top icon
Επικαιρότητα

35.000 απολύσεις σε πιθανή ένωση GM-Chrysler

Η προβλεπόμενη συγχώνευση της GM και της Chrysler LLC θα οδηγήσει σε 25.000 έως 35.000 απολύσεις εργαζομένων.

Εδώ και μερικές εβδομάδες η αγορά βοά γύρω από την επικείμενη συγχώνευση μεταξύ της General Motors και της Chrysler LLC. Σήμερα, είδε το φως της δημοσιότητας μία ανάλυση σχετικά με τις ευρύτερες επιπτώσεις από τη συγχώνευση αυτή, και η οποία φέρει την υπογραφή μιας εταιρίας συμβούλων από το Μίσιγκαν, με την επωνυμία «Anderson Economic Group of East Lansing». Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι στην έκθεσή τους αναφέρεται πως αν ολοκληρωθεί η εξαγορά του Ομίλου Chrysler από την GM, τότε 25.000 με 35.000 εργαζομένων και από τις δύο εταιρίες πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος Patrick Anderson: «Δεν υπάρχει καμία προοπτική να αποφύγουν η GM και η Chrysler τις περικοπές προσωπικού…».
 
Στην ίδια έκθεση συμπεραίνεται πως 10 εργοστάσια συναρμολόγησης, όπου τρία από αυτά βρίσκονται πιθανότατα στο Μίσιγκαν, θα βάλουν αναγκαστικά λουκέτο. Το Μίσιγκαν θα πληγεί άλλωστε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή, καθώς περίπου 18.000 με 25.000 υπάλληλοι προβλέπεται να χάσουν τις θέσεις τους σε μία περίοδο ενός με δύο ετών από τη στιγμή της συγχώνευσης.
 
Και για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, στην έκθεση της Anderson Economic Group of Lansing αναφέρεται πως στην εναλλακτική περίπτωση όπου η Chrysler LLC θα πωληθεί σε κομμάτια, τότε θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες απώλειες θέσεων εργασίας. Και πάλι ο Anderson λέει: «Θα χαθούν πολύ περισσότερες δουλειές και οι επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι ακόμα μεγαλύτερες σε περίπτωση που η Chrysler βάλει απλά λουκέτο ή εάν κοπεί σε κομμάτια». Ο Όμιλος Chrysler στον οποίο υπάγονται η Chrysler, η Dodge και η Jeep, απασχολεί περίπου 49.000 εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες και στηρίζει 125.000 συνταξιούχους και τις οικογένειές τους.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ