top icon
Επικαιρότητα

4o Motor Festival: 16-17 Aπριλίου στο ΣΕΦ

Στον φιλόξενο χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου δόθηκε η συνέντευξη τύπου για τη διεξαγωγή του 4ου Μotor Festival, που θα λάβει χώρα στο ΣΕΦ το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου.

Με βασικό μήνυμα τη ρήση "Το μηχανοκίνητο δεν είναι μόνο μέσο μετακίνησης, είναι τρόπος ζωής" το φεστιβάλ μας υπόσχεται πολλές εκπλήξεις και υπόσχεται να μας κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια του διημέρου. Harley Davidson Live Show, επιδείξεις πολεμικών τεχνών, σεμινάρια οδικής ασφάλειας από τον Ιαβέρη, διαγωνισμοί για το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο και τη δημοφιλέστερη μοτοσικλέτα του φεστιβάλ, Fire & Led Show, αυτοκίνητα που συμμετέχουν στους αγώνες drift και άλλα πολλά.

Εκεί θα πάρουμε επίσης και μια πρώτη γεύση από το Elênica, το πρώτο ελληνικό supercar με παραμετρικό σασί που σχεδίασε ο μηχανολόγος-μηχανικός Δημήτρης Χατζηκακίδης. Το Elênica εξελίσσεται στην Ελβετία και την Αγγλία, και θα παρουσιαστεί σε λίγους μήνες. Διαθέτει σειρά από στοιχεία που εμφανίζονται πρώτη φορά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και έχουν αφετηρία το παραμετρικό σασί, το στοιχείο αναρτήσεως και άλλες καινοτόμες τεχνολογίες. Αντί για τις τέσσερις διαφορετικές συμβατικές αναρτήσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα, τοποθετείται τέσσερις φορές στις γωνίες του πλαισίου το ίδιο (απολύτως ρυθμιζόμενο) στοιχείο αναρτήσεως, δημιουργώντας το παραμετρικό σασί.

Το Motor Festival επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Στο διήμερο Motor Festival-Life and Style, η μόδα παίζει κεντρικό ρόλο, προβάλλοντας τη δυνατότητα που μας εξασφαλίζει να διαφέρουμε και να διαφοροποιούμαστε, να ξεχωρίζουμε, να κεντρίζουμε το ενδιαφέρον και να τραβάμε την προσοχή. Το αγαπημένο σου όχημα, το έργο τέχνης σου, το δικό σου ρούχο, η μουσική σου, το ταξίδι σου, το τιμόνι και το γκάζι σου, το θέαμα και η αδρεναλίνη, αποτελούν το δικό σου τρόπο έκφρασης, μια σύγχρονη κουλτούρα, μια διέξοδο από την πολλές φορές άχρωμη και κουραστική καθημερινότητα.

Νέα μοντέλα και κλασικά, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, κορυφαίες βελτιώσεις από καταξιωμένους πρωταγωνιστές στους αγώνες αυτοκινήτου, αλλά και στην καθημερινή αυτοκίνηση, έξυπνα και χρήσιμα αξεσουάρ, εξοπλισμός και οι νέες τάσεις της μόδας στον κόσμο της μηχανοκίνησης, όλα ενωμένα σε ένα τεράστιο, στεγασμένο χώρο. Σε ένα χώρο με μια μεγάλη κεντρική σκηνή και γιγαντο-οθόνες, όπου τα προϊόντα των εκθετών θα παίρνουν τη διάσταση που τους αξίζει, πλαισιωμένα από άνετους και ευρύχωρους εκθεσιακούς χώρους.

Το διήμερο φεστιβάλ για το Motor Style που πραγματοποιεί η εταιρεία Magic Lamp, έχει στόχο να δείξει πως το μηχανοκίνητο δεν είναι απλά ένα μέσο μεταφοράς ή ένας αγώνας δρόμου, αλλά μόδα, απόλαυση, τρόπος και στάση ζωής. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 5 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ