Δοκιμές Παρουσιάσεις

Οδηγούμε τη νέα BMW ActiveHybrid X6

Η νεότερη και δεύτερη κατά σειρά προσπάθεια της BMW στην κατηγορία των οικολογικών αυτοκινήτων βρίσκει εφαρμογή στην πάντοτε πρωτοποριακή X6.

Η νεότερη και δεύτερη κατά σειρά προσπάθεια της BMW στην κατηγορία των οικολογικών αυτοκινήτων βρίσκει εφαρμογή στην πάντοτε πρωτοποριακή X6. Σε αντίθεση με το αντίστοιχο μοντέλο της σειράς 7, η νέα ActiveHybrid Χ6, που είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε στο μακρινό Μαϊάμι, είναι ένα πλήρως υβριδικό μοντέλο κινούμενο από έναν πανίσχυρο V8 βενζινοκινητήρα 4,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 404 ίππους, καθώς και δύο ηλεκτροκινητήρες, ενσωματωμένους μ’ έναν αρκετά πολύπλοκο τρόπο στο κιβώτιο ταχυτήτων, οι οποίοι αποδίδουν με τη σειρά τους 86 και 91 ίππους. Ωστόσο, στην πράξη η συνδυαστική απόδοση τους δεν υπερβαίνει τους 485 ίππους και τα 79,2 χλγμ. ροπής. Το πακέτο των… κινητήριων μονάδων της ActiveHybrid Χ6 συμπληρώνει φυσικά μια εξελιγμένη
 
Στην πράξη, η ActiveHybrid Χ6 μπορεί να οδηγηθεί είτε με την βοήθεια των ηλεκτροκινητήρων με ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 60 χλμ./ώρα, είτε με την αρωγή του 8κύλινδου βενζινοκινητήρα, είτε –ασφαλώς- με την συνδυασμένη λειτουργία και των τριών, ανάλογα με το στιλ και τις συνθήκες οδήγησης. Σε κάθε περίπτωση, η νέα ActiveHybrid Χ6 αποδεικνύεται όχι μόνο γρήγορη, όπως η αμιγώς βενζινοκίνητη αδελφή της (xDrive 50i), επιταχύνοντας από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,6 δλ., αλλά και εμφανώς πιο οικονομική και… καθαρή καταναλώνοντας μόλις 9,9 λίτρα για κάθε 100 χλμ./ώρα με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται στα 236 γρ./χλμ.
 
Στη χώρα μας η νέα ActiveHybrid Χ6 αναμένεται να λανσαριστεί στις αρχές της προσεχούς άνοιξης, και συγκεκριμένα τον Μάρτιο, σε τιμές που κατ’ εκτίμηση θα έχουν ως αφετηρία τα 100.000 ευρώ._Χ.Α.
Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: X6

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Έλληνας οδηγός ράλλυ;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου