top icon
Επικαιρότητα

Από Tesla Motors απλά σε… Tesla

Μια προφανής κίνηση με δεδομένο το «άνοιγμα» της εταιρείας σε νέα προϊόντα.

Η απόφαση της εταιρείας να… διαγράψει τη λέξη «Motors» από την επίσημη επωνυμία της, κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί. Άλλωστε, η προ ολίγων μόλις μηνών απορρόφηση της SolarCity και η πλήρης ένταξή της στις επιχειρηματικές… αγκάλες του Elon Musk, ήρθε να αναδείξει με τον πιο σαφή τρόπο τον διαφορετικό προσανατολισμό της «νέας» Tesla. Μιας εταιρείας, ή αλλιώς, ενός τεχνολογικού κολοσσού, με όραμα και σαφείς πλέον βλέψεις που «ξεπερνούν» την αυτοκίνηση αγγίζοντας συνολικά τον τομέα της ενέργειας. Και ειδικότερα εκείνων που αφορούν στις εναλλακτικές μορφές της.

Θυμίζουμε πως η SolarCity, εταιρεία που είχε ιδρυθεί από συγγενικά πρόσωπα του ίδιου του Elon Musk με τον ίδιο μάλιστα να κατέχει, έως και τα τέλη του 2016, τη θέση του Προέδρου στο Διοικητικό της Συμβούλιο, δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην εξέλιξη και κατασκευή ηλιακών συλλεκτών, αλλά και προηγμένων συσσωρευτών ενέργειας τόσο για ιδιωτική (Powerwall), όσο και για επαγγελματική χρήση (Powerpack).

Διαβάστε επίσης: Το φαινόμενο Elon Musk

Μην ξεχνάμε πως κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στην περίπτωση της Apple, η οποία με πανομοιότυπο τρόπο «διέγραψε» από την επίσημη ονομασία της τον Ιανουάριο του 2007 τη λέξη «Computer». Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του Steve Jobs την εποχή εκείνη με αφορμή την μετονομασία της εταιρείας του:

«Mac, iPod, Apple TV, iPhone. Μόνο ένα από αυτό είναι υπολογιστής»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ