top icon
Επικαιρότητα

6η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου Αθήνας: 5 -13 Νοεμβρίου στο Ελληνικό

Μεγαλύτερη, πλουσιότερη σε νέα μοντέλα και πρωτότυπα αλλά και με πολλές εκδηλώσεις είναι η φετινή 6η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ). Το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς στο χώρο του αυτοκινήτου ξεκινά σήμερα, με την Ημέρα των Δημοσιογράφων, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8 το βράδι παρουσία του υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Λιάπη. Ανάδοχος οργανωτής του Athens International Motorshow είναι η εταιρεία EXPA Εκθέσεις –Συνέδρια ΕΠΕ και κύριος χορηγός η ΤΙΜ υπό την αιγίδα του OICA –Παγκοσμίου Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Το πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι και πάλι ο χώρος που πραγματοποιείται η Έκθεση, η οποία φέτος θα εκτείνεται σε 43.500 τετραγωνικά μέτρα, ενώ 7.500 τετραγωνικά μέτρα θα αφορούν τα αξεσουάρ και τα υπόλοιπα εμπορεύσιμα είδη από το χώρο του αυτοκινήτου.

Η φετινή διοργάνωση έχει να παρουσιάσει περίπου 50 νέα μοντέλα –και σχεδόν άλλες τόσες ανανεωμένες ή νέες εκδόσεις μοντέλων που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά- και μια σειρά πρωτότυπων & αγωνιστικών αυτοκινήτων. Σε ό,τι αφορά τώρα εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα συνοδεύουν την έκθεση σε όλη τη διάρκειά της, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα είναι πιο πολλές σε σύγκριση με το 2003 και πιο ενδιαφέρουσες. Test Drive εντός και εκτός δρόμου, με ασκήσεις σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, προσομοιωτές οδήγησης και άλλα πολλά. Παρούσα στον τομέα αυτό θα είναι και η PROMAUTO, που είχε την ευθύνη των ανάλογων εκδηλώσεων στην Αutoland της 70ης Δ.Ε.Θ., καθώς και η σχολή ασφαλούς οδήγησης του Ιαβέρη σε συνεργασία με το περιοδικό Αuto Moto & Sport.

Η 6η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Αθήνας θα έχει 12ωρη λειτουργία καθημερινά (10 πμ.- 10 μμ.) ενώ το εισιτήριο θα κοστίζει 9 ευρώ.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Μεταξύ των πιο ξεχωριστών εκθεμάτων θα βρίσκονται τα νέα μοντέλα Daihatsu D –Compact, Skoda Octavia5 RS, Peugeot 407 Coupe, Νissan Tone & Micra C+C, Jaguar XK Advanced Lightweight Coupe, Fiat Grande Punto, Volvo C70, Opel Vectra OPC, Audi Q7, Renault Clio III, Toyota Yaris. Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν επίσημα για πρώτη φορά στην Φρανκφούρτη κι είναι μια καλή ευκαιρία να τα δούμε από κοντά.

Από τον κόσμο των concept cars θα δώσουν το «παρών» στην Αθήνα τα Skoda Yeti, Peugeot 20Cup & Quark, Nissan Zaroot, Hyundai Portico και Toyota Aygo DJ. Όμως, δε θα λείψει από την Αθήνα ούτε το αγωνιστικό «χρώμα» της Αυτοκίνησης, που θα εκπροσωπηθεί από τα Peugeot 307 WRC & 206 S1600, Ford Focus WTCC & Fiesta JWRC.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ