top icon
Επικαιρότητα

600 ίπποι για το νέο Nissan Juke-R 2.0 Concept

Μικρές αλλαγές στη σχεδίαση αλλά κυρίως περισσότερη ισχύς για το… μεταμφιεσμένο σε crossover super car της Nissan.

Αν οι 545 ίπποι του «παλιού» Juke-R σας φαίνονται λίγοι, τότε τι καλύτερο από μία ακόμα πιο… εξωφρενική εκδοχή του –κατά τ’ άλλα- ταπεινού ιαπωνικού crossover. Φέροντας την ονομασία Juke-R 2.0 Concept, οι Ιάπωνες μεταφύτεψαν την κινητήρια μονάδα του GT-R Nismo κάτω από το καπό του «νέου» Juke-R προχωρώντας συγχρόνως σε σχεδιαστικές επεμβάσεις που τονίζουν ακόμα περισσότερο τον άγριο χαρακτήρα του. Ειδικά για την περίσταση, λοιπόν, ο γνωστός 3,8 V6 κινητήρας της ιαπωνικής εταιρείας αποδίδει πλέον ούτε λίγο ούτε πολύ 600 ίππους. Προς το παρόν, η εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος αναφορικά με τις επιδόσεις του εκδοχής «2.0», οι οποίες μολαταύτα αναμένονται ακόμα πιο καυτές σε σχέση με το παρελθόν. Για την ιστορία πάντως θυμίζουμε πως το «παλιό» Juke-R χρειαζόταν μόλις 3,0 δλ για το «0-100» ενώ η τελική του ταχύτητα άγγιζε τα 275 χλμ./ώρα.

Από εκεί και πέρα τώρα, η »φροντίδα» των Ιαπώνων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν επίσημα το συγκεκριμένο πρωτότυπο αύριο στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed, περιλαμβάνει και αλλαγές στην εμφάνιση. Εκεί, δηλαδή, όπου υιοθετείται ένα σαφώς πιο «αγριεμένο» body kit, με ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος, όπως και ο πίσω, είναι κατασκευασμένοι από ανθρακονήματα.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, πάντως, άγνωστο παραμένει αν το νέο αυτό επεισόδιο στο σήριαλ «Juke-R» θα πάρει τελικά το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της ιαπωνικής εταιρείας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ