Δοκιμές Παρουσιάσεις

Peugeot 208 GTi 30th Anniversary Edition

Ευκαιρίας δοθείσης, οδηγούμε στο Παρίσι την εξελιγμένη, επετειακή έκδοση του σύγχρονου γαλλικού GΤi, που φέρει την υπογραφή της Peugeot Sport και, κακά τα ψέματα... αυτό είναι το σωστό!

ΜΑΣ πήγε πολλά χρόνια πίσω η Peugeot με τη συγκεκριμένη έκδοση του 208 GTi. Ταξιδέψαμε σε ειδικές διαδρομές του 1984. Σε δρόμους όπου εξελίχθηκε το Ράλλυ Ακρόπολις, αλλά και αλλού, στην Ιταλία και στην Αγγλία. Τότε οι Γάλλοι συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με το 205 Τ16, και να η ευκαιρία και για την προβολή-προώθηση ευρύτερα του DNA τους μέσα από το πολιτικό 205 GTi, τότε 1.6, αργότερα 1.9. Μπορεί το Golf να όρισε τις προδιαγραφές νωρίτερα, αλλά είναι αυτό το Peugeot που τις διευκρίνισε, όντας μικρό και ιδιαίτερα φιλικό στη γρήγορη, στην πολύ γρήγορη οδήγηση.

Τα χρόνια πέρασαν, το «206» έγινε εμπορική επιτυχία, παρά την αποστροφή που δεν έκρυβαν οδηγώντας το οι νεότεροι με άποψη, και μόνο το «106» σε διάφορες ειδικές εκδοχές με τους κωδικούς «Rallye» και «GTi» ενδεχομένως μπορούσε να συγκριθεί με το καθαρόαιμο, που ήταν και παραμένει το «205». Στην πορεία, στο δρόμο της εξέλιξης, ήρθε το «207», οπότε και αυτοί οι Γάλλοι με απόλυτη ειλικρίνεια ονομάτιζαν «GT» την πολιτική γρήγορη έκδοση και «Rallye» την πιο φτωχή σε εξοπλισμό αλλά οδηγικά ενδιαφέρουσα, παρά τους περιορισμούς. Με πιο ελεύθερες προδιαγραφές και με ισχυρότερο κινητήρα, το RC έδειχνε το δρόμο στο συναγωνισμό, χωρίς όμως να ανατριχιάζει τον δογματικό, που θυμάται και απαιτεί σύγχρονη λύση με τη φιλοσοφία του άλλοτε.

Ακολούθησε το «208», ένα απόλυτα επιτυχημένο σουπερμίνι, που πρέπει όμως να το δοκιμάσεις με μεσαίους κινητήρες 1.6 ώστε να πιστοποιήσεις τις αρετές του. Η έκδοση GTi προέκυψε με το καλημέρα και, για να είμαστε ακριβείς, απογοήτευσε τους πολύ ειδικούς. Τους άρρωστους, θα πείτε, αυτούς που λατρεύουν να «φοράνε» τα Peugeot τους, να γίνονται ένα μαζί τους και να δημιουργούν στο δρόμο, θα συμπληρώσουμε. Τίμια πρόταση, αλλά είναι το παρελθόν και η ένδειξη GTi που προβληματίζουν. Ο ψύχραιμος σημείωνε «σημεία των καιρών», και ο αντικειμενικός «πρόκειται για ένα εξαιρετικό GT».

Τα μηνύματα έδειξαν το ρόλο τους, η εποχή, λόγω των τριάντα ετών από το τότε, ήταν ιδανική, και να η ευκαιρία ώστε αυτοί οι Γάλλοι να ασχοληθούν και, παρεμβαίνοντας με τον τρόπο τους στις λεπτομέρειες, να κάνουν τη διαφορά.

Paris in-out

Το πρωτοείδαμε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ στο ευρύ κοινό παρουσιάστηκε αμέσως μετά, στο Σαλόνι του Παρισιού. Η επετειακή έκδοση των τριάντα ετών του 208 GTi σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Μαύρο μέσα σε ιδανικό περιτύλιγμα, με προδιαγραφές που σε κάνουν να πάρεις αυτήν την πρόταση πολύ σοβαρά, αφού ξέρεις ότι οι συγκεκριμένοι Γάλλοι το έχουν. Κατέχουν τον τρόπο να δίνουν στον Πραγματικό Οδηγό το ζητούμενο, συνδεδεμένο με ασφαλή, απλό τρόπο και με όρια που τα ψάχνουν και αυτοί οι οδηγοί αγώνων. Πώς να το σημειώσουμε; Το εξελίσσουν σε γάντι. Το «φοράς» και οδηγείς αξιοποιώντας και άλλα μέρη του σώματος, όπως τη μέση σου, και βέβαια το μυαλό σου. Προτάσεις που απαιτούν μικρές, ακριβείς κινήσεις.

Το αίτημά μας κατατέθηκε αμέσως, και η νέα αντιπροσωπεία των Λεόντων συντονίστηκε με το γαλλικό γραφείο Τύπου, ώστε να δοκιμάσουμε το επετειακό με την πρώτη ευκαιρία. Δεν ήταν από τις περιπτώσεις που θέλεις και να επιβεβαιώσεις. Απλώς ξέρεις τι σε περιμένει, και θέλεις να το ζήσεις...

Επιστροφή στο Παρίσι, λοιπόν, και να 'μαστε εκεί, στο τέταρτο υπόγειο του κτιρίου της Grand Armee', όπου μας περίμενε, έτοιμο για όλα. Η διχρωμία στο αμάξωμα του αυτοκινήτου μας, με το ματ μαύρο χρώμα εμπρός να διαδέχεται το κόκκινο της φωτιάς μέσα από μια κοφτή διαγώνια γραμμή, σοκάρει και θέτει σε δοκιμασία την εσωτερική αίσθηση ισορροπίας του αποδέκτη, αν και το 308 R ή το πρωτότυπο Exalt μας είχαν προϊδεάσει για τον τρόπο που η Peugeot αξιοποιεί τα πολεμικά αυτά χρώματα. «Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να χρησιμοποιήσεις τους δύο τόνους πάνω στο αυτοκίνητο. Μέχρι σήμερα η συνηθισμένη προσέγγιση είναι να βάφεται η οροφή με άλλο χρώμα. Εμείς βρήκαμε έναν πιο ορατό και έντονο τρόπο να το κάνουμε, και ο οποίος λειτουργεί καλύτερα προκειμένου να υπογραμμίζει το δυναμισμό των αυτοκινήτων μας. Γνωρίζουμε τους περιορισμούς που έχει αυτή η προσέγγιση, για αυτό και υιοθετείται μόνο σε ειδικές εκδόσεις» μας είχε πει ο Διευθυντής Σχεδιασμού της φίρμας, Ζιλ Βιντάλ.

Το επετειακό «208» αποτελεί αναμφίβολα μία από αυτές τις περιπτώσεις. Στη διαφοροποιημένη όψη του προσθέστε τα μαύρα διακοσμητικά που αντικατέστησαν τα αντίστοιχα χρωμιωμένα του «απλού» GTi, ενώ μαύρα διακοσμητικά συναντάμε και στις δύο πλευρές του αμαξώματος, όπως τα πλαϊνά μαρσπιέ και τα τόξα στα φτερά, που καλύπτουν τους νέους τροχούς των 18 ιντσών. Στο παιχνίδι της διχρωμίας συμμετέχουν και οι κόκκινες δαγκάνες στους εμπρός τροχούς.

Στο εσωτερικό παραμένουν σεμνές και ταπεινές οι ενδείξεις, ενώ ξεχωρίζουν τα μπάκετ (με μαύρη αλκαντάρα και κόκκινες ραφές) με τη φροντίδα της Peugeot Sport. Από την άλλη, το έντονο κόκκινο από τα καλύμματα του δαπέδου φροντίζει για την απαραίτητη χωροχρονική σύνδεση με το παρελθόν - τότε που οδηγήσαμε στο Μαρόκο σε παγκόσμια πρώτη το λευκό 205 Rallye...

Οι δύο χρωμιωμένες εξατμίσεις είναι υπεύθυνες για τον πιο πολεμικό ήχο, υπογραμμίζοντας έτσι τη διαφορετικότητα της κατασκευής. Αυτός ο καλά δουλεμένος ήχος του κινητήρα μάς επαναφέρει στο σήμερα και, αμέσως μετά, χρησιμοποιώντας τον επιλογέα, απλώς επιβεβαιώνεται. Δεν πρόκειται για παιχνίδι του μάρκετινγκ, αλλά για πρόταση που προδίδει σεβασμό στο χθες, όπως σχεδιάστηκε τότε, το 1984.

Βιάζεσαι. Θέλεις να ψάξεις, να το βρεις, να δεθείς και να το χαρείς. Εγκαταλείπουμε τον περιφερειακό και την εθνική οδό, και τη βρίσκουμε στην ειδική διαδρομή νότια της πολύ φωτισμένης πρωτεύουσας. Καλή άσφαλτος, λίγη κίνηση, συνεργάσιμοι ποδηλάτες, και πάμε και ξαναπάμε, και γρήγορα, και ακόμα πιο γρήγορα.

Η απόδοση του 1.6L THP, ο οποίος φυσικά πληροί τις προδιαγραφές Euro 6, πειράχτηκε έτσι ώστε η ισχύς των 200 ίππων να σκαρφαλώσει στους 208, διαφορά που στα χαρτιά υπόσχεται ένα κέρδος 3 δεκάτων στο «0-100» και 4 στο χιλιόμετρο, στην πράξη όμως δεν αποτελεί παρά ένα κλείσιμο του ματιού, ώστε η ιπποδύναμη να συμβαδίζει με την ονομασία του μοντέλου! Περισσότερη ουσία το «τσίμπημα» της ροπής από τα 28 στα 30,6 χλγμ., κάνοντας το σύνολο κάτω από το καπό μία ιδέα πιο πρόθυμο να ανταποκριθεί στις ορέξεις του οδηγού. Το σίγουρο είναι ότι ο κινητήρας έχει κερδίσει παντού, και δεν είναι θέμα ψυχολογίας συνδεδεμένο με το διαφορετικό θόρυβο. Έχεις δύναμη από χαμηλά και εκπληκτική απόκριση στο «άσε-πάτα». Μέσα σε αυτό το πολεμικό κλίμα μοιάζει μάλλον παράταιρη η υπενθύμιση του εργοστασιακού press kit για τη λειτουργία Start/Stop του κινητήρα, που, πιστέψτε μας, δε θα καταφέρει στο ελάχιστο να περιορίσει τις ορέξεις του για βενζίνη από τη στιγμή που ο οδηγός σεληνιαστεί...

Τι άλλο; Ανάρτηση! Αφήνεις, γυρίζει και σανιδώνεις, οπότε επανέρχεται με σπάνιο τρόπο, χάρη στο ελεγχόμενο διαφορικό τύπου Τόρσεν, το οποίο φροντίζει για την αποτελεσματικότερη μεταφορά της δύναμης στο δρόμο, λύση απευθείας δανεισμένη από το RCZ R. Εννοείται πως λειτουργεί περίφημα, ενώ βελτιωμένος αποδεικνύεται ο επιλογέας, με αποτέλεσμα να αλλάζεις για να αλλάξεις. Δουλειά έχει γίνει και στα φρένα, και δεν τη κρύβουν. Βλέπετε, όταν είναι κρύα, σε βάζουν σε σκέψη, που αλλάζει μεμιάς μόλις ζεσταθούν και λειτουργήσουν σωστά. Τα πάντα όλα σε αυτό το πακέτο λειτουργούν διαφορετικά, όπως δηλαδή αρμόζει στην κατασκευή, από τη στιγμή που θα ανέβουν οι θερμοκρασίες. Το ζητάει το γκάζι, χωρίς να διαμαρτύρεται όταν οι συνθήκες επιβάλλουν τη μετακίνηση.

Αυτό είναι το σωστό...

Οι Γάλλοι, οι συγκεκριμένοι, θύμισαν καταρχήν στους ίδιους ποιος είναι ο αρχηγός όταν πρόκειται για κατασκευές με χαρακτήρα. Εμείς νιώσαμε όπως άλλοτε. Πήγαμε χρόνια πίσω. Μας παρέσυρε στο δικό του ρυθμό. Ζεστάθηκε, δέθηκε μαζί μας, και δε χάσαμε την ευκαιρία. Αυτήν την οδηγική συμπεριφορά που τόσο μας έλειπε την απαιτούσαμε άτυπα χρόνια τώρα από τους Γάλλους της Peugeot. Δε θα το κρύψουμε ότι ενίοτε νιώσαμε και προδομένοι. Δεν άρεσε στους νέους η συμβατική εκδοχή και δεν το έκρυψαν, είτε δοκίμασαν είτε ψήφισαν, όπως στη δική μας εκδήλωση για το GTi της Χρονιάς.

Δεν πρόκειται για ευκαιριακό ενθουσιασμό, αλλά για χαρά μεγάλη, αφού διαπιστώνεις πως το DNA ζει καλά ποτισμένο στο αίμα τους, άσχετα από το αν οι συνθήκες και τα πρέπει της αγοράς ενίοτε το περιορίζουν. Ας μας το θυμίζουν και έτσι, ευκαιριακά, και -ποιος ξέρει;- μπορεί να τους γίνει πάλι συνήθεια..._ Σ. Χ.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

PEUGEOT 208 GTi 30th ANNIVERSARY EDITION

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.6 THP

ΚΥΒΙΣΜΟΣ 1.598 κ.εκ.

ΜΕΓ. ΙΣΧΥΣ 208 ίπποι/5.800 σ.α.λ.

ΜΕΓ. ΡΟΠΗ 30,6 χλγμ./1.700 σ.α.λ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΕΜΠΡΟΣ Γόνατα ΜακΦέρσον

ΠΙΣΩ Ημιάκαμπτος άξονας

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΜΗΚ.xΠΛ.xΥΨ. 3.962x1.739x1.460 χλστ.

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ 2.538 χλστ.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

0-100 ΧΛΜ./ΩΡΑ 6,5 δλ.

ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 230 χλμ./ώρα

ΕΚΠΟΜΠΗ CΟ2 125 γρ./χλμ.

*TIMEΣ KATAΣKEYAΣTH

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: 208

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου