top icon
Επικαιρότητα

5άστερα τα Honda Jazz και HR-V (video)

Τα δύο ιαπωνικά μοντέλα απέσπασαν την ανώτατη διάκριση στις καθιερωμένες δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του τελευταίου, το Jazz είναι μόλις το δεύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας σούπερ μίνι που αποσπά φέτος την εν λόγω διάκριση. Σημαντική για τη διάκριση αυτή ήταν η συμβολή του συστήματος City Brake Active System, το οποίο υιοθετεί την τεχνολογία laser σκανάροντας τον δρόμο εμπρός. Σε περίπτωση διάγνωσης ενός επικείμενου κινδύνου, η κεντρική μονάδα ελέγχου επενεργεί στα φρένα στις χαμηλές ταχύτητες κίνησης.

Τόσο στο Jazz, όσο και στο νέο HR-V εφοδιάζονται στις μεσαίες και πιο πλούσιες εκδόσεις με μια ακόμη… ηλεκτρονική δέσμη μέτρων προστασίας των επιβατών τους. Ο λόγος, για το πολύ-σύστημα Advanced Driver Assist System, το οποίο απαρτίζεται από τα υπό-συστήματα Forward Collision Warning, Traffic Sign Recognition System, Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning και High-beam Support System.

Δείτε στη συνέχεια τα επίσημα βίντεο από τις δοκιμές πρόσκρουσης των δύο ιαπωνικών μοντέλων που πραγματοποίησε ο οργανισμός EuroNCAP._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ