top icon
Επικαιρότητα

Alfa Romeo Stelvio: Εντός χρονοδιαγράμματος;

Η εξέλιξη του πρώτου SUV στην ιστορία της Alfa Romeo, συνεχίζεται. Στόχος της μιλανέζικης φίρμας είναι η νέα Stelvio να είναι έτοιμη να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το μεσαίο Sport Utility Vehicle της Alfa Romeo συλλαμβάνεται από τον φωτογραφικό φακό στο δικό του -έστω και βαριά καμουφλαρισμένο- σώμα καθώς, μέχρι πρότινος, οι δοκιμές εξέλιξης σε δημόσιους δρόμους πραγματοποιούνταν από τους Ιταλούς με τη χρήση του εξωτερικού «περιβλήματος» του ομόσταυλου Fiat 500L.

Παρά το αρκούντως… παραπλανητικό αυτό παρουσιαστικό του, προφανές είναι πως πρόκειται για ένα μοντέλο που σχεδιαστικά θα παραπέμπει σε κουπέ αποτελώντας εν πολλοίς το alter ego της πρόσφατα παρουσιασθείσας Maserati Levante. Ωστόσο, η νέα Stelvio αναμένεται να υιοθετεί αρκετά στοιχεία και από την 4θυρη Giulia, κυρίως στο εμπρός μέρος.

Δομικά, το νέο SUV της Alfa Romeo θα «πατά» σε μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή του δαπέδου της τελευταίας χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα αρκετά επιμέρους στοιχεία από τα αντιστοίχου διαστάσεων μοντέλα των Jeep και Fiat. Ωστόσο, προκειμένου να ενισχυθεί ο σπορτίφ της χαρακτήρας, η νέα Stelvio θα φιλοξενεί κινητήρες και συστήματα μετάδοσης που έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για την Alfa Romeo και όχι για τα υπόλοιπα μέλη-μάρκες της Fiat Chrysler Automobiles.

Έτσι, κάτω από το εμπρός καπό το «παρών» θα δώσουν τόσο ο νέος 2λιτρος βενζινοκινητήρας όσο και ο 2,2 ντίζελ της Giulia. Και μάλιστα, σε μια ποικιλία εκδόσεων ισχύος. Φυσικά, η κορυφαία έκδοση της νέας Stelvio θα κινείται από τον 3λιτρο V6 της «μεγάλης» Giulia, με άγνωστη προς το παρόν απόδοση.

Στο δρόμο της, η νέα Alfa Romeo Stelvio ευελπιστεί να συναντήσει το γερμανικό… κατεστημένο της κατηγορίας και ιδιαίτερα τις BMW X3 και Audi Q3._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ