έναν ευγενικό τσαμπουκά που ταιριάζει με το ύφος του. Υπεράνω του κλασικού στυλ, πρόκειται για πετυχημένο κοκτέιλ που απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Μακάρι να είναι συνεπείς και στις παραδόσεις, και ειλικρινά με το νέο καθεστώς εκπροσώπησης, δε γνωρίζουμε αν θα το βρούμε στη Λαμία· στην πρωτεύουσα του ΡΑ, όπου ο φίλος Χρυσόστομος Καρέλλης. Μαζί, για ένα ανέβασμα στην Παύλιανη σε άσφαλτο και σε χώμα, με την ανάρτηση για σεμινάριο να σβήνει τις κακοτοπιές. Στην πρωτεύουσα, θα περιοριστούμε στη Βελμάρ, όπου διδάσκουν διαχείριση, προώθηση και πώληση των αλλότριων με τον έντιμο τρόπο. Όπως μόνο στου Σκλαβενίτη τα είδη για το σπίτι και την τροφή μας.

Κίτρινο το δικό μας, στα χρώματα της Hertz, και τίποτα τυχαίο. Θα «κλάψουν μανούλες» στο ράλλυ της ελληνικής αγοράς. Γεγονός είναι πως, αν οι «Ιταλοί» στην Κάτω Κηφισιά θέλουν να υποστηρίξουν την αλλαγή, με την dream team που διοικεί διατηρώντας τη θέση τους -στελέχη νικητές-, να η ευκαιρία, με ατού τον νέο πρέσβη της ηλεκτροκίνησης σε ρεαλιστικά μεγέθη._ Σ. Χ.

Jeep Avenger

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Jeep Avenger
  • Jeep Avenger
  • Jeep Avenger
  • Jeep Avenger
  • Jeep Avenger
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ