DS 7 Crossback: Στην Ελλάδα

To νέο DS 7 Crossback σηματοδοτεί τη νέα εποχή της DS Automobiles που από το ξεκίνημά της εισέρχεται δυναμικά και στην ελληνική αγορά.

Με μήκος που το τοποθετεί λίγο πάνω από τα μικρομεσαία και κάτω από τα μεσαία SUV, το DS 7 Crossback έρχεται να πλασαριστεί μεταξύ των premium εκπροσώπων του είδους “πατώντας” σε καινοτόμες λύσεις που φέρει, αλλά κυρίως στη σχεδίασή του, στην οδηγική του άνεση και στη δεδομένη πολυτέλεια που παρέχει.

Το νέο μοντέλο το οποίο σημειωτέον αποτελεί και και την επιλογή του Γάλλου Προέδρου (!), πατάει στην πλατφόρμα EMP2 του γκρουπ PSA. Από πλευράς διαστάσεων είναι παρεμφερές των Citroen C5 Aircross και Peugeot 5008 (μ. 4.573 x πλ.1.906 x υψ.1.625), όμως εδώ η εμφάνιση και τα υλικά είναι τα στοιχεία που το κατατάσσουν πιο ψηλά σε επίπεδο πολυτέλειας.  Εξωτερικά διακρίνεται η μάσκα «DS Wings» με την κάθετη γρίλια και το χαρακτηριστικό λογότυπο DS στο κέντρο, η οποία πλαισιώνεται από τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, με τους ξεχωριστούς προβολείς DS Active Led Vision. Συνολικά το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από κυρτές γραμμές, ενώ οι ζάντες διαστάσεως από 17 έως και 20 ίντσες, σε συνδυασμό με τα εννιά διαθέσιμα εξωτερικά χρώματα δημιουργούν μια πληθώρα λύσεων εξατομίκευσης. Το στοίχημα πάντως του DS 7 Crossback παίζεται στο ευρύχωρο για πέντε επιβάτες εσωτερικό του. Εκεί οι Γάλλοι έχουν “παίξει” με πλήθος υλικών ανώτερης ποιότητας,εμπνευσμένων από την υψηλή ραπτική σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας, Thierry Metroz. Έτσι, ανάλογα με τον εξοπλισμό και την έκδοση, περιλαμβάνουν από μαλακά πλαστικά και δέρμα, μέχρι ξύλο και αλκαντάρα. Σε ό,τι αφορά τα όργανα, αυτά προβάλλονται στάνταρ από μια οθόνη 12 ιντσών, ενώ άλλη μία, αντίστοιχης διαγωνίου έχει επιστρατευθεί για το σύστημα πολυμέσων και μέρος των λειτουργιών του αυτοκινήτου. Highlight αποτελεί ένα έξτρα αναδυόμενο αναλογικό ρολόι στο κέντρο του ταμπλό, προϊόν της συνεργασίας της DS Automobiles με την ορολογοποιΐα B.R.M.. Κατά τα λοιπά, στη σύντομη επαφή μας με το αυτοκίνητο στο πλαίσιο της παρουσίασής του στην ελληνική αγορά από τον Όμιλο Συγγελίδη που αντιπροσωπεύει τη μάρκα στη χώρα μας, πέραν της δεδομένης πολυτέλειας και της εντυπωσιακής εμφάνισης του εσωτερικού, “βρήκαμε” εργονομικά τα χειριστήρια και τις οθόνες στο ταμπλό.

Από πλευράς κινητήρων, το πλάνο περιλμβάνει δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου, με ένα υβριδικό σύνολο και μάλιστα τετρακίνητο, να ακολουθεί στα τέλει του επόμενου έτους. Μέχρι τότε, μιλάμε για προσθιοκίνητες εκδόσεις που ωστόσο -για το κάτι παραπάνω εκτός δρόμου- μπορούν να εξοπλιστούν με το all grip control του γαλλικού γκρουπ. Από πλευράς βενζίνης, στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο 1.2 PureTech (130 ίπποι) με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και ακολουθεί ο 1.6 ΤΗΡ με 180 ίππους, καθώς με 225 ίππους με το αυτόματο οκτάρι κιβώτιο. Στους ντίζελ η σειρά περιλαμβάνει τον νέο 1.5 BlueHDI με 130 ίππους και επιλογή μεταξύ του χειροκίνητου ή του αυτόματου κιβωτίου, όπως και τον δίλιτρο BlueHDI με 180 ίππους και στάνταρντ το αυτόματο κιβώτιο.

Από πλευράς εξοπλισμού το DS 7 Crossback διατίθεται στα επίπεδα Chic, Be Chic και So Chic, με τις τιμές να έχουν ως εξής:


                                                 Chic               Be Chic       So Chic

1.2L          PureTech 130          27.999          31.480          34.600

1.6L          PureTech 130                               36.865          43.650

1.6L          THP S&S 225                                                      44.700

1.5L          BlueHDi 130             32.100         33.600          36.300

1.5L          BlueHDi 130 EAT8                        35.665          40.810

2.0L          BlueHDi 130                                                      45.220

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού του DS 7 Crossback μπορεί να φέρει από σύστημα Νυχτερινής Ορατότητας (Night Vision), με μέχρι και το σύστημα Active Scan Suspension, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και κάμερες που “σκανάρουν” το δρόμο 5 μέτρα εμπρός από τους τροχούς και προσαρμόζει την ανάρτηση επιτυγχάνοντας βέλτιστο επίπεδο άνεσης._ Ε. Ξ. 

Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: DS 7 Crossback

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου