top icon
Επικαιρότητα

Ανάκληση Ford Focus, Focus CC, C-Max

Σε ανάκληση μοντέλων Focus, Focus CC και C-Max προχώρησε η Ford Motor Hellas σε συνεργασία με τη διεύθυνση τεχνικού ελέγχου, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή. Η ενέργεια αφορά σε 516 οχήματα, παραγωγής από 2 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2008, στα οποία μηχανολογικές έρευνες έχουν προσδιορίσει ότι ένας αριθμός οχημάτων έχει κατασκευαστεί με ένα τμήμα εύκαμπτου σωλήνα του υδραυλικού τιμονιού να μην πληρεί τις προδιαγραφές. Εάν ο εύκαμπτος σωλήνας είναι λανθασμένων προδιαγραφών, μπορεί να υποστεί πρόωρη βλάβη και να παρουσιαστεί διαρροή υγρού του υδραυλικού τιμονιού.
 
Η έλλειψη υγρού του υδραυλικού τιμονιού θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια υδραυλικής υποβοήθησης. Σε ακραίες περιπτώσεις, το υγρό που διαρρέει μπορεί να έρθει σε επαφή με θερμά εξαρτήματα στο χώρο του κινητήρα και να αναφλεγεί, προκαλώντας την εκδήλωση φωτιάς μέσα στο χώρο του κινητήρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Ford για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και η απαιτούμενη επισκευή, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης της Ford Motor Hellas στο τηλέφωνο 80111700600.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ