top icon
Επικαιρότητα

Αναπαλαιώνοντας μια Lamborghini Miura SV

Και όχι όποια όποια, αλλά το πρωτότυπο μοντέλο που εκτέθηκε το 1971 στο περίπτερο της ιταλικής εταιρείας στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πριν 45 ακριβώς χρόνια, η διάσημη ιταλική εταιρεία από το μικρό χωριό Sant’Agata της Ιταλίας παρουσίασε στην ελβετική πόλη μια «one-off» εκδοχή της θρυλικής Miura, η οποία «κουβαλούσε», ειδικά για την περίσταση, πολλά στοιχεία της έκδοσης S, αλλά και ουκ ολίγα τμήματα που αμέσως μετά υιοθετήθηκαν από την κορυφαία έκδοση SV.

Έκτοτε, το εν λόγω αυτοκίνητο κλείστηκε ερμητικά στις… αποθήκες της νυν ιδιοκτήτη του, ο οποίος διατηρεί μέχρι και τώρα την ανωνυμία του, χωρίς να έχει υποστεί καμία αλλαγή σε σχέση με την αρχική του μορφή και κατάσταση. Ωστόσο, το πέρασμα του χρόνου άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στο «σώμα» του μοναδικού –στην κυριολεξία- αυτού οχήματος. Όπως ήταν αναμενόμενο, το γεγονός αυτό δεν άφησε… ασυγκίνητο το τμήμα Lamborghini PoloStorico, το οποίο αναλαμβάνει την «αποκατάσταση» κάθε ιστορικού μοντέλου της μάρκας.

Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, το εικονιζόμενο πρωτότυπο μοντέλο δέχθηκε την φροντίδα των Ιταλών… ειδικών και σήμερα εκτίθεται για πρώτη φορά, 45 χρόνια μετά την πρώτη δημόσια πρεμιέρα του, στις ΗΠΑ στα πλαίσια του φετινού Amelia Island Concours d’Elegance.

Η προσεκτική «αποκατάσταση» της μοναδικής αυτής Miura SV αφορούσε τόσο στις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες, όσο και στα μηχανικά μέρη. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, κάθε επιμέρους εξάρτημα επανήλθε στην αυθεντική του μορφή._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ