top icon
Επικαιρότητα

4κύλινδρος κινητήρας 2.0 λίτρων για την Jaguar F-Τype

Η entry-level έκδοση του βρετανικού κουπέ είναι ένα αυτοκίνητο που σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμήσει κανείς.

Πρόκειται για πολυσυζητημένο ήδη 2λιτρο κινητήρα της Jaguar-Land Lover, ο οποίος ανήκει στην αλουμινένια οικογένεια Ingenium που με σταθερά βήματα αναμένεται να… κυριαρχήσει κάτω από το καπό όλων σχεδόν των μοντέλων των δύο εταιρειών. Για την περίσταση, ο 4κύλινδρος των Βρετανών, ο οποίος διαθέτει twin-scroll υπερσυμπιεστή, αποδίδει ισχύ 300 ίππων και ροπή 400 Nm σταθερά από τις 1.500 έως και τις 4.500 σ.α.λ. συνδυαζόμενος κατ’ αποκλειστικότητα με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και, χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης, με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Σύμφωνα με την JLR, o εν λόγω κινητήρας, χάρη στο μικρότερο σε σχέση με τον 3λιτρο V6 βάρος του, εξασφαλίζει στη μικρή Jaguar F-Type των 1.524 κιλών επιτάχυνση έως τα πρώτα 96 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 5,4 δλ. και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Οι διαφοροποιήσεις στο βάρος και η, θέλοντας και μη, διαφορετική κατανομή της μάζας ανάμεσα στους δύο άξονες, υποχρέωσαν τους Βρετανούς να αναθεωρήσουν τις ρυθμίσεις τόσο της ανάρτησης (σ.σ.: τα αμορτισέρ είναι διαφορετικά και τα ελατήρια πιο μαλακά κατά 4% και 3% εμπρός και πίσω), όσο και του ηλεκτρικά υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης της κατασκευής.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης της 2λιτρης έκδοσης του μοντέλου, η Jaguar προχώρησε και σε μικρές αλλαγές στην εμφάνιση του αυτοκινήτου, με σημαντικότερες εκείνες που αφορούν στα ελαφρώς τροποποιημένα εμπρός φώτα LED, τα νέα καθίσματα στο εσωτερικό και το αναβαθμισμένο infotainment InControl Touch Pro στο εσωτερικό._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ