Δοκιμές Παρουσιάσεις

Oδηγούμε στη Γερμανία τη νέα BMW Σειρά 3 Touring

Η έκτη γενιά του απολαυστικού «ανθρωπομεταφορέα», BMW 3 Series Touring, είναι εδώ και την οδηγούμε στο Μόναχο.

Ξεκίνησε την ιστορία της το 1987 (πρώτη γενιά) και από τότε κάθε φορά που τη βλέπουμε και την οδηγούμε, σε κάθε έκδοση, σκεφτόμαστε πάντα το ίδιο: δώστε μας χιλιόμετρα και προορισμούς για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα της αυτοκίνησης, το οποίο έχει πουλήσει περισσότερες από 1.700.000 μονάδες.

Μπορεί το ενδιαφέρον στη χώρα μας να μην ανταποκρίνεται στην επιτυχία της, σε μεγάλες αγορές ωστόσο, όπως της Ιταλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μέρη δηλαδή όπου και η αυτοκινητική κουλτούρα είναι αναπτυγμένη και διαφορετική από τα δικά μας δεδομένα, η Touring πραγματοποιεί μεγάλη εμπορική επιτυχία, με τους ανθρώπους που την επιλέγουν να σημειώνουν τη δυναμική σχεδίαση, την αυξημένη οδηγική απόλαυση και την κορυφαία λειτουργικότητα που προσφέρει η BMW Σειρά 3 Touring.

Το μοντέλο αποκαλύφθηκε στο κοινό για πρώτη φορά στις 25-27 Ιουνίου 2019, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης BMW Group #NEXTGen στο Μόναχο, ενώ στην ίδια πόλη έμελλε να γίνει και πρώτη οδηγική γνωριμία μας μαζί του.

Οι εξωτερικές διαστάσεις της έχουν αυξηθεί συγκριτικά με της προκατόχου της κατά 76 χλστ. ως προς το μήκος (4.709 χλστ.), 16 χλστ. ως προς το πλάτος (1.827 χλστ.) και 8 χλστ. ως προς το ύψος (1.470 χλστ., συμπεριλαμβανομένου του πτερυγίου της οροφής), ενώ το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 41 χλστ., φτάνοντας τα 2.851 χλστ.

BMW Σειρά 3 Τοθρινγ

Στον τομέα της εμφάνισης, όπως συμβαίνει και με τη νέα BMW Σειρά 3 σεντάν, ξεχωρίζει η σχεδίαση του εμπρός τμήματος, με τη μεγάλη μάσκα «νεφρών», τους λεπτούς «δίδυμους» προβολείς και την ιδιαίτερη εμπρός ποδιά.  Εντυπωσιακοί και οι Full-LED προβολείς, οι οποίοι προσφέρονται στάνταρντ με τη νέα BMW Σειρά 3 Touring, ενώ προβολείς LED με προηγμένες λειτουργίες, προσαρμοζόμενοι προβολείς Adaptive LED με BMW Laserlight για αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα φώτων με εμβέλεια περίπου 530 μέτρα και εμπρός φώτα ομίχλης LED διατίθενται προαιρετικά.

Στα εντός, η σύγχρονη λειτουργικότητα συναντά την πολυτέλεια, και όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα ποιοτικό, όμορφο και απόλυτα φιλόξενο εσωτερικό.

Ο στάνταρντ εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα σπορ δερμάτινο τιμόνι νέας σχεδίασης με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών, ενώ παρατηρείς αμέσως και την ψηλή κεντρική κονσόλα και την ασορτί σχεδίαση των επενδύσεων θυρών και του πίνακα οργάνων. Ταυτόχρονα, ο μοντέρνος και απέριττος πίνακας οργάνων συνοδεύεται από οριζόντιες γραμμές, διακριτικές μεταλλικές λωρίδες και άλλες κομψές λεπτομέρειες.

Το νέο BMW Operating System 7.0 αποτελεί τη βάση για τη βελτιστοποίηση του συστήματος ελέγχου και απεικόνισης με σύγχρονες, ψηφιακές λειτουργίας προσαρμοσμένες με ακρίβεια στις ανάγκες του οδηγού. Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνει σχεδιασμένες με συνέπεια, προσαρμοζόμενες ενδείξεις σε έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και Control Display 10,25 ιντσών.

Στα χαρακτηριστικά της αμέριστης φιλοξενίας που σου προσφέρει το μοντέλο είναι ότι βρίσκεις αμέσως την ιδανική θέση οδήγησης, και απολαμβάνεις αμέσως τα νέας σχεδίασης καθίσματα, που αναβαθμίζουν περαιτέρω το επίπεδο άνεσης στο ταξίδι.

BMW Σειρά 3 Touring

Η νέα BMW Σειρά 3 Touring διατίθεται στάνταρντ με αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας. Η επιλογή Comfort Access επιτρέπει επίσης hands-free άνοιγμα και κλείσιμο. Το πίσω παράθυρο εξακολουθεί να ανοίγει ανεξάρτητα, με το άνοιγμά του μάλιστα να είναι κατά 20 χλστ. φαρδύτερο από του απερχόμενου μοντέλου.

Ο χώρος αποσκευών της νέας γενιάς μπορεί να μεταφέρει 500 λίτρα, συν 5 δηλαδή από την προηγούμενη, ενώ η συνολική χωρητικότητα μπορεί να φτάσει τα 1.510 λίτρα, με την αναδίπλωση των διαιρούμενων τμημάτων (40:20:40) της πλάτης των πίσω καθισμάτων. Σημειώστε εδώ ότι η φόρτωση αποσκευών μεγάλου όγκου και βάρους είναι τώρα ευκολότερη χάρη στο αυξημένο πλάτος κατά 112 χλστ. του χώρου αποσκευών και στο ψηλότερο κατά 30 χλστ. άνοιγμα για μεταφορά φορτίων, που είναι τώρα κατά 125 χλστ. φαρδύτερο στο πάνω τμήμα.

Highlight της νέας γενιάς σε επίπεδο φόρτωσης και λειτουργικότητας οι προαιρετικές, αντιολισθητικές ράγες που είναι ενσωματωμένες στο δάπεδο της νέας BMW Σειράς 3 Touring. Οι ράγες εκτείνονται αυτόματα όταν η πίσω πόρτα είναι κλειστή και αποτρέπουν τις μετακινήσεις φορτίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Όσον αφορά την κινητήρια δύναμη της νέας γενιάς, διατίθεται με τρεις βενζινοκινητήρες και τρία σύνολα diesel. Η M340i xDrive Touring ξεχωρίζει βέβαια χάρη στον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα της, που αποδίδει 374 ίππους. Η βενζινοκίνητη γκάμα περιλαμβάνει επίσης δύο 4κύλινδρους βενζινοκινητήρες με 184 ίππους στην 320i Touring και 258 ίππους στην 330i.

Στα diesel ξεχωρίζει η έκδοση με τον 6κύλινδρο σε σειρά των 265 ίππων στην 330d xDrive Touring, ενώ διατίθενται επίσης δύο 4κύλινδρα σύνολα diesel με 150 ίππους στην 318d Touring και 190 ίππους στην 320d Touring.

BMW Σειρά 3 Touring

Σημειώστε ότι οι 4κύλινδροι diesel των 318d Touring και 320d Touring συνδυάζονται στάνταρντ με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή με ένα 8τάχυτο Steptronic προαιρετικά (στάνταρντ σε όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις). Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης της BMW προσφέρεται στάνταρντ στα περισσότερα ισχυρά βενζινοκίνητα και diesel μοντέλα, και προαιρετικά για την 330i xDrive Touring και την 320d xDrive Touring. Όλες οι εκδόσεις πληρούν το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η Σειρά 3 Touring με το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, για πρώτη φορά μάλιστα στην γκάμα της έκδοσης.

Οδηγώντας τη νέα BMW Σειρά 3 Touring, διαπιστώνεις αμέσως την ευελιξία, την εξαιρετική ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης και την άνεση στο ταξίδι -σημείο αναφοράς του μοντέλου-, κάτι που οφείλεται και στην εξέλιξη του αμαξώματος και του πλαισίου. Η ακαμψία του αμαξώματος της νέας BMW Σειράς 3 Touring έχει αυξηθεί κατά περίπου 25% συνολικά και φτάνει το 50% σε κάποια σημεία.

Οι βάσεις του πλαισίου είναι πολύ πιο ανθεκτικές από του απερχόμενου μοντέλου, ενώ η νέα Σειρά 3 Touring έχει χαμηλό κέντρο βάρους και κατανομή βάρους 50:50. Παρά τις αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις, τις αρκετές προσθήκες στο στάνταρντ εξοπλισμό, την αυξημένη ακαμψία και τη βελτιστοποιημένη ηχομόνωση, είναι έως 10 κιλά ελαφρύτερη από την προκάτοχό της, ανάλογα με την έκδοση και το επίπεδο εξοπλισμού. Η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική έχει ως αποτέλεσμα χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,27 (320d Touring).

Εκτός από την ανάρτηση M Sport που είναι χαμηλότερη κατά 10 χλστ., οι πελάτες μπορούν επίσης να παραγγείλουν την ανάρτηση Adaptive M με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες. Οι δύο προαιρετικές εκδόσεις ανάρτησης συνεργάζονται με σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού.

BMW Σειρά 3 Touring

Φρένα M Sport με τετραπίστονες σταθερές δαγκάνες μπροστά διατίθενται κατόπιν παραγγελίας. Οι μπλε δαγκάνες φέρουν το λογότυπο «Μ». Ο στάνταρντ εξοπλισμός για τη νέα M340i xDrive Touring περιλαμβάνει επίσης διαφορικό M Sport, που διατίθεται προαιρετικά (σε συνδυασμό με ανάρτηση M Sport ή Adaptive M) για τις 330i Touring, 330i xDrive Touring και 330d Touring. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, πλήρως μεταβλητή λειτουργία του πίσω μπλοκέ διαφορικού συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της πρόσφυσης, της ευελιξίας, της ευστάθειας και της συμπεριφοράς στις στροφές.

Όσον αφορά τις τιμές της νέας BMW Σειρά 3 Touring στην ελληνική αγορά, σημειώστε:

330i - 52.850 ευρώ

330i xDrive - 57.400 ευρώ

320d - 50.250 ευρώ

320d xDrive - 57.250 ευρώ

330d xDrive - 66.500 ευρώ

Τιμοκατάλογος και έκδοση που δεν ταιριάζει με την ελληνική πραγματικότητα, αλλά αυτό δε μειώνει καθόλου την αξία του μοντέλου ως ενός από τα πιο ολοκληρωμένα της αυτοκίνησης._ Μ.Σαλ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου